Miert van ez/ nagyon gaz, hogy nem birom a kismamakat?
Meg mielott barki is felreertene, semmi rosszat soha nem kivannek egyetlen kismamnak sem (!) es en mindenki gyermekenek orulok, de van nehany "kismamas" szokas amitol kiborulok es egyszeruen nem birok oket elviselni.
Pl, jonnek ezzel a "babas vagyok" szoveggel, mintha valami fertozoz betegseguk lenne...vagy 18hos a gyerekem, eleve a magyar nyelvben nem hallani azt a szot, hogy "hos" a masik, meg hogy miert nem lehet masfel eves gyereknek mondani? Meg mindegyik elgugyog a mas fiatal anyukak gyerekeivel, amikor meg elfordulnak akkor meg "ez a zolika olyan kis hulye, bezzeg a mi janikank az mar magatol ...."
Sok embertol hallom, hogy ok nem szeretik a gyerekeket, de valahogy nem ertem oket, hiszen egy kisgyerek meg nem tehet arrol, hogy kakis/ordit stb, hiszen meg pici nem tudja magat ellatni es igy fejezi ki a problemait. Szemelyszerint en birom az osszes kisgyerket ( nem csak a "csaladiakat") de valahogy a kismamakat nem tudom megerteni.
Ha valaki segiteni kitalalni, hogy ez mibol fakad, es hogy esetleg hogyan orvosolhatnam a dolgot? (ugyanis 2 baratnom is nemreg lett allapotos es kibirhatatlanok szamomra) ill. hogyan lehet ezt "illedelmesen" elrejteni?
Hangsulyozom semmi rossz gondolatom felejuk, es tenyleg a legjobbakat es egeszseges utodokat kivanok nekik!
Amugy csaladomban sok pici gyerek is van.
10.16os teljesen egyetértek veled meg még egy-két válaszolóval.Ezek az emberek unatkoznak nagyon, de azt nem értem miért a gyerekvállalás-nevelés téma köreiben olvasgat és bosszankodik?Annyi más kategória van és akkor nem kéne izgatnia magát as "hós" dolgon!Igenis én is így írom a kislányomra 21hós mert nekem így tettszik nem pedig úgy lassan két éves..és nem vagyok nyávogós csöpögős anyuka se kismama ugyan is babát várok a harmadik gyermekemet(remélem nem fogalmaztam idegesítően a babát várokkal, mondhatom úgy is felcsinált a férjem =terhes vagyok)és szerintem rohadt sokat dolgozok itthon plusz foglalkozóm a gyerekeimmel attól függetlenül hogy "terhes"(nekem ez nem teher) vagyok és igenis szoktam gügyögni a gyermekeimmel és nem azért mert aberált vagyok meg hülyéket akarok belőlük nevelni, hanem azért mert rohadtul SZERETEM ŐKET és ha például elesik valamelyik vagy beüti a fejét nem azt mondom nekik hogy ne nyávogj már majd elmúlik, hanem magamhoz ölelem és gagyogok ha kell.....hát ez úgy látszik az én szegénységi bizonyítványom.Ahogy 10.16os válaszoló írta sokkal jobban bosszant az amikor felszállok a buszra 7hónapos terhesen és a kutya nem adja át a helyét vagyis hazudok utoljára egy néni átakarta csak nem engedtem neki, de hát ez semmi ahhoz képest hogy hós meg babás fogunk igaz???
Hagyjuk már, szánalmasok vagytok!!!!!
Szerinted én miért nem járok játszótérre?A lányom 14 hónapos,de nem bírom hallgatni azt,amikor arról beszélgetnek(fellengzősen)hogy az én gyerekem mennyivel jobb,ügyesebb mint a másé.Minha verseny lenne....
A rövidítésekkel nincs problémám pl.hós=hónapos stb.,ez és még 1-2 dolog már bevett rövidítés.
Azért mondják hogy hónapos a xbaba mert ilyenkor nagyon gyorsan fejlődnek és egy pl.15hónapos gyerkőc és egy 17 hónapos gyerkőc között nagy a különbség.Mondjuk én 2 éves kor felett már nem mondanám,hogy 25 hónapos a gyerekem.
A gügyögést és a túlzott "gyerekes " beszéd nekem sem tetszik,mint ahogy elöl írt példát az egyik vállaszoló,de pl.az inni én iszinek hívom,ha gyereknek mondom ,a kutya=kutyika,mert így kezte el mondani,a fürdés =pancsi,az alvás meg csicsika.Szerintem azért a te gyerekkorodban is így hívta anyud,nincs ezzel probléma,csak nem kell tulzásokba esni,és a rendes szavakat is használni kell.
kismamák mmost aztán megmutattátok.....ugyanez van az életben.Az unokatesóm ugyanaz aki:ne szólj hozzám peteérésem van,nem mehetek ki mert most a hőm ilyen,meg olyan.arról nem is beszélve,hogy múltkor leteremtett,mert mertem hívni háromszor miközben ők épp a hő miatt dugtak.És férjének már ki van a hócipője hogy meg van határozva mikor nyomják.
