Ti mit tennétek a helyemben? Abortusz?
7 hetes terhes vagyok, 2 hete tudjuk. Van már egy 3 éves fiúnk.
Én nem akartam volna több gyereket, de elég sokan nyaggattak hogy kell a kistesó, végül a férjem is mondta így lett. Viszont most a férjem bevallotta hogy ő sem akarja, soha nem is akarta csak azért mondta mert azt hitte, hogy igazuk van a rokonoknak és egy gyerek nem elég.
Szóval igazából egyikőnk sem szeretné a babát.
Mi legyen?
Nem szoktam abortusszal kapcsolatos kérdésekre válaszolni, de ez most kiverte a biztosítékot...
1,5 éves a fiam. A rokonok, barátok állandóan kérdezik, hogy mikor jön a kis tesó, itt lenne már az ideje... A férjem is folyton nyaggat miatta. Én még nem érzem úgy, hogy a szeretetemet, figyelmemet, türelmemet meg tudnám osztani két gyerek között. Még várni szeretnék vele kb 1 évet. Így LESZ*ROM, hogy mások mit mondanak. Az én életem, én lennék velük, nem a rokonok, barátok, így nem ők fogják eldönteni, hogy mikor szüljem a következőt.
Az meg elég szomorú lenne, hogyha a férjemet így kéne boldoggá tennem, hogy szülök egy gyereket, amit én nem is akarok igazán, "csak miatta"
Te tényleg csak azért estél teherbe,mert mások nyaggattak miatta??? Ha azt mondják, ugorj ki a 10.-ről, azt is megtennéd???
Ne legyél már ennyire felelőtlen!! Ne hagyd, hogy mások irányítsák az életedet, pláne ilyen komoly dolgokban! Az a baba nem egy használati tárgy, amit megveszel, aztán rájössz, hogy mégse kell, és kidobod a kukába.
Ez felelőtlen, és nem felnőtt emberre valló viselkedés.-Aminek az a szerencsétlen magzat látja a kárát, akárhogy is döntesz...
Szerintem kár b@szogatni a Kérdezőt,úgy is úgy dönt ahogy neki és a férjének jó lesz.
Könnyű nekiesni egy embernek aki súlyos hibát vétett,de nem vagyunk mi Istenek,hogy ítélkezzünk.
Nekem is meg van a véleményem,de nem így adok neki hangot,hogy lehordom mindennek.
Én sem tudnék elvetetni egy babát,de van aki el tud,neki kell ezzel együtt élnie nem nektek.
Ha meg nem akarja azt a babát,akkor minek tartaná meg,csak szegénynek lenne rosszabb.
Vissza csinálni már nem tudja,de gyanítom ha tehetné,már nem csinálná ezt még egyszer.
Súlyos dolog,de azért nem kell vele úgy beszélni mint egy utolsó haddnemondjamkivel....
Kedves utolsó ez nem igaz!Nem úgy dönt, ahogy a férjének és neki, jó, hiszen akkor fel sem merült volna ez a kérdés....Hiszen ez az egész azért van mert NEM az alapján dönt ami nekik jó, hanem ami a környezeti nyomás!
Csak most akkor mi lesz?Megnézed kérdező, hogy hányan mondták hogy vetesd el és hányan hogy ne és amelyik a több az alapján döntesz???
Ja és az nem kifogás,hogy annyian mondták körülötted.
Én is befolyásolható személyiség vagyok alapvetően(sajnos) de azért nem minden esetben!
Komolyan én lehet megmondtam volna a kedves rokonoknak, hogy akkor a 3 évessel sem találkozhatnak, ha nem hagyják abba ezt a témát!
De most már mind1.
Sajnálom a picikét minden esetre...:(
Szerintem nem b@szogatta senki. Feltett egy kérdést, ami (szerintem jogosan)indulatot váltott ki szinte mindenkiből és mindenki leírta a maga véleményét erről a helyzetről.
Azért most őszintén, nem gondolhatta még a kérdező sem, hogy mosolyogva meg lesz dicsérve, hogy semmi baj, majd akkor elmész abortuszra.
Egyébként meg úgy gondolom, hogy egy ilyen kérdést nem itt kéne kitárgyalnia, nem itt kéne véleményt kérnie (hiszen eddig is az volt a baj, hogy a család stb mást mondott mint amit ők akarnak ,akkor most tegyék azt amit őt akarnak, nem is értem mire számít a kérdező, hogy megerősítést kap?)
Nekem ebben a történetben nem is az abortusz megemlítése a legerősebb, legdurvább dolog.. hanem az, hogy vki így képes játszani emberi életekkel.. egyik nap azt mondja akar, megcsináljuk.. majd másnap kiderül sikerült és akkor azt mondja nem akar, jé igazából én sem, akkor inkább nem is kell.. nekem inkább ez a durva, nem is az hogy valaki vmilyen okból abortuszra "kényszerül".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!