A férjem ma bejelentette mégsem szeretne kisbabát. Mit tegyek?
Elõzmèny:
Úgy döntöttünk a fèrjemmel szeretnénk babát. Az 1.hónapban összejött.
7 hetes terhes vagyok holnap megyek vèdõnõhöz. Ha elhagyna a fèrjem akkor az èn fizetèsembõl nem biztos hogy elbirnàm tartani a babát.
A fèrjem 2 lehetõséget mondott:
Elvetetem a babàt ès együtt maradunk
vagy
megtartom a babàt ès elhagy.
Mit tegyek?
Szia Kérdező,
kérlek írj bővebben arról, hogy merre éltek, hány éves vagy, van-e munkaviszonyod.
Amiben esetleg tudok segíteni:
- munkabérből pontosan ki tudom neked számolni a gyed, táppénz stb. összegét és valamennyi járandóság pontos összegét, igénylés módját stb. meg tudom írni
- milyen körülmények között és merre éltek?
esetleg babaholmiknak örülnél?
Minden jót
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz!!!
A férjem ma reggel küldött SMS-t, bocsánatot kért, de nem érdekel.
Havonta 120.000 forintot keresek. Ehhez jön még a családi pótlék, gyes, gyerektartás. Igazatok van, nem kell mindenből a legdrágább. A szüleimhez nem biztos hogy visszabírok költözni. Ők sem állnak jól anyagilag. 4 testvérem van, én vagyok a legidősebb,
"Havonta 120.000 forintot keresek. Ehhez jön még a családi pótlék, gyes, gyerektartás. "
A munkaberedhez ne add hozza a gyest, mert ha nem lesz hely a bolcsiben, nem tudsz dolgozni menni..... A gyerektartasra megint csak nem kellene számítani, mert ilyen hozzáállással kinéztem az apukabol, hogy hirtelen munkanelkuli lesz.....
A nélkülözésröl ez jutott az eszembe:Ha a világ minden márkás játékát bepakolod a gyerekszobámba, akkor is unatkozni fogok,
ha megveszed a legdrágább babakocsit, akkor is az öledbe vágyom,
ha divatos ruhákat veszel, azokat is összemaszatolom majd,
Mert nem a pénzedre van szükségem.
Figyelmet szeretnék kapni.
Ölelést.
Időt.
Ezektől fogom úgy érezni, hogy mindenem megvan.
Vállald egyedül, a terhességgel kapcsolatos vizsgálatokrol, a babakocsiról és mindenröl tedd szépen el a számlát, késöbb a bíroságon kérvényezheted, hogy a férjed fizesse ki a felét. Gondolom akkor már ex férj lesz... Én is tüzön vizen mennék a gyermekemért.
Az hogy "bocsánatot kért", az azt jelenti, hogy mégiscsak szeretné a babát, vagy kitart amellett amit mondott, csak a saját lelkiismerete (?) szólalt meg?
Ha 120 E a nettó fizetésed (bejelentett), akkor annak a 70 %-át (84 E) kapod meg, + az egyéb juttatások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!