Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Abortusz?

Figyelt kérdés

7 hetes terhes vagyok, 2 hete tudjuk. Van már egy 3 éves fiúnk.

Én nem akartam volna több gyereket, de elég sokan nyaggattak hogy kell a kistesó, végül a férjem is mondta így lett. Viszont most a férjem bevallotta hogy ő sem akarja, soha nem is akarta csak azért mondta mert azt hitte, hogy igazuk van a rokonoknak és egy gyerek nem elég.

Szóval igazából egyikőnk sem szeretné a babát.

Mi legyen?

2012. dec. 15. 11:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoktam abortusszal kapcsolatos kérdésekre válaszolni, de ez most kiverte a biztosítékot...

1,5 éves a fiam. A rokonok, barátok állandóan kérdezik, hogy mikor jön a kis tesó, itt lenne már az ideje... A férjem is folyton nyaggat miatta. Én még nem érzem úgy, hogy a szeretetemet, figyelmemet, türelmemet meg tudnám osztani két gyerek között. Még várni szeretnék vele kb 1 évet. Így LESZ*ROM, hogy mások mit mondanak. Az én életem, én lennék velük, nem a rokonok, barátok, így nem ők fogják eldönteni, hogy mikor szüljem a következőt.

Az meg elég szomorú lenne, hogyha a férjemet így kéne boldoggá tennem, hogy szülök egy gyereket, amit én nem is akarok igazán, "csak miatta"

Te tényleg csak azért estél teherbe,mert mások nyaggattak miatta??? Ha azt mondják, ugorj ki a 10.-ről, azt is megtennéd???

Ne legyél már ennyire felelőtlen!! Ne hagyd, hogy mások irányítsák az életedet, pláne ilyen komoly dolgokban! Az a baba nem egy használati tárgy, amit megveszel, aztán rájössz, hogy mégse kell, és kidobod a kukába.

Ez felelőtlen, és nem felnőtt emberre valló viselkedés.-Aminek az a szerencsétlen magzat látja a kárát, akárhogy is döntesz...

2012. dec. 15. 13:21
 52/72 anonim ***** válasza:
59%
Ha a kisfiad egyszer majd kistestvért akar mit mondasz neki? Azt, hogy már volt de megöltük?
2012. dec. 15. 13:43
 53/72 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem kár b@szogatni a Kérdezőt,úgy is úgy dönt ahogy neki és a férjének jó lesz.

Könnyű nekiesni egy embernek aki súlyos hibát vétett,de nem vagyunk mi Istenek,hogy ítélkezzünk.

Nekem is meg van a véleményem,de nem így adok neki hangot,hogy lehordom mindennek.

Én sem tudnék elvetetni egy babát,de van aki el tud,neki kell ezzel együtt élnie nem nektek.

Ha meg nem akarja azt a babát,akkor minek tartaná meg,csak szegénynek lenne rosszabb.

Vissza csinálni már nem tudja,de gyanítom ha tehetné,már nem csinálná ezt még egyszer.

Súlyos dolog,de azért nem kell vele úgy beszélni mint egy utolsó haddnemondjamkivel....

2012. dec. 15. 13:53
 54/72 anonim ***** válasza:
78%

Kedves utolsó ez nem igaz!Nem úgy dönt, ahogy a férjének és neki, jó, hiszen akkor fel sem merült volna ez a kérdés....Hiszen ez az egész azért van mert NEM az alapján dönt ami nekik jó, hanem ami a környezeti nyomás!

Csak most akkor mi lesz?Megnézed kérdező, hogy hányan mondták hogy vetesd el és hányan hogy ne és amelyik a több az alapján döntesz???

Ja és az nem kifogás,hogy annyian mondták körülötted.

Én is befolyásolható személyiség vagyok alapvetően(sajnos) de azért nem minden esetben!

Komolyan én lehet megmondtam volna a kedves rokonoknak, hogy akkor a 3 évessel sem találkozhatnak, ha nem hagyják abba ezt a témát!

De most már mind1.

