Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Éreztél már úgy, hogy bár ne...

Éreztél már úgy, hogy bár ne vállaltál volna gyereket?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 23. 21:40
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
14%
Nagyon jól tudom milyen egy gyerekről gondoskodni és hogy nem habos torta, mert 17 évesen én vigyáztam egy egész nyáron át az 5 hónapos unokatesómra reggel 7-től este 6-ig. Nagyon jól tudom hogy fárasztó és hogy vannak enhéz pillanatok de igy tuti akkor sem fogok igy érezni. Nagyon sok sorstársat ismerek akiknek már teljeseült és egyik sem érzett igy soha. Pedig vannak akinek nehéz babájuk van akikkel sok a gond, de mégsem éreznek igy.
2013. ápr. 23. 22:09
 22/67 anonim ***** válasza:
19%
Valószínűleg nem vagyunk egyformák. Én a férjemmel, vagy a szüleimmel kapcsolatban sem gondoltam soha olyat, hogy bárcsak ne lennének.
2013. ápr. 23. 22:10
 23/67 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem kicsit túldramatizálod vagy csak nem ugyanazt értjük ezen a mondaton, nem azt kívánjuk vagy érezzük hogy BÁRCSAK NE LENNE VAGY MEGHALNA (jézusom dehogy...) hanem egy adott élethelyzetünk adott döntését vonjuk kétségbe egy pillanatra. Hiszen a gyerekvállalás egy örökre szóló megváltoztathatatlan döntés-válaszút amiből nincs visszafelé út meg "jó akkor majd kipróbálom a másik utat is" verzió.
2013. ápr. 23. 22:13
 24/67 anonim ***** válasza:
7%
Ne haragudj, de a kérdés teljesen egyértelmű. Aki erre igennel válaszol az érezte már úgy, hogy bárcsak ne lenne gyereke. Ennyi.
2013. ápr. 23. 22:16
 25/67 anonim ***** válasza:
89%

Márpedig én átvitt értelemben értelmezem a kérdést.

Vagyis úgy, hogy a kérdező nem azt szeretné, hogy ne legyen a gyereke, hanem, hogy valamilyen okból kifolyólag most gondterheltebb passzban van, és vágyik a régi életére, amikor még talán gondtalanabb volt.

Ez számomra érthető.

Az persze egyértelműen gáz lenne, ha nem akarná a gyerekét, de én úgy érzem itt nem erről van szó. Csak valami lelki, idegi kimerültségről.

2013. ápr. 23. 22:16
 26/67 anonim ***** válasza:
8%

Azt egy szóval sem mondtuk hogyakinek könnyen jött a baba az ne szeretné úgy, de az bizonyított tény hogy aki megkűzd érte az könyebben veszi az akadályokat kellemetlenségeket. Épp múltkor olvastam a szülés uátni depresszióról. Ott irták hogy a mesterséges megtermékenyítéssel összejött babák anyukáinál szinte nem is fordul elő.

De ez az élet minden területén igy van. Ez egy természetes dolog. Én is sok mindent terészetesnek veszek mivel csak úgy van, másnak ez őrült nagy szám nekem meg általános dolog.... Ilyen az ember.

2013. ápr. 23. 22:17
 27/67 A kérdező kommentje:
Nem kívánom a gyerekem halálát, jézusom...
2013. ápr. 23. 22:18
 28/67 anonim ***** válasza:
3%
Nem a halálát, hanem azt, hogy meg sem született volna. Azért a kettő nem ugyanaz, bár nekem a meg nem születés kívánása sem elfogadható.
2013. ápr. 23. 22:20
 29/67 anonim ***** válasza:
73%

21: "17 évesen én vigyáztam egy egész nyáron át az 5 hónapos unokatesómra reggel 7-től este 6-ig. "

...és este 6-tól reggel 7-ig aludtál, pisiltél, ettél, pihentél, szórakoztál. Ez egy átlag anyának nem adatik meg, és amikor hónapokig nem tudsz egyhuzamban pár óránál többet aludni, akkor jön a kimerültség. És ez nem ugyanaz, hogy hű, elfáradtam mert a héten nagytakarítás volt, majd a jövő héten pihenek... Nagyon nem ugyanaz.

2013. ápr. 23. 22:22
 30/67 anonim ***** válasza:
84%

24-nek

A kérdés nyelvtanilag lehet egyértelmű, de egy aggódó, gondterhelt anyuka szemszögéből nem ilyen egyszerű a helyzet.

S mint anya - bakker remélem - nem vagy ilyen érzéketlen, hogy ne értsd meg azt, amikor valaki valamilyen okból kifolyólag kiborul, és néha átszalad az agyán pár hülye gondolat.

Amúgy vonatkoztassunk már el attól, hogy a gyerek könnyen vagy nehezen jött.

A kérdező így érez, és ennek oka van. Ha bántjuk, azzal valószínű nem segítünk neki.

Kérdező, mi a gond? Miért érzel most így? Min mentél keresztül?

2013. ápr. 23. 22:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!