Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek elég 2-3 év...

Szerintetek elég 2-3 év felfüggesztett börtön büntetés egy olyan nőnek aki elgázolt 2 három hónapos kisbabát? Ennyit ért a 2 baba?

Figyelt kérdés

Lehet hogy nem jó helyre irtam a kérdést...ezért bocsika.

Tegnap totál padlóra tett hogy meghalt a másik baba is...

Szegény szülők...

Szerintetek ki hibázott???

A 63 éves nő még nyilatkozni sem akar...

Én tuti megöltem volna...

Olyan szörnyű ez az egész

2012. jún. 21. 08:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, teljesen rosszul fogod fel a dolgot. Az autós büntetésének nem a babák "értékével" kell arányban lennie, hanem a saját felelősségével. Ha tajtrészegen 100-zal száguldozott VOLNA, akkor nyilván kevés lenne a felfüggesztett, ha szabályosan közlekedett és a balesethez tőle független okok vezettek, akkor mindenféle büntetés sok.

"Én tuti megöltem volna... "

Hát... balesetet okozni lehet felelőtlenség, de az önbíráskodásnál, lincselésnél undorítóbb bűn kevés van... "szemet szemért - és megvakul az egész világ" - mondta Gandhi.

2012. jún. 21. 08:49
 12/81 anonim ***** válasza:
85%
napszemüveg, ne röhögtess. ha szemből süt, akkor még mindig vakít. de ha ettől eltekintünk, azért hibás a sofőr, mert nincs napszemüvege? ez nem kötelező felszerelés. én pl. szemüveges vagyok, mégis hova vegyem föl a napszemüveget? vagy egyből csináltassak 100ezerért dioptriásat? könnyű okoskodni más helyében
2012. jún. 21. 08:50
 13/81 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem elég nagy büntetés neki hogy azzal a tudattal kell leélnie az életét a sofőrnek hogy miatta(még ha nem is hibás) meghalt két kisbaba és ezzel tönkrement egy család élete,illetve az anyának is megvan a tudta hogy az úttesten tolta a gyerekeit és emiatt haltak meg a babái.

Ezen nem változtat semmit a börtön de ha mégis akkor kerüljön az anya is börtönbe?!hisz ő is hibázott sajnos...

2012. jún. 21. 09:00
 14/81 Sókristály ***** válasza:
83%

Tényleg, a napszemüveg...

Én is szemüveges vagyok, és nem tudom megszokni, egyszerűen nem látok vele, hiába dioptriás. De tegnap este megkérdeztem a férjemet erről az elvakít a nap témáról, és szerinte nem mindig elég a napszemüveg. Amikor úgy süt a nap, hogy folyósnak látod az utat, semmi sem segít, csak ha szinte álló helyzetre lassítasz. Ezért írtam, hogy valószínűleg elmarasztalják a sofőrt, mert mindig az a vége, hogy nem a látási viszonyoknak megfelelően közlekedett.

2012. jún. 21. 09:01
 15/81 A kérdező kommentje:

Van igazság abban amit mondtok...Én csak szegény szűlöket néztem...

De igy más a dolog...hisz jogos amit mondtok...

sajna nekem még nem sikerült egy babát sem összehozni...és azért gondoltam hogy a szülönek milyen fájdalmas ha elvesziti a babáját...

De igaz...minda két fél hibázott...

És bocsi ha ugy tünik hogy egy szadista vagyok...ez nem igaz.hisz megértő vok...csak nem tudtam dolgokat csak amit a hirekből hallottam,és naon sajnálatos hogy 2 pici baba látta kárát ennek az egésznek

2012. jún. 21. 09:05
 16/81 anonim ***** válasza:
77%
Kedves Sókristály, az, hogy ilyenkor valamiben mégis elmarasztalják a vádlottat (ha mást nem, hát mert nem volt az autójában szavatos mentőláda) az szerintem egyszerűen abból jön, hogy ő viselje a perköltséget, ne az állam. Ezeket a szokásos közhelyeket azért el lehet különíteni a valódi, komoly vétkességtől.
2012. jún. 21. 09:09
 17/81 Sókristály ***** válasza:
100%

Kedves 16-os!

Teljesen igazad van, én is ezt írtam, de ezek szerint nem jól fogalmaztam. Nézd meg az első oldalon is a hozzászólásomat.

Szerintem ebben a történetben valójában mindenki áldozat.

2012. jún. 21. 09:15
 18/81 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem ebben a történetben valójában mindenki áldozat."

Hát igen, a dolgok jelen állása szerint nagyon így fest a dolog, apróbb felelőtlenségek és szerencsétlen véletlenek tragikus összjátékának tűnik... ha a vizsgálat folyamán nem merül fel valami döntő momentum, én az ügyész helyében el se vinném bíróságra az ügyet, minek még évekig ujra és ujra feltépni a sebeket...

2012. jún. 21. 09:36
 19/81 anonim ***** válasza:
79%

Örülök, hogy lehet veled beszélgetni és ne haragudj a nyersségemért, csak ilyenkor szegény néni helyébe képzelem magam, biztos neki is van gyereke, unokája, szörnyű lehet neki ugyanúgy, mint a babák családjának.

közlekedési viszonyoknak megfelelően vezetni, igen, ezzel valóban meg lehet fogni. bár egy jó ügyvéddel kimagyarázni is, hiszen ez annyira relatív dolog. még akár "lassan" (nem tudom mennyivel ment egyébként) is mehetett, ilyen pici babáknak az is hatalmas ütközés. szóval, nem tudom, innen úgyse tudjuk megítélni a dolgokat.

2012. jún. 21. 09:40
 20/81 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Együttérzek a babák szüleivel. Ez a sajnálatos baleset mindkét fél hibája szerintem valamilyen szinten. De a kérdés azért felmerült bennem, hogy miért kellett a babáknak kizuhanni a babakocsiból. Hiszen a vezető nem ment gyorsan, a babakocsi nem látszott a felvételeken totálkárosnak, elvileg "csak" elsodorta. Vajon, ha be lettek volna csatolva a kicsik, akkor is meghaltak volna? Ez nem derült ki számomra a hírekből.
2012. jún. 21. 09:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!