Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Abortusz?

Figyelt kérdés

7 hetes terhes vagyok, 2 hete tudjuk. Van már egy 3 éves fiúnk.

Én nem akartam volna több gyereket, de elég sokan nyaggattak hogy kell a kistesó, végül a férjem is mondta így lett. Viszont most a férjem bevallotta hogy ő sem akarja, soha nem is akarta csak azért mondta mert azt hitte, hogy igazuk van a rokonoknak és egy gyerek nem elég.

Szóval igazából egyikőnk sem szeretné a babát.

Mi legyen?

2012. dec. 15. 11:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
53%

Ha valakinek magyarázni kell mi a különbség egy imádott, várva várt 3 éves és egy nem szeretett, nem várt, nyűgnek és problémának tekintett magzat között, az elég sötét....

Ja, persze, magyarázd csak a bizonyítványod! Az a gáz, hogy ti tudatosan hoztátok össze ezt a babád, most meg rinyálsz, hogy nem akartad!

Talán nem kellett volna megcsinálni, hanem felnőtt módjára kiállni a véleményed, akaratod mellett. Most meg arra a szegény magzatra haragszol?! Tudod kire lehetsz dühös? Magadra, meg a férjedre, mert mindketten ostobák vagytok!

2012. dec. 15. 23:45
 62/72 anonim ***** válasza:
76%
hat ti nem vagytok normalisak kerdezo
2012. dec. 16. 00:24
 63/72 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem vagyok abortusz ellenes, de ez a kérdés kiverte nálam a biztosítékot. Szerinted felelősségteljes szülők vagytok? Szerintem nem.
2012. dec. 16. 11:14
 64/72 anonim ***** válasza:
68%
Kedves Kérdező, azért majd írj, hogy döntöttél, szerintem mindenkit érdekel! Csak még annyit, hogy ha eddig másokra hallgattál, akkor most is tedd azt, és ne vetesd el!
2012. dec. 16. 12:11
 65/72 anonim ***** válasza:
57%
Nekem elég egyértelmű, hogy fog dönteni. Nyilván való, hogy mennyire önző ember...
2012. dec. 16. 12:52
 66/72 anonim ***** válasza:
24%

Kérdező, te tényleg ennyire nem tanultad meg a kialakult helyzetből, hogy az embereknek a saját életük kialakításakor nem másokra kell hallgatniuk, hanem a számukra megfelelő lehetőséget kell választaniuk, hogy megint, még erről is másokat kérdezgetsz? Tudod, hogy a mások véleményétől való függőség az ugyanolyan függőség mint az alkohol, cigaretta, játékszenvedély?

Üljetek le a férjeddel KETTESBEN, beszéljétek meg a kialakult helyzetet 1x, 2x, 3x, ahányszor kell, és hozzátok meg a ti életetekben a legmegfelelőbb döntést, hisz a következményeit is TI fogjátok vállalni, és nem az "eszet osztó MÁSOK" - ha így döntötök, ha úgy, ha amúgy.

Úgyhogy itt - szemben több válaszolóval - engem nem az háborít fel, hogy belelavíroztátok magatokat egy ilyen helyzetbe - senki sem tökéletes, mindenki ront el dolgokat az életében - hanem az, hogy nem tanultál a saját hibádból, nem jöttél rá, hogy a ti életetekben nektek kell a döntéseket meghozni és felelősséget vállalni, hanem rögtön ujra elköveted ugyanazt a hibát, és megint másokat kérdezgetsz, másoktól várod, hogy eldöntsék...

Miért? Hogy aztán lehessen a problémákért újra másokra hárítani a felelősséget "azt mondták, hogy" alapon ... pont ahogy a kérdésedben is teszed, hogy "Én nem akartam volna több gyereket, de elég sokan nyaggattak hogy kell a kistesó"...

Ne ess pont ugyanabba a hibába mint eddig!

2012. dec. 17. 09:22
 67/72 anonim ***** válasza:
Abba belegondoltál, hogy ha a férjed akarná is te akkor sem szeretnéd? Amiket írsz... Az, hogy az anyós nyaggat, a férjed feladata lett volna leállítani, nem pedig belemenni, de ezt már sokan leírták előttem... Nekem se volt semmim mert csórók voltunk és mégis embernek érzem magam, cserébe van egy testvérem, akire mindig számíthatok, életem végéig, akkor is ha már a szüleink nem élnek... és jobban becsülöm azt a pár játékot például amim volt, a mai napig megvannak, sőt a kisfiam is azzal játszik... Fel nem foghatom, hogy egy anya aki elvileg ugye szereti a gyerekét, ahogy írtad, a másik gyerekét képtelen szeretni :( Abszolút nem vagyok abortuszpárti, de ha belegondolok, hogy hogyan bánnál azzal a kicsivel, hogy csak nyűgnek tekinted és rajta vered le, hogy megszületett... Azt javaslom, hogy az ő szempontjából gondoljátok végig, hogy képesek lennétek-e szeretni, örülni neki, megtenni érte mindent!
2012. dec. 17. 22:34
 68/72 Vasvirág ***** válasza:
35%

Én nem vagyok egy rossz indulatú ember... A fiamat 16 évesen szültem, nem várt baba volt. A lányom szintén ,,baleset", de mindkettőt imádom és ölni tudnék érte.

Most végre szerelemből szeretnénk egy közös babát a párommal, 2 éve nem sikerül.

De ezt csak úgy leírtam...

A véleményem pedig a kérdésedre:

Sajnálom, hogy nem vagy itt előttem, így csak a földre tudok köpni.

Te nem vagy anya! A másik gyereket is elvenném tőled, ha tehetném, mert nem érdemled meg!

Teljes mértékben megértem azokat a lányokat, asszonyokat akik önhibájukon kívűl esnek teherbe, vagy hibásan védekeztek és nem tudják felnevelni a babát... elvetetik. Nem értek velük egyet, de ezt még elfogadom!

De hogy egy állítólagos anya ilyet tesz?? Tudatosan ,,megcsinálják" aztán megölik a saját gyermeküket?? Undorító vagy! Szívemből kívánom, hogy ezek után még ha akarnád, se legyen többet!!!

2012. dec. 17. 22:49
 69/72 Vasvirág ***** válasza:
39%

Enikő! Tényleg azt gondolod, hogy ez a nő gyászolna utána, amikor most is csak nyűgnek érzi a saját gyermekét?

Milyen Isten az,aki ezt megbocsájtja? Az Én Istenem nem ilyen! Ő küldte, mert elvileg akarták a babát. És most a kukába kerül az ajándék...

2012. dec. 17. 22:59
 70/72 anonim ***** válasza:
100%

Enikő, ha a kérdezőnek ilyen hite lenne, mint amilyet te szeretnél neki tulajdonítani, akkor meg sem fordulna a fejében az, hogy így játszadozik egy kezdődő kis élettel.. mint a virágszirommal, hogy szeret nem szeret.. csak most kell vagy mégsem..

És bár leírtam fent valahol az egyik válaszomban, hogy nem ítélem el az abortuszt, mert valóban lehet olyan élethelyzet amikor az a megoldás az egyik szükséges rossz, de azt sem merem már tiszta szívből mondani, hogy de jó lenne ha megtartanák a babát, mert aki már most rosszul van a gondolattól, hogy egy kistestvért adjon a kisfiának és csak egy nem várt nyűg a nyakán, akkor vajon milyen élete lenne a kisgyermeknek? Mit kapna a szüleitől? Csak azt, hogy egy nyűg és semmire sem való stb stb..

2012. dec. 17. 23:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!