Hány éves korodban vállalnál/vállaltál gyereket, és miért pont akkor?
23 éves vagyok, férjezett, de egyelőre nem állunk úgy, hogy jöhetne a baba. Sajnos manapság nagyon nehéz megteremteni az anyagiakat ahhoz, hogy kényelmesen fel lehessen nevelni egy gyereket.
Én már az elejétől fogva azt mondtam, hogy az anyósomék házába nem szülök gyereket, márpedig jelenleg náluk lakunk, saját lakásra esélyünk sincs. Én még egyetemista vagyok, nyakamon a diákhitel, férjem dolgozik, de nagyon keveset keres.
Azt gondolom, hogy öt éven belül nem reális cél nálunk a gyerekvállalás, pedig ha meglennének az anyagiak, én akár már holnap szülnék.
Amennyiben mégis becsúszna a baba, természetesen megtartanánk, bár akkor még tényleg évekig filléreskednünk kellene. Három gyereket szeretnék legkésőbb 35 éves koromig, remélem, összejön. :)
20 eves voltam amikor szultem a lanyom, es ha minden igaz akkor jovore vallaljuk a testverkejet is.
32/N
szia
a kisfiamat 33 évesen szültem, 36 leszek mire a pocaklakó is megszületik
azért ilyen későn, mert az első férjem alig egy évnyi házasság után elhunyt, és 27 évesen özvegy lettem
30 voltam mire a mostani férjemmel találkoztunk, és rá három évre és három hétre megszületett az első babánk
nem tervezünk harmadikat, igy is elég "öreg" szülők vagyunk, bár ezt most még nem érezzük
Én mindig is fiatalon szerettem volna babát, 20körül, de máshogy alakult... A kérdésemet azért tettem fel (többek között), hogy manapság nagy divat lett 35-40 évesen szülni, pedig ilyenkor sokkal nagyobb eséllyel fordulnak elő komplikációk mind a terhesség, mind a szülés alatt. Persze, én nem ítélek el senkit amiért akkor szült, amikor, mindenkinek joga ezt megválasztani, és tudja, hogy mikor nő fel a feladathoz (vagy a terhesség alatt nő fel hozzá). De biológiai szempontból a 20as évek eleje a legalkalmasabb a gyerekvállalásra, mert ilyenkor a "legfittebb" a szervezet, még nincs annyira lestrapálva.
Az anyagiak. Mindenkinek vannak "elvárásai", hogy saját ház, meg karrier legyen először, hogy a babának már mindene meglegyen. Igen, ez szép és jó (meg mindenki ezt szeretné), de hiába a biztos anyagi háttér, ha abból gyógykezelésre kell vinni a gyereket, mert fogyatékosan született... Jó, ez ugye nem feltétlenül igaz, és a 35-40es nők is életet adhatnak egészséges babának.
Továbbá a karrier. Itt van valaki 21 évesen, főiskolai végzettséggel, van párja, jó lenne a baba, de nincs munkahelyük. Persze, nem ez a legideálisabb alkalom a babavállalásra, de ilyenkor általában a nagyszülők is még fiatalabbak (50 körül vannak), dolgoznak, jobban tudják támogatni anyagilag a fiatalokat. Valamint baba mellett is lehet tanulni (mint többen is írtátok, hogy baba mellett érettségi vagy diploma), így ha a példában szereplő 21 éves lány szül egy (két) babát, legrosszabb esetben is 26-7, max. 30 évesen elkezdhet karriert építeni, és jó esélyekkel, hiszen van, aki ekkorra fejezi be a tanulmányait. És nincs ott a "majd egyszer szeretnék babát -> nem szívesen alkalmazzák" effektus.
Én így gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!