Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miert van ez/ nagyon gaz,...

Miert van ez/ nagyon gaz, hogy nem birom a kismamakat?

Figyelt kérdés

Meg mielott barki is felreertene, semmi rosszat soha nem kivannek egyetlen kismamnak sem (!) es en mindenki gyermekenek orulok, de van nehany "kismamas" szokas amitol kiborulok es egyszeruen nem birok oket elviselni.

Pl, jonnek ezzel a "babas vagyok" szoveggel, mintha valami fertozoz betegseguk lenne...vagy 18hos a gyerekem, eleve a magyar nyelvben nem hallani azt a szot, hogy "hos" a masik, meg hogy miert nem lehet masfel eves gyereknek mondani? Meg mindegyik elgugyog a mas fiatal anyukak gyerekeivel, amikor meg elfordulnak akkor meg "ez a zolika olyan kis hulye, bezzeg a mi janikank az mar magatol ...."

Sok embertol hallom, hogy ok nem szeretik a gyerekeket, de valahogy nem ertem oket, hiszen egy kisgyerek meg nem tehet arrol, hogy kakis/ordit stb, hiszen meg pici nem tudja magat ellatni es igy fejezi ki a problemait. Szemelyszerint en birom az osszes kisgyerket ( nem csak a "csaladiakat") de valahogy a kismamakat nem tudom megerteni.

Ha valaki segiteni kitalalni, hogy ez mibol fakad, es hogy esetleg hogyan orvosolhatnam a dolgot? (ugyanis 2 baratnom is nemreg lett allapotos es kibirhatatlanok szamomra) ill. hogyan lehet ezt "illedelmesen" elrejteni?

Hangsulyozom semmi rossz gondolatom felejuk, es tenyleg a legjobbakat es egeszseges utodokat kivanok nekik!

Amugy csaladomban sok pici gyerek is van.

2010. jan. 16. 23:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/114 anonim ***** válasza:
63%

Kívánom néhányotóknak, hogy hosszú (nem 1-2) éveket kelljen várnotok a teherbeesésre. Nagyon sok olyan nő van, akinek több, mint 10 év után sikerült. De ha nem is 10 év, azt hiszem elég hozzá 5-is, hogy az ember teljesen elkeseredjen. És igenis sok nőnek az az életcélja, hogy anya legyen, nem pedig karrierista.

Ezt nem neked írtam, kérdező, hanem az olyan válaszolóknak, akik annyira okosan leírták a teherbeesés egyszerűségét. Látszik, hogy még nem próbálkoztak vele. Bár az ilyen nőknek az első alkalommal sikerül.

Ettől függetlenül és is utálom az ilyen nyálas, affektálós, nyávogos, pöszögős kismama dumákat, meg a "boruljon hasra előttem mindenki" viselkedésüket. Ja, meg a mai gyerek nevelés is idegesít: az enyém a legjobb,..,és a gyerek az úr a házban.

2010. jan. 17. 09:02
 22/114 anonim ***** válasza:
72%
Nahát, mennyi jóindulat... :)
2010. jan. 17. 09:06
 23/114 anonim ***** válasza:
86%

Kimaradt az én "kedvencem" a felsorolásokból, mikor többesszámban beszélnek a baba dolgairól.

"Jön a fogunk, Megy a hasunk, már tudunk járni stb."

De a "hós"-tól is kiráz a hideg, meg attól, hogy néha egyesek istennek képzelik maguk és fennhordják az orruk, mintha a terhesség és a gyereknevelés valami kiváltság lenne, amit egyszerű halandók nem tapasztalhatnak meg.

28/L ( aki már nagyon szeretne babát, de sosem lesz ilyen nyafka!)

2010. jan. 17. 09:18
 24/114 anonim ***** válasza:
64%
Sziasztok lányok,ti ennyire meg vagytok keseredve?Vagy nincs pasitok?Unatkoztok esetleg?Könyörgök,ha nem tetszik,ahogy és amit beszélnek,akkor ne olvassátok ezeket a kérdéseket és kerüljétek a kismamákat!Klassz,hogy csak ennyi problémátok van az életben.Nem mondom,tényleg vannak ilyen kismamák,de csak egyszerűen imádják a gyermeküket és amúgy nem mellesleg otthon vannak, egy szűk körben azért lesznek ilyen bolondosak.Persze tényleg vannak,akik túlzásba viszik,de azok legalább jóérzésű és boldog emberek.Ez rólatok nem nagyon mondható el.Természetesen tényleg vannak az utcán babakocsival és fennhordott orral közlekedő kismamák,de legalább annyi bunkó fiatal is megfordul az utcán és a közlekedési eszközökön,akik még a kilencven éves néninek sem adják át a helyet, nem hogy a kismamáknak.Ez utóbbi fajta pont az ilyenekből tevődik össze,mert ugye ti az öreg mamikat sem szeretitek,mert csúnyák,büdös műfogsoruk van és hangosan beszélnek,ja és csoszognak is.Viccesek vagytok.
2010. jan. 17. 10:10
 25/114 anonim ***** válasza:
96%

Kislányom lassan másfél éves, és mégis ugyanígy gondolkozom, mint te.

