Anyukák, Ti hogyan spóroltok? Ötleteket szeretnék!
Biomosószert használunk, tisztított vizet iszunk a flakonos helyett, mossuk a pelenkát, mi sütjük a kenyeret (és mennyivel fincsibb is!)
Érdekelne, hogy Ti mit-hogy csináltok másképp, hogy kevesebb legyen a havi kiadás, és még a környezet is védve legyen!
Ötleteket várok, mit tehetnék még én... Köszi!
előző vagyok, kicsit elcsuszott a kurzor.
tehát a lnyeg, hoyg nemien száritok pl hajat.
-és közben még ezsembe jutott, hogy ajándékozásnál már nem csomagolunk. (kivéve kisgyerek rokonoknál - 2fő), ugyanis "CSAK" a karácsonyi ajándékozással MO-on az elhasznált papírcsomagolókkal 1x körbetudnánk keríteni Budapestet!!!!!!! CSak azért, hogy 1-2 óráig úgy nézzen ki ami amúgy is bevan csomagolva, dobozolva.....
Húú köszi a válaszokat! Nem is gondoltam volna, hogy ennyi idő óta( kiírás óta) is válaszolnak még rá. Akkor gondolom a kedves testvéred környezettudatosságból szoktatott rá! Nagyon jó, és becsülendő dolog!
A perlátort had kérdezzem meg, hogy hol veszitek, mennyibe kerül és valóban spórol? Elvileg ez a bizonyos szűrő nem benne van amúgy is a csapokban? Vagy az teljesen más? Nagyon érdekelne, mert elvileg akár 3-ada vízfogyasztással lehetne számolni!
Az ajándék csomagolás nálunk is így megy. Vagy nem csomagolunk be semmi, vagy vannak évek óta a családban keringő ajándék tasakok, sokáig bírják valóban. Vagy pl a kislánykámnak kifejezetten azért és olyan csomagolót vettem, amit később fel akarunk használni, dekoráláshoz. Ezt a gyűrt papírt nagyon sok kézimunkához lehet használni. Csomagoláskor nem tettem rá celluxot, csak átkötöttem, és mivel amúgy is gyűrt papír, meg sem látszik. Mindjárt dupla funkció. Most pedig babaház tapétája funkciója lesz.
Egyébként a csomagoló papírokkal kapcsolatban én is így gondolkodom, és a hajam tépem, mikor a karácsony előtti készülődéskor a tv-ben a néni azt nyilatkozza, hogy csak azért választja a ráadásul még nem is papír, hanem ilyen fémes, celofános csomagolópapírt, mert az szebb... ááá... butaság felsőfoka, de mondjuk sajnos ők sem tehetnek róla, hisz az ő idejükben nem volt ekkora téma a környezettudatosság!
-mosószert használok, de nem teszek bele fél liternyit, hanem csak keveset. Ha lehet öblítőt nem használok, mert a mai mosószereknek nagyon jó illatuk van.
- Ruhákat 40 fokon mosok, törülköző iylesmi 50 fok. 60, 90 fok nálam kizárva.
- Nem 2 órás mosásra teszem be, hanem 80 percesre
- Mosogatógépünk van, energiát ugyan fogyaszt, de a vízzel nagyon jól bánik!
-Nincs víztisztítónk, ásványvizet iszunk, de abból se a 105 ft-kat, hanem az olcsóbb 70 ft-at
- Kenyeret nem sütök, mert ami liszt, élesztő stb. belemegy ugyanott van, mint egy olcsóbb kenyér, ami 250 ft/kg. Minek szórakozzak vele?
- energiatakarékos égőnk van mindenhol, és mindent leáramtalanítunk lefekvéskor (tehát ami világít: tv benyomógombjánál, számítógép gombjánál, mert ezek is áramot vesznek fel!)
- mosógép ki-be kapcsolóra van téve, minden utolsó mosás után kikapcsolom
-pelenkából jóminőségűt veszek, de nem dobálom le agyerekről 2 óránként, mert "pisisiiisss".
Az előző válaszokat elolvasva, nem sorolom fel, amit már úgyis leírtak.
Nálam tavaly óta sláger spórolás szempontjából a kukta.Húslevestől elkezdve a főzelékekig mindent abban csinálok (amit lehet ugyebár).A pörkölt is fenomenálisra sikeredik:D Rengeteg gázt és időt spórolok vele, olyan gyorsan kész a kaja.
A mosogatógépet egy főkapcsolóval (férjem szerelte) lekapcsolom, mert használaton kívül is annyit fogyaszt, mintha egy égő égne folyamatosan.Mosogatógép, mosógép, porszívó akkor megy, ha éjszakai áram van.Én ezt onnan tudom, hogy a férjem szerelt egy pici piros lámpát a konyhába.Ha az ég, akkor éjszakai (olcsóbb) áramot ad a központ.Na, ezt már a gyerekem is tudja.Mindig kiabál, ha ég a Piroska.(Most pl. nem, úgyhogy a mosogatógépet csak reggel kapcsolom be.)
A kenyérsütést igen is megcáfolom! Mi kiszámoltuk, és igen is sokkal kevesebbre jön ki. Bár hallottam, hogy most nagyon meg fogják emelni a liszt árát, akkor már nem biztos, bár az is igaz, hogy a bolti kenyér ár is meg fog ugrani akkor. Sokkal finomabb is és olcsóbb is a hazai kenyér!
Ezt az éjszakai áramos dolgot viszont nem értem, érdekelne a téma. Annyit mi is megteszünk, számítógép, tv, dvd-lejátszó stb, kapcsolós hosszabbítóval van ellátva,és éjszakára mi is lekapcsoljuk. Viszont ha nem megy a mosógép az hogy hogy áramot fogyaszt? Csak mert be van dugva a dugóba? Mert akkor ezzel az erővel a kapcsolós hosszabbító is áramot fogyaszt, hisz hiába van lekapcsolva, be van dugva a konnektorba. De lehet én gondolom rosszul. És ezt az éjszakai áramot sem értem. Ezek szerint be kell készíteni a koszos edényeket a mosogatógépbe, és éjszakára kell elindítani? Jól értem?
Van egy műszer (a férjem erősáramú villanyszerelő), amivel bemérte a lakás összes áramot fogyasztó készülékét, mi mennyit eszik.Meglepődött, hogy a mosógép kikapcsolva is szó szerint zabál:D
Sok helyen lehet venni ilyen fogyasztásmérőt.Legtöbb villanyszerelőnek van.
Amúgy nálunk is lekapcsolható hosszabbítók vannak.
Éjszakai áram?Nemcsak éjjel van.A neve ilyen, mert olcsóbb a nappalinál.
Sajnos ezt csak családi háznál lehet beköttetni, de ott sem mindenhol.A szakmai részéhez nemigazán értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!