Anyukák, nincs ötletem a konyhában! Ha még ébren vagytok, adnátok ötleteket, hogy mit főzzek a pörkölthöz?
Elfogytak az ötleteim, de holnap ebédre főznöm kell valamit. Férjem és 2 éves lányom is itthon eszik velem együtt, valami olyasmi kell, ami mindenkinek jó.
Más már nem jutott az eszembe, felraktam egy kiló disznócombot pörköltnek, de nem akarok hozzá tésztát, rizst, krumplit. Ezeket már nagyon unom, a fülünkön jön ki. A főzeléket nem szeretem, sajnos a lányom nem is eszi.
Létezik valami egyéb köret, vagy valami rakott dolog esetleg amivel a pörköltöt adhatnám? Nekem ezeken kívül semmi más nem jut eszembe.
Vagy valami tepsis esetleg? Akár le is darálhatnám a pörköltet reggel, az valamihez jó lehetne. Jaj, nem tudom.
Van még itthon egy nagy fej karfiol, zöldségek, cukkini, tojás, a hétköznapi dolgok.
Segítsetek! Itt olyan jók ötleteket szoktam látni!
A pörihez esetleg nokedli? Hagymás szafttal, vagy csak tejföllel is jó, ha a lányod esetleg nem rajong a pörköltért... és ha sok a szaft a pörköltön ,akkor rétegesen jénaiba/tepsibe lehet tenni noki, rá pöri míg tart ,a tetejére kis tejföl és megsütni. Ha összesül szépen lehet szeletelni - csak egy variáció.
Vagy hortobágyi húsos palacsinta jellegű dolog a pöriből? Sütsz vastag palacsintákat, a ledarált v apróra tört pörit (ha kissé szétfőzöd akkor villával is össze lehet törni) szépen beleadagolod, sorba rakod tepsiben. én a pöriszaftot tejföllel el szoktam keverni és rálocsolgatom hoyg ne száradjon ki. Va naki megsüti, van aki nem, mi szeretjük ha kicsit odakap a széle és van jó ropogós része is, de vigyázni kell, nehogy túlsüssem és kiszáradjon (mondjuk tejföllel utólag lehet segíteni rajta)
Főzz ki makarónitésztát, és a darált pörivel rétegelve süsd meg. Kicsit utóízesítheted pizzafűszerrel/oregano, bazsalikom stb... és sűrített paradicsommal/ketchuppel
A hortobágyi paprikás csirkéből készül.
Csinálj rakott zöldséget, főzz rizst, párolj zöldséget (zöldbab vagy karfiol vagy savanyú káposzta vagy kelkáposzta), rétegezd, a tetejét locsold meg tejföllel, mehet reszelt sajt is rá, süsd pirosra.
Köretnek javasolnám a bulgurt (hasonló a rizshez, csak búzából van), a tarhonyát, a krumplipürét, a tócsnit, a krokettet, mind nagyon jó pörkölttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!