Úgy hallottam változott a kismamákat érintő tpénz. Gyakorlatban mit jelent ez? Gondolom kevesebbet kapunk.
Figyelt kérdés
Gyed lejárta után kezdeném a tpénzt a második babaával, mi lesz a tpénz alapja 2012-ben? 2010-ben szültem . A kalkulátorokban nem derül ki, hogy mit kell beírni, a második baba esetén és a legtöbb jogszabály még a 2010 áprilisi változásokkal számol.2011. ápr. 13. 17:55
1/3 anonim válasza:
Ha a gyed lejárta után egyből táppénzre mégy, akkor a szerződés szerinti béred lesz az alap. A táppénzszabálynak ez a része nem változott. A változás annyi, hogy ha veszélyeztetett terhesség miatt vagy keresőképtelen, akkor nem jár betegszabadság (a keresőképtelenség első 15 munkanapja).
2/3 anonim válasza:
Ez abból a szempontból rossz, hogy a betegszabi 70% és nincs plafonja, míg a táppénz 60% és van maximuma. Abból a szempontból viszont jó, hogy így nincs jövedelmes napod (a betegszabi az, a táppénz nem jövedelmes nap), ezért még ha úgy is jön a második csemete, akkor sem számolhatnak belőle napi díjat, hanem a szerződésed szerinti bér lesz a mérvadó a tgyásnál/gyednél.
3/3 A kérdező kommentje:
Szóval alap esetben a 15 naptól kell búcsút mondani, ha jönne a baba, mert az orvos szerintem gond nélkül állományba tart majd. Köszönöm a segítségeteket!
2011. ápr. 13. 21:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!