Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, Ti hogyan spóroltok?...

Anyukák, Ti hogyan spóroltok? Ötleteket szeretnék!

Figyelt kérdés

Biomosószert használunk, tisztított vizet iszunk a flakonos helyett, mossuk a pelenkát, mi sütjük a kenyeret (és mennyivel fincsibb is!)

Érdekelne, hogy Ti mit-hogy csináltok másképp, hogy kevesebb legyen a havi kiadás, és még a környezet is védve legyen!

Ötleteket várok, mit tehetnék még én... Köszi!

2012. máj. 17. 07:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 A kérdező kommentje:

Köszi, köszi, szupereket mondtatok, az a baj, hogy mi tömblakásban lakunk, de attól még másnak hasznosak lehetnek, amiket írtatok. Ez az éjszakai áram nekem új. Akkor tömblakásban nem is lehet? És ez hogy működik? Gyengébb áram? Lassabban jön? Vagy mi? És ez egyébként mire jó? Mármint főként az áramszolgáltatónak miért éri meg.

A mosható pelus jó dolog, sokáig kell próbálgatni, míg rájössz nektek mi a jó, de a lényeg hogy egy féléből nem szabad csak 1-2 db-ot megvenni, hogy ha nem a legjobb akkor ne abból legyen sok. Érdemes a teszvesz vatera rendelni, mert külföldről hozzák sokan töredéke árért mint a bolti. Szerintem nem gáz mosni, kaka folt alig szokott lenni, én úgy csinálom, hogy a használt törlőkendőt, amivel nem a kakás feneket törlöm, hanem csak a pisis, vangy kezet, arcot, szóval ezeket beteszem a szennyesbe és a ruhákkal kimosom. Megszárad (semmi baja nem lesz a mosástól) és ez lesz a kakafogó kendő. Vagy 3szor ki lehet mosni. Ez utána megy a kukába, wc-be kakástól. Így csak a pisit kell mosni. Ezért nem gusztustalan. És nem is nagy meló. Ja a betét fura tényleg, de most használgatom már a tölcsért, elég jónak tűnik és egyszeri kiadás.

Arra van ötletetek, hogy az egyéb dolgokat, amiket a boltban veszünk, hogy lehetne alternatív megoldást találni rájuk? Mármint úgy mint pl betét helyett intim tölcsér. Ez csak példa volt. De érdekelne, hogy pl papírzsepi helyett vászon zsepit lehet használni, akkor wc papír helyett? Meg a wc spray, mosogatószer, felmosó stb. Ilyen ötleteitek is vannak?

A pénz elosztásos dolgot köszi, tök jó ötletnek tartom, szerintem mondjuk ez az egyik legnagyobb spórolási lehetőség, hogy nincs miből költekezni!!!! :)

2012. aug. 9. 09:20
 72/76 anonim ***** válasza:
100%

Az éjszakai áram rendes áram,csak ezt kifejezetten a bojlerra találták ki,mert ez kell a meleg vízhez és nem kell folyamatosan melegíteni ,mert tárolja a hőt.Ezért adják csak időközönként(de ezt nem szabad meg machinálni,mert tilos!)De hála vannak még rendes szakik!Azt hogy tömblakásba lehet-e,azt nem tudom?!WCpapír ezt nem tartom valószinünek,hogy ki lehet váltani valamivel.A papírzsepi nekünk is textil,csak ha elmegyünk valahova akkor veszek csak kis csomaggal(szóval ez van mindig a tatyóban)A felmosás,nekem van szélesfejű sika kefém és a férjem elhasznált pólóival szoktam felmosni,ha van időm mert ezzel sokkal szebb a padló.De van otthon mosható mop is 2-3fej.Drága de nem kell havonta másikat venni!Tisztítószer nálam az ecet a sláger,de a mosódióból is lehet gyengébb koncentrátumu mosószert csinálni,is ezt bele tenni üvegbe.Nagyon jó vele felmosni,mosogatni tulajdonképpen általános tisztítószer.Folyékony szappan helyet is jó(Pár csepp illó olaj és varázslatos az illata is.

Még eszembe jutot egy két tip:

-Nálunk van fogmosópohár,

-Lecseréltük a biztosításunkat olcsóbbra._a kocsit minden évben újra kötjük a Netrisk-en (Ezen hatalmasat spórolunk, minden évben)

-Mi minden fél évben veszünk,háztól konyhakész fél disznót kb.40000-50Ezer között mozog sokkal jobban megéri,ha elfogy akkor szoktam boltit venni de hát fényév távolság.

-A családdal vettünk közösen (sokan vagyunk)olyan tarifájú telefont,hogy egymást ingyen hívjuk (mint a céges)mindenki a sajátját füzeti,ha valaki nem füzeti be letiltják a kimenő hívásait.Én ezzel havonta 3000ft spórolok.