Sajnálom a picikét minden esetre...:(

2012. dec. 15. 14:03
 55/72 anonim ***** válasza:
70%
Utolsó előtti igen követhet el mindenki hibát,de azért mert két felelőtlen "felnőtt",összehoz egy babát,majd legyilkolja mert rájöttek még sem kell.Ez nem így működik az egy kis élet,arról nem tehet,hogy hülyék a szülei,ez nem kis hiba.....
2012. dec. 15. 14:07
 56/72 anonim ***** válasza:
74%
13:53-as, Nem tartom magam Istennek. A kérdező feltett egy kérdést. Azt kérdezte mit tennénk az ő helyében!!! Leírtam kulturáltan a véleményem, nem b@szogattam...
2012. dec. 15. 14:08
 57/72 anonim ***** válasza:
100%
En sem szeretek abortusszal kapcsolatos kerdesekre valaszolni, mert ugy gondolom helytelen, de van olyan elethelyzet ami miatt meg kell tenni. De mivel a kerdezo ezek kozul egyik elethelyzetbe se esik bele, azert leirom a velemenyemet, mert en is egy babaert kuzdo no vagyok, akinek hihetetlenul rosszul esik azt hallania, egy vegulis tervezett babat keszul most megolni, csak azert mert nincs hozza kedve. Hat ocsem, az abortuszt nem arra talaltak ki eredetileg, hogy az ilyen csokott ertelmi kepessegu emberek kenyuk kedvuk szerint jatszadozzanak egy apro emberi elettel!! Most nincs kedem, elvetetem, majd ha lesz kedvem, csinalunk ujat, max azt is elvetetjuk, mert a lehetoseg mindig adott ugyebar. Hat milyen jogon lennel kepes ezt tenni??? Csak mert felelotlen voltal, es ezzel masnak a kedveben akartal jarni?? Egyebkent nekem is ez az "oljuk meg a mar meglevo gyereket" sztori jutott egybol eszembe. Kepzeld el hogy megszulted es mar ott all elotted, es meg akartad olni, es o ezt tudja, megis mit mondanal neki, hogy magyaraznad meg??? Es mit mondasz majd a nagynak, ha kiderul, vagy ha megkerdezi hol van, mikor lesz testvere?? Jaaaa, bocsi fiam, anyunak nem volt kedve ezert megolettem. Szep ki no, anya vagy te, bar igazabol meg se erdemled ezeket a jelzoket. A ferjeddel pedig leulnek a helyedben igen komolyan elbeszelgetni, mert eleg komoly problemaitok lehetnek, hogyha igy kepesek vagytok egymas elott hazudni, titkolozni, elhallgatni egymas elott az erzeseiteket, es nagyon ugy tunik, hogy nem csak a kulvilagnak, de leginkabb egymasnak probaltok valami olyamit mutatni kifele, ami nincs is, amit nem is ereztek, csak ugy hiszitek az megfelelne a masiknak. Ugyhogy mielott barkit megolnetek, uljetek le a ferjeddel, es tisztazzatok valojaban ki mit akar a masiktol.
2012. dec. 15. 14:12
 58/72 anonim ***** válasza:
54%
Én még a büdös életben nem gondoltam volna magamról, hogy ezt írom majd egy felnőtt nőnek, de most megtörténik: Ideje lenne felnőni! Egy gyerek növekszik a testedben, és kikérem mindenki nevében, hogy most már a családod és a férjeden túl minket nevezz sötétnek, mert nem vagy képes megszabni a korlátokat a saját magánéleted és a "jóakaró" rokonság között! Ezt sem gondoltam volna, hogy valaha leírom, de egyiket sem érdemelted meg! NAgyon súlyos problémáid vannak, ha azt gondolod, hogy ez így rendjén van. Hisztis, önző liba! N28
2012. dec. 15. 14:18
 59/72 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem b@szogatta senki. Feltett egy kérdést, ami (szerintem jogosan)indulatot váltott ki szinte mindenkiből és mindenki leírta a maga véleményét erről a helyzetről.

Azért most őszintén, nem gondolhatta még a kérdező sem, hogy mosolyogva meg lesz dicsérve, hogy semmi baj, majd akkor elmész abortuszra.

Egyébként meg úgy gondolom, hogy egy ilyen kérdést nem itt kéne kitárgyalnia, nem itt kéne véleményt kérnie (hiszen eddig is az volt a baj, hogy a család stb mást mondott mint amit ők akarnak ,akkor most tegyék azt amit őt akarnak, nem is értem mire számít a kérdező, hogy megerősítést kap?)

Nekem ebben a történetben nem is az abortusz megemlítése a legerősebb, legdurvább dolog.. hanem az, hogy vki így képes játszani emberi életekkel.. egyik nap azt mondja akar, megcsináljuk.. majd másnap kiderül sikerült és akkor azt mondja nem akar, jé igazából én sem, akkor inkább nem is kell.. nekem inkább ez a durva, nem is az hogy valaki vmilyen okból abortuszra "kényszerül".

2012. dec. 15. 14:22
 60/72 anonim ***** válasza:
80%
Ha a férjed a kisbaba születése után nyögi ki, hogy igazából nem is akarta, akkor a gyerek a kukában landol? Nőj már fel! Az amúgy régen rossz, ha a férjed és a család boldogságáért akartad bevállalni a babát, egy kisgyerek olyan, hogy mindkét félnek 100%-ig akarnia kell. Nem vagyok abortusz ellenes, vannak olyan helyzetek, amelyekben elfogadom, de ekkora felelőtlenséget látva képtelen vagyok azt mondani, hogy vetessétek el. Persze az már a másik oldala a dolognak, hogy szegény gyerek, hogy nőne föl, ha már most fölösleges nyűgnek nevezed...
2012. dec. 15. 17:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!