Ki mit gondol a spirálos védekezésről? Olvastam, hogy ez is egyfajta abortusz.
Kedves első! Igaz, hogy sokkal kevesebb lesz Mirena mellett a mensi?
Mert nekem a sima spirál mellett ömlött a vér:s
Nekem csak jelzésértékkel maradt meg. Tehát kb. egy nap kell tisztasági betét, amin alig látszik valami. De van akinek egyáltalán nem jelentkezik a menstruáció.
Nekem korábban iszonyú györcsökkel járt, nagyon erős vérzésem volt legalább 5 napig.
Igen, ha így nézzük, akkor tényleg "abortusz", mert nem engedi beágyazódni az embriót, tehát tulajdonképpen megöli. De ugyanígy abortusz az esemény utáni tabletta is, sőt, valamilyen szinten a sima fogamzásgátló tabletta is, ugyanis a tabletta 3 különböző hatással "dolgozik", ezek közül egyik a méhnyálkahártya elvékonyítása, tehát oda nem tud beágyazódni az embrió, ha esetleg mégis volt peteérés.
De azért szerintem nagyon nem mindegy, hogy egy néhány sejtes embriót "ölünk meg", vagy mondjuk egy 12 hetes, élő, mozgó, dobogó szívű magzatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!