Az első gyerekénél a hós....és annyira lenéz másokat akik nem produkáltak még gyereket.Meg amikor azt mondom neki ha fele ennyit görcsölne már lehet rég terhes lenne.MErt én ehez nem értek(pedig ezt tanulom)
Szóval az az igazi baj,hogy néhány kismama lenéz másokat mert neki aztán már van ám gyereke.És nekem meg van 124 pár cipőm,34,táskám meg Isten tudja hány ruhám.Mégse nézem le őt mert másnak fel vagy negyed annyi van.
Én nem nagyon kedvelem a gyerekeket és nem is lesz nekem. Csak nem nagyon érdekelnek, nem szoktam velük foglalkozni. Amióta ismerek itt az oldalon, társaságban, családban kismamákat azóta mégjobban megerősítve érzem magam ebben a fontos döntésben! Valamit levontam belőlük: sosem akarok olyan lenni mint ők!
Az hagyján, hogy babuci, pocaklakó és szopcsi, kajcsi, péé, tojcsis kaksi, mert pl én is Cincinek hívom az 5 kg-os fiúmacskám ami fél év becézéséből alakult ki, de hogy ezt társaságban leírni, meg mindenhol így beszélni! Hát az agyamra megy! Tisztelet a kivételnek, egyszerűen kibírhatatlanok lesznek legtöbben! Én nem tudom de hirtelen valami bekattan nekik amikor terhesek lesznek és ilyen idegbeteg felsőbbrendű anyatigrissé válnak... Teljesen logikátlanul kezdenek viselkedni és mindent ráfognak a hormonokra mert nekik szabad... Hisztiznek és veszekednek szegény férjükkel, mert hát dolgozni az mi, csak a gyerekkel nehéz! Csak a gyerek létezik nekik és őt szeretik jobban mondván hogy ő soha nem hagyja el őket (ami nem igaz) nem úgy mint a férj aki legfeljebb csak második lehet. Nekik Jár a buszon a hely, előre kell őket engedni a sorban, a fél kórházat le kell nekik választani nehogy elkapjanak valamit a babócácskácskával. Az mindegy hogy más meg beteg, halál fáradt a tanulástól, rosszul van, dolgozni kell mennie stb... Mert mi az hozzájuk képest! De a legjobban szeretem, hogy elvesztik a józan eszük, logikájuk... Képesek depresszióba esni, mert császárral szültek vagy nem tudnak szoptatni... Senki nem érhet a gyerekükhöz, de aztán meg jönnek ide panaszkodni, hogy már hullák a sok munkától és a gyerek is kivan. Napokig marcangolják magukat egy szuri, fülbelövés miatt, évekig szoptatják, kelnek a gyerekhez, inkább belepusztulnak, de akkor sem oldják meg egy-két nap sírással, inkább évekig szenvednek hogy "majd megérik rá" a gyerek. Az nem baj hogy már a gyerek is kivan... Magukkal altatják, aztán meg nyavalyognak, hogy a férjük nem alszik velük, inkább dolgozik vagy gépezik, nem kívánja őket. Képesek a legkisebb dolog miatt depresszióba zuhanni. Nem veszik észre hogy evvel pont a gyereknek tesznek rosszat, hiszen kinek jó egy idegbeteg anya? Ha valaki figyelémezteti őket, akkor még nekik áll feljebb, de aztán meg jönnek ide panaszkodni, hogy jaj de fáradtak, meg a másik kedvencem amikor csak azért kiírnak egy kérdést hogy lehessen utálkozni az anyóson/apóson/férjen/barátnőn/akárkin...
Egyszerűen teljesen beszűkülnek egy csomóan... Én nem akarom hogy valaha is az legyen a legfőbb témám, hogy miért esik a hőm, vagy ha csúcsos a hasam akkor fiam lesz-e, és nem akarom hogy az legyen a legijesztőbb dolog az életemben, hogy kétszer remegett a gyerek, vagy hogy szétesett a cumi és mi lett volna ha a gyerek szájában van... Ezek olyan kis dolgok.
Túlmisztifikálják az egész terhességet, gyereknevelést. Régen ez mind természetes dolog volt és nem csoda, és nem a gyerek volt a kiskirály, hanem bizony nem alkalmazkodott egy tucat ember egy gyerek miatt hanem neki kellett alkalmazkodni! Állítom hogy jobbak is voltak akkor a gyerekek... Meg depresszió sem volt akkor. Dehát most a saját csapdájukba sétálnak a kismamák és aztán ők nyafognak.
