Hány éves korodban vállalnál/vállaltál gyereket, és miért pont akkor?
Én most kezdtem melo mellett a fősulit, 4éves utána kéne 1 jól fizető meló és utána szeretnék,de még 30éves korom előtt.
24vagyok,hát remélem belefér:D
Úgy terveztem 18 évesen, hogy először külföldi munka, hogy legyen valami pénzünk, alap a lakásra, és közben majd megismerem a párom, és pár év múlva hitelfelvétellel lakás, és azonnal akarunk majd gyereket. 3-4 gyereket akartam, rokonság közelében lakva terveztem, hogy majd ők is segítenének a gyerekekre vigyázni...stb, ami gondolom, nekik is öröm.
29 évesen jött össze a munka, addigi keresetem gyakorlatilag hónapról hónapra elment. Tanulásra+családi okokból. Pár hónapra rá ismertem meg a párom, tehát 29 évesen, 1 év múlva esküvő. Először munkát, egzisztenciát akartam az új lakóhelyen külf-ön, ill. függetlenedni anyóséktól, ennek jó oka van, amiért megváltoytattam döntésemet, hogy mégse velük együtt... Munkát nem találtam 5 évig, amire összejött az első gyerek. Most hasonló a terv a továbbiakban: lakás vagy ház, majd ha még össszejön, gyerek(ek, de már csak max 3), majd munka, ha mellette segítség nélkül megvalósítható, ha nem, majd később munka, ha nagyok lesznek, de ha sikerül olyan helyre, városba költözni, szerintem előbb is, és persze nyitott vagyok további tanulásra is a 4 szakmám mellett.
Én 20 és 23 évesen szültem, tervezetten. Azért ilyen "hamar", mert nem akartam öreg anyuka lenni, nem akartam 40 évesen beteg gyereket szülni.
Másrészt meg hülyeségnek gondolom, amikor valaki a karrierje miatt szül későn. Annak a karriernek úgyis mindegy, ha elmegy pár évre a gyerekekkel. Márpedig egy gondos anya nem bébiszitterrel vagy bölcsődével helyettesíti az első pár, rendkívül fontos évet.
Én úgy érzem nem veszítettem semmit: a két gyerek mellett végeztem el a főiskolát, ma már általános iskolások, én meg fiatal vagyok, építhetem tovább a karrierem, és tudom, hogy többé nem kell megszakítanom. :) Hát röviden ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!