Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki mit gondol a spirálos...

Ki mit gondol a spirálos védekezésről? Olvastam, hogy ez is egyfajta abortusz.

Figyelt kérdés
2012. dec. 15. 09:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Végülis a megtermékenyített petesejtet nem engedi beágyazódni. Tehát a megtermékenyülés megtörténik, csak a spirál nem engedi megtapadni.

Én ezért döntöttem a Mirena spirál mellett. Mivel hormont adagol, így nem termékenyül meg a petesejt. Nekem ez szimpatikusabb.

De ez felfogás kérdése. Azért abortusznak nagyon erős nevezni a spirált, ennek ellenére én sem ezt választottam.

2012. dec. 15. 09:15
 2/14 A kérdező kommentje:

Szia! Megkérdezhetem mennyibe került az a fajta spirál?

Nekem lilygold volt anno fent, ez 11ezer volt, de terhes lettem mellette.

2012. dec. 15. 09:23
 3/14 A kérdező kommentje:

Konkrétan erre gondoltam:

[link]

2012. dec. 15. 09:25
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
A miréna 45-50 ezer körül van.
2012. dec. 15. 09:30
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg a mirena 85.000 Ft felhelyezéssel együtt a G1 Intézetben.

Én oda járok, az ő áraikat ismerem.

[link]

2012. dec. 15. 09:39
 6/14 anonim ***** válasza:
48%

Az nincs benne a cikkben, hogy az a 8-16 sejtből álló baba az orvosi egyetemről álmodik és fájdalmat érez? Csodálkozom...

A fogamzásgátlók megakadályozzák a teherbe esést. Ez a funkciójuk. Hogy melyik hogyan, arról lehetne vitatkozni. A spirál megakadályozza a terhességet. Az abortusz megszakítja. Nem ugyanaz.

2012. dec. 15. 09:42
 7/14 anonim ***** válasza:
50%

Kedves utolsó, te abban a tévhitben élsz, hogy az az abortusz, amikor az ember bejelentkezik a dokinál, hogy jöttem abortuszra, és a doki bácsi elvégzi, stb...

Pedig érdemes utánaolvasni, tanulni, kicsit követni a tudomány által feltárt lépéseket, mert a cinizmustól még nem lesz igazad.

Az előbbiek jól írták, a spirálok közt is van különbség, van, ami fogamzásgátló, és van, ami tkp. abortáló eszköz.

Kérdező, hogy konkrétan válaszoljak a feltett kérdésedre: én azt gondolom, hogy a spirálos védekezés abortálja a kezdődő életet, ezt a mi vallásunk (református) nem engedi, általános elveimmel is ellenkezik, ezért én nem választanám. A másik, hormonális spirált, amiről fentebb írtak, már valóban fogamzásgátlásra alkották, de itt is van hibalehetőség. Sajnos a családunkban is előfordult, hogy létrejött mellette a terhesség, hetek múlva vették észre a nénémnél, aki nem is tartotta meg a babát.

2012. dec. 15. 10:33
 8/14 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok vallásos. De mindig is elítéltem az abortuszt. Nos, amikor feltettem a spirált, akkor még nem volt internet és nem tudtam utána nézni, hogyan is működik. És persze ez csak is az én butaságom, hogy meg sem kérdeztem az orvost. Amint olvastam a cikket, nagyon bűntudatom volt és leakartam vetetni. Csak hogy akkor már terhes voltam, csak nem tudtam róla...
2012. dec. 15. 10:42
 9/14 anonim ***** válasza:
70%
Első vagyok. Tőlem is megkérdezte a doki, hogy vallàsi okokból utasítom el a hagyományos spirált? Mondtam, hogy nem, nem vagyok hívő. Egyszerűen egy 2 gyerekes anyuka vagyok, akinek lelkifurdalást okoz, a hagyomànyos spirál működési elve. Tudom milyen két kis csodát kaptam az élettől, ezért érzékenyebben érint már ez a téma.
2012. dec. 15. 11:02
 10/14 A kérdező kommentje:
Bár én úgy tudom, hogy a fog.gátlónak is lehetnek ilyen hatásai.
2012. dec. 15. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!