Ki mit gondol a spirálos védekezésről? Olvastam, hogy ez is egyfajta abortusz.
Végülis a megtermékenyített petesejtet nem engedi beágyazódni. Tehát a megtermékenyülés megtörténik, csak a spirál nem engedi megtapadni.
Én ezért döntöttem a Mirena spirál mellett. Mivel hormont adagol, így nem termékenyül meg a petesejt. Nekem ez szimpatikusabb.
De ez felfogás kérdése. Azért abortusznak nagyon erős nevezni a spirált, ennek ellenére én sem ezt választottam.
Szia! Megkérdezhetem mennyibe került az a fajta spirál?
Nekem lilygold volt anno fent, ez 11ezer volt, de terhes lettem mellette.
Jelenleg a mirena 85.000 Ft felhelyezéssel együtt a G1 Intézetben.
Én oda járok, az ő áraikat ismerem.
Az nincs benne a cikkben, hogy az a 8-16 sejtből álló baba az orvosi egyetemről álmodik és fájdalmat érez? Csodálkozom...
A fogamzásgátlók megakadályozzák a teherbe esést. Ez a funkciójuk. Hogy melyik hogyan, arról lehetne vitatkozni. A spirál megakadályozza a terhességet. Az abortusz megszakítja. Nem ugyanaz.
Kedves utolsó, te abban a tévhitben élsz, hogy az az abortusz, amikor az ember bejelentkezik a dokinál, hogy jöttem abortuszra, és a doki bácsi elvégzi, stb...
Pedig érdemes utánaolvasni, tanulni, kicsit követni a tudomány által feltárt lépéseket, mert a cinizmustól még nem lesz igazad.
Az előbbiek jól írták, a spirálok közt is van különbség, van, ami fogamzásgátló, és van, ami tkp. abortáló eszköz.
Kérdező, hogy konkrétan válaszoljak a feltett kérdésedre: én azt gondolom, hogy a spirálos védekezés abortálja a kezdődő életet, ezt a mi vallásunk (református) nem engedi, általános elveimmel is ellenkezik, ezért én nem választanám. A másik, hormonális spirált, amiről fentebb írtak, már valóban fogamzásgátlásra alkották, de itt is van hibalehetőség. Sajnos a családunkban is előfordult, hogy létrejött mellette a terhesség, hetek múlva vették észre a nénémnél, aki nem is tartotta meg a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!