Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek elég 2-3 év...

Szerintetek elég 2-3 év felfüggesztett börtön büntetés egy olyan nőnek aki elgázolt 2 három hónapos kisbabát? Ennyit ért a 2 baba?

Figyelt kérdés

Lehet hogy nem jó helyre irtam a kérdést...ezért bocsika.

Tegnap totál padlóra tett hogy meghalt a másik baba is...

Szegény szülők...

Szerintetek ki hibázott???

A 63 éves nő még nyilatkozni sem akar...

Én tuti megöltem volna...

Olyan szörnyű ez az egész

2012. jún. 21. 08:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
22%
belinkelnéd a képet légyszíves.
2012. jún. 21. 11:44
 42/81 anonim ***** válasza:
10%

Sókristály!

Ez nem baleset, hanem gondatlanságból elkövetett emberölés.

2012. jún. 21. 11:45
 43/81 anonim ***** válasza:
71%

Jó, azért le lehetne állni a szülők hibáztatásával (is). Nem kapcsolták be az övet, úttesten tolták a babakocsit (ki tudja, milyen okból, legelőször a hírekben ugyanis azt mondták, hogy azért tolták ki az úttestre, mert a buszmegállóhoz tartottak).

Vétkes a sofőr, mert miért nem volt napszemüvege, miért nem ment lassabban.

Hagyjátok abba, ennek nincs semmi értelme.

Sókristálynak teljesen igaza van, egyikünk sem tökéletes, TI SEM, fene tudja, hányszor múlt nálatok is a vakszerencsén a dolog.

2012. jún. 21. 11:46
 44/81 Sókristály ***** válasza:
52%

Elbeszélünk egymás mellett, dehát ez van...

Én is ikerkocsit használok, és én sem tolom ki az úttestre, ha nem muszáj. És én is bekötöm Őket.

Én pusztán arra próbáltam rávilágítani, hogy vannak esetek, amikor az ember nem is gondolná, hogy baj lesz. De kismillió eset van, amikor mégis veszélyezteti a gyerekét.

Tudod, hány érdekes kérdést olvastam már itt? Volt anyuka, aki a pár hetes babáját otthon hagyta, amíg oviba vitte a nagyot az utca végébe. Meg volt róla győződve, hogy nem lesz baja a kicsinek, hiszen csak 5 perc az egész. Szerencsére nem is lett, de ez nem rajta múlott.

Ahogyan az az anyuka is veszélyeztet valamilyen formában, aki hülyeségnek tartja a légzésfigyelőt. Meg az is, aki egy percre kiszalad a lakásból.

Én pusztán elismerem, hogy nem vagyunk tévedhetetlenek. Én legalábbis biztosan nem. 2 ill 3 évesek voltak a gyerekeim, amikor csöngettek és egy percre magukra hagytam Őket. Ez idő alatt a konyhaszekrény egymásfölötti polcainak gombjain felmászott valamelyikük a gáztűzhelyre, onnan a felső sarokpolcra, és elemelt egy levél Cataflamot. Mire bementem, a szobájukban játszottak a babakonyhával. Aztán találtam meg az üres gyógyszeres levelet. A kórházban az én felelőtlenségemet állapították meg. Én sem gondoltam, hogy ennyi időre sem lehet magára hagyni két ekkora gyereket. Érted, mire gondolok. Nem mindig lehet résen lenni, az emberek hibáznak. Ők nem úszták meg. Eláég baj ez mindenkinek.

2012. jún. 21. 11:50
 45/81 Sókristály ***** válasza:
75%

Gondolom a hibátlanok pontoztak rommá.

Nem baj, örülök, hogy rajtam kívül mindenki felelősségteljes és tévedhetetlen.

2012. jún. 21. 11:53
 46/81 anonim ***** válasza:
100%

41-es, itt a kép: [link]

"A gondola ötpontos biztonsági övvel szerelt. Az ülőlap hátulján biztonsági háló, ami megakadályozza a gyermek kicsúszását a babakocsi hátradöntése esetén."

Ennyi.