-Ja!Nekem van itthon levendulám,a kertben és régi nejlon zokniba teszek és ez távol tartja a molyokat és jó az illata.

Milyen az az intim tölcsér?

2012. aug. 9. 12:59
 73/76 A kérdező kommentje:

Ja értem ezt az áramot most már, de azt gondolom,, hogy nálunk akkor azt nem lehet. Érdekelne a mosódiós dolog. Leírnád ha megkérhetlek? Hogy készíted el. Mondjuk kézmosóhoz, felmosáshoz, mosogatáshoz. Áztatni kell? Van itthon néhány szem, mindjárt ki is próbálom. És a mosáshoz neked bevált? Azt hogy csinálod? Tisztításhoz én is használom az ecetet, legtöbbször csak azt. De az sem oly olcsó dolog ma már. Néha ha le van akciózva, akkor betankolunk belőle. Mert fogy. Kell a pelusokhoz is.

Hát a wc papírt tényleg nem hinném, hogy ki lehetne váltani, szerintem sem. Mondjuk egy dolog jutott eszembe, a bidé. Amit én még sosem használtam sehol, így csak elképzelni tudom, hogy oda esetleg az sem kell, csak egy kis törölköző. Mert hogy konkrétan megmosakszik az ember. De ez elég költséges beruházás szerintem. Bár hosszú távon lehet, hogy megérné! Sajnos én betankolni ily mértékben, hogy fél disznó, meg hatalmas húsadag lefőzve pörinek hely hiányában nem tudok. Pedig milyen jó lenne, de nálunk még a plusz fagyasztónak sem lenne helye. A lakás nem túl kicsi, viszont mindenhol van minden, nincs egy szabad felület sem. A levendula jó ötlet, nem mellesleg a kedvenc növényem, virágom! Imádom az illatát, azt még az erkélyen is lehetne termeszteni! Köszi!

Az intim tölcsér vagy kehely a tampont helyettesíti.

Kicsit körülményes, de érdemes megtanulni a használatát, mert azzal is rengeteget lehet spórolni, és mellette nem szennyezzük azzal is a környezetet, a havi adag betéttel, tamponnal.

Nem olcsó, de kb fél -1 év alatt megtérül, és utána 5-10 évig használható! 12 órán keresztül nem kell üríteni, elvileg. De függ az alkati kérdéstől is.

Én még próbálgatós szinten van. Nekem az lesz az érdekes, ha valahol vagyunk, és mégis kell üríteni.

Erre azt olvastam, hogy magunknál kell tartani egy kis flakonban tiszta vizet, és bárhol bármikor ahogy a tampont is, kivesszük, kiöntjük a tartalmát, a wc felett letisztítjuk a tiszta vízzel, és mehet vissza, mint egy újabb tampon. Hát kíváncsi leszek, itt még nem tartok! :) De bizakodom!

2012. aug. 10. 08:19
 74/76 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Szerintem tök jó! Én sem használom régóta,de anyósom egyszer adott és bevált!A színes ruciknak tök szép lesz a színe,a foltosakat ami nagyon foltos Pl:pöris lett azt előtte be kell áztatni,de ez eddig is így ment ilyenkor én szoktam még használni mosószappant.

A vaterán szoktam rendelni.A recepteket meg a tippeket meg a "Lukrécia kencéiből"szoktam ellesni,én is még azért kísérletezgetek vele,de mindig találok valami új funkciót.

[link]

Én speciel 2X főzöm csak ki ez szokott lenni a folyékony szappan,rózsa olajat ha raksz mellé,bár bármilyen illó olaj is jó.Mert szag mentes,és nagyon jó az ekcémás bőre.Bele teszem pumpás szappan tartóba v. csak flakonba.Túl sokat nem szabad bele tenni csak ami 1-2 max 3 napra elég mert megromlik!:-S

De a linkbe nagyon sok variáció van,fehérítésre is!Mazsolázgas kedvedre.

2012. aug. 10. 10:22
 75/76 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, ki fogom próbálni! Jó ötletek vannak itt! Köszi!
2012. aug. 10. 14:34
 76/76 anonim ***** válasza:

Két apró ötlet, ami forintban nem jelent sokat, de a spórolás témakörbe illik:

1. Én nem használok folyékony szappant, mert ha alaposan mosom a kezemet, nagyon hamar elfogy: pl. egy Baba márkájú elmegy 1-másfél hét alatt. Más, olcsó márkájú pedig rettenetesen kiszárítja a kezemet. Hagyományos szappant veszek mindig: olcsó, sokáig elég.

2. Egy fogorvos ismerősöm mondta, hogy a legolcsóbb fogkrém is tökéletes, ha jó a mosási technikám és rendszeresen, naponta 3x használom. Hiába vesz valaki ezer forinthoz közelit... Nekem az Amodent+ vált be.

2012. dec. 23. 21:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!