Mikor még csak terhesek azért sajnáltatják magukat, mikor megszületett akkor azért, hogy de nehéz nekik.

Játszótérre a lábam be nem teszem, egyszerűen visszataszít.

Nem tudom a barátnőid is ebbe a kategóriába tartoznak-e, ha igen, akkor próbáld meg ezeket meg se hallani, erre ne menjen rá a barátság.

2010. jan. 17. 10:16
 26/114 anonim ***** válasza:
97%

9:02-nek: mi is immáron 6. éve várjuk a kistesót, egyre reménytelenebbül. Gyógyszeres kezelésre, beültetésre - többek között anyagi okok miatt sem, de ahol van már egy kicsi, azoknak a pároknak egyenesen lehetetlen bejutni egy ilyen programba - nincs lehetőség. DE : nem tudnék a megtermékenyítés megszállottjává válni, minden reggel hőmérőket dugdosni magamba, hogy aztán feltegyem a netre és 5-10 hasonló beállítottságú nővel tárgyaljam napokig, hogy mikor és milyen pózban döntsön le a férjem, aztán 3 nappal később már azt kérdezgessem, hogy akkor a teszt mihez képest 72 óra múlva mutatja ki a terhességet (persze máris az összes olvasott és hallott terhességi tünetet felsorolva)?

Érted? A túlzásokkal van a baj!

2010. jan. 17. 10:18
 27/114 anonim ***** válasza:
41%
az utolsonak tokre igaza van.en sem beszelek ugy a fiammal,mint egy "agyilag zokni"val,de attol meg nagyon szeretem,es neha igenis poszeskedek vele.nem azert mert idiota vagyok,hanem azert mert szeretm,es ha nem kell a gyerekneveles oldalra jonni,ha nem tetszik amit ott lattok...es nagyon sok no van,akik szeretnenek gyereket,de nem sikerul nekik,es egy kis biztatasert jonnek az oldalra.szegyelhetitek magatokat,hogy oket fikazzatok.kedves kerdezo remelem sikerult a terved,hogy megint egy vitat alakits itt ki.
2010. jan. 17. 10:19
 28/114 anonim ***** válasza:
90%
10:19-es, nem kell odajönni, persze, mert te azt gondolod, hogy ezek a dumák csak azt zavarják, akinek nincs gyereke. Csak ez tévedés. Egyszerűen rettentő idegesítő számomra a "tojcsis nap" meg a "szopcsimellcsi" meg a "jön a fogunk", ahányszor benézek a gyerekvállalás témakörbe azt érzem, hogy retardált emberek közé kerültem, és már bocsi, de ha a saját gyerekemmel kapcsolatban szeretnék valami kérdést feltenni, akkor nem retardáltak tanácsára vágyom. Akinek nem inge, az természetesen ne vegye magára, de én az így beszélő és főleg így író nőket nem tudom felnőtt, normális, épértelmű embernek tekinteni.
2010. jan. 17. 12:13
 29/114 anonim ***** válasza:
90%
Igazat adok az utolsónak, de ez nem csak a gyerekek témakörre vonatkozik. Én akkor is téptem a hajam, amikor egy ilyen kérdést olvastam. "Mit érdemes Romcsiban venni?" Hogy lehet Romániára azt írni, hogy Romcsi??!! Szörnyű, hogy egyesek idáig süllyednek.
2010. jan. 17. 12:22
 30/114 anonim ***** válasza:
57%
Nyilván azért dugdossák a hőmérőt,mert igenis nekik rohadt nagy kálvária ez a teherbeesés procedúra,és igen,logikus módon a teherbeesés témakörben babára várók vannak,és bizony sokat nem 1-2,de nem is 4-5éve!Az meg mit érdekel titeket ki hogy beszél,ha nem tetszik ne olvasd el,ne hallgad meg,vagy ha már elolvastad minek foglalkozol vele?Nem a te dolgod.
2010. jan. 17. 12:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!