Nincs értelme ezen vitázni, nincs értelme bárkit is hibáztatni, mert egyikünk sem tudhatja, mi történt.

Mi miért történt.

2012. jún. 21. 11:53
 47/81 anonim ***** válasza:
33%

Na igen, ez meg a másik. Annak, aki egy ilyen kérdésnél is pontozgat, kívánom, hogy törjön el a keze.

Aki egy ilyen kérdésnél úgy érzi, a pontozgatással adhat saját magának igazat, az nagyon magába nézhetne, és elgondolkozhatna, hogy Ő mennyire felelősségteljes szülő is...

Mint az óvodában, de komolyan...

2012. jún. 21. 11:55
 48/81 anonim ***** válasza:
89%

Ma már írtam ide,az első oldalon de megteszem még egyszer.

Itt annyira a szülőket védik,hogy eszméletlen....Sajnos egyre több dolog igazolja a felelőtlenségüket.Nekem is volt 3 hónapos kisfiam, lehet csak ő volt eleven,mozgékony fajta,de mindig be kellett kötni,mert már próbált felülni.Ami azért nem kis veszéllyel jár.Ez az egyik,ami nagyon veszélyes.A másik, a járdán elfért volna a babakocsi, ahol valljuk meg őszintén még mindig nagyobb biztonságba lennének.És most ne az ittas sofőrökre gondoljatok..

Ráadásul este 8-kor még ha világos is van,miért az úton kell tolni azt a nagy ikerbabakocsit,mikor van járda?És olyan járda,amin el is férnek.Persze ugye be se voltak kötve.És a sokadik indok megint a szülők ellen, hogy a tv 2 szerint úgy kerültek elő a semmiből, tehát ők akartak átmenni az úton,akkor kinek is kellene elsőnek szétnézni?Az autósnak?Megyek az úton és megállok,mert hátha kijön egy gyalogos/babakocsis?Ez is indokolja azt,hogy miért a babakocsit kapta el az autó és a szülőknek miért nem lett semmi bajuk.

A legszomorúbb sajnos,hogy két ártatlan gyermek halt meg :(:(:(:(

2012. jún. 21. 11:58
 49/81 anonim ***** válasza:
53%

Hát, 42-es válaszoló, az spec semmiképpen, max halálos közúti veszélyeztetés, ha már mindenáron jogászkodni akarunk. De szerintem egy tipikus baleset, olyan baleset praktice nincs, ahol utólag ne lenne már okos az ember, hogy hogyan lehetett volna elkerülni, ezért kell különbséget tenni a gondatlanság (ejnye, ejnye), illetve az elvárható gondosság/vétkes gondatlanság között. Pl. egy öv be nem kötését akkor lehet jogilag felróni valakinek, ha bármiféle jogszabály is előírja, hogy be kellett volna kötni.

Továbbra is azt gondolom, hogy ebből a dologból büntetőpert kreálni - az eddig tudottak alapján - hiba, több kára lesz, mint haszna... (ettől még persze fognak...)

2012. jún. 21. 11:59
 50/81 anonim ***** válasza:
67%

1. Most komolyan ettől jobban érzitek magatokat, hogy itt fröcsögtök szerencsétlen szülőkre? Komolyan nem vagytok normálisak. Ettől jobb lesz, sok hiperszuper tökéletes anyuka? Ez nem hozza vissza a babákat, ha most itt elkezdünk nagyokoskodni, hogy de már pedig így kellett volna. Maradjunk annyiban hogy semelyikünk sem ismeri a pontos körülményeket, csak annyit, amennyit a médiából hallottunk, az pedig vagy úgy volt, vagy nem.

2. Komolyan érdekelne, hogy miért lényeges, hogy a szülők cigányok voltak-e??? Ettől mi változik, ha igen?

3. Nagyobb büntetést sem a szülők, sem a sofőr nem kaphat, mint hogy ezzel a tudattal kell leélniük az életüket, ha csak bele nem őrülnek a fájdalomba, a kínba, a tehetetlenségbe. Tragédia az egész, a történet összes résztvevőjét tiszta szívemből sajnálom.

2012. jún. 21. 12:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!