Velem is volt olyan, hogy az út közepén(!!) ment két család babakocsikkal, de jó szélesen ám, hogy nehogy valaki elférjen, én meg mentem 3 kutyával sétálni (kevés nálunk a forgalom, én 9 éve mindennap arra jártam), mikor odaértem, köszöntem szépen mert ismerem őket. Hát kellett vagy 2 perc mire észrevesznek, de nem hogy kicsi helyet adtak volna! ÁÁÁ, mit képzelek én! Mi meg menjünk az útszéli méteres vizes kullancsos gazban, mert ők nem tudnak a járdán menni vagy egymás mögé állni egy perce? Utána még ők ordítoztak utánam hogy feljelentenek mert mit képzelek hogy elviszem mellettük súrolva a kutyáim? Mi a...? És ha legközelebb egy száguldó cigány elüti őket akkor is feljelentik mert merészelt a kocsiútun kocsikázni amikor ők ott voltak a gyerekkel?? Olyan is volt, hogy egy-két idegbeteg nő ordibálva közölte velem hogy lelő meg rámereszti a kutyát mert az ő kutyája ugat és emiatt az ő gyereki nem tudnak aludni. Mert mi az ő utcájukba elmegyünk pár mpig.. Ccc... Itt is olvastam olyat, hogy anyuci fakanalat vágott a fagyiskocsi után, mert ő megkérte hogy ne jöjjön erre (igaz hogy ebbe nincs beleszólása mert ez a munkája a kocsisnak) de mégis arra ment és a gyerek nem tudott aludni... A többi anyuci még helyeselt is neki! Most nem tudom én látok rosszul, hogy ez már félőrültség? És semmit nem érnek el vele, azon kívül, hogy hülyét csinálnak magukból, idegesek lesznek, és a gyereknek is rossz emiatt... Hol is van ebben a hasznos és jó dolog? Ezért kéne észszerűen gondolkodni.
Ház köszönöm szépen, én nem akarok ilyenné válni.
Kedves kérdező, nincs veled semmi baj, a kismamák kemény munkával alakították ki magukról ezt a képet! És akkor még ők sápítoznak hogy senki nem becsüli őket! Hát majd ha okot adnak rá (pl nem kívánják hogy b*szassam magam a kutyámmal csak mert én nem akarok szülni-sokat ártok ezzel nekik mi?). Na lehet lepontozni. xD
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
na én ennél a kérdésnél döntöttem el,hogy soha többet nem olvasom ezt a témakört.Minden benne van amit utálok a paragép görcsölő anyukákban.hós,tojásfehérje...de a tojásfehérje nem átlátszó?
Kedves 16.28as gratulálok a hatalmas élet tapasztalataidhoz, jó hogy te mindent tudsz és ennyire bölcs vagy irigyellek.Nem is baj hogy csak kutyáid vannak velük nincs annyi "gond" mint egy vagy két vagy netán három gyerekkel(hozzá teszem imádom a kutyákat).Iszonyatos sokat kellet gondolkodnod, hogy meg írd ezt a sok okosságot amit ide kreáltál, de még mindig azt kérdezem ha ennyire gáz hogy vannak ilyen szülők akkor minek jössz ide fel?????nevetséges vagy ahogy olvastam soraidat az jutott eszembe hogy tényleg ekkora ökör lennék hogy gyereket csináltam és a világra hoztam és nem is egyet mennyire sz.r ember lehetek.Nekünk jár a hely a buszon meg mindenhol előre kell engednünk minket????Dehogy is minek????, üljél csak nyugodtan ha meg látsz egy kismamát aki ép a gyerekével szál fel a buszra, hát minek szál fel egyáltalán hát ha ekkora hülye hogy gyereket csinált akkor igya a levét.....jújjjjjjjj de gáz.Miért nem nyújtasz be a parlamentbe egy kérvényt hogy minket anyukákat és kismamákat szeparáljanak külön , ne csak bicikli út legyen hanem mondjuk babkocsi út is mert te nem férsz el a kutyusaiddal, biztos ha ilyen sokat gondolkodsz mint ezen a bizonyos válaszodon sikerülni fog egy jó kis levelet össze hoznod...
További jó ész osztást!
na erről beszéltem.....a kismamák mindent tudnak.akinek nincs gyereke maradjon a seggén.
Igen képzeld ő el is mondta hogy nem akar gyereket nem értem mit akadsz fenn ezen.És ha neki a kutyusai a mindene???Akkor mi van.Ha te meg nem vagy olyan akikről beszéltünk mit háborodsz fel???Beláthatod hogy tényleg vannak akik olyan túlzásokba esnek ami egyszerűen idegesítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!