Konyhában kreatív anyukák? Mit adjak a babámnak enni?
6 és fél hós tápszeres kislányom elég érzékeny bőrű,most is van rajta 1-2 ekcéma folt. Doktornőnk szerint még késleltessem a liszt,babakekszek,háztartási keksz stb. bevezetését. Mindent eszik már egyébként,ami korának megfelelő. Pl. a tízórait szeretném kiváltani,de nem tehetek kekszet a gyümölcsébe,ezért Sinlacba kevertem stb. Sajnos szerintem unja már a főzeléket és a gyümölcsvariációkat is! Mit adhatok akkor neki???
Köszönöm...
Búzadarát ehet vagy az sem ajánlott? Ha igen, akkor ehetne hamis tejbegrízt vagy akár tejberizst vízzel vagy rizstejjel elkészítve, gyümölccsel felturbózva.
Úgy tudom, a zab sem nagyon allergizál, akkor lehet zabkása is zabpehelyből készítve, ill. vannak nagyon finom zabkekszek is.
Ja, ha tápszeres, akkor tápszerrel is készítheted ezeket, csak az a lényeg, hogy vízben főzöd meg a dolgokat és csak a főzés végén kevered bele a tápszert, de ezt valószínűleg akkor már tudod.
Amúgy pedig az ekcémát akár a tejes dolgok is okozhatják, nem csak a glutén.
2. vagyok. A meggyhez adj babánt, attól is édes lesz és kihagyható a Sinlac, de az se gond, ha adod... Tehát, félre ne érts, nem rossz az:D
A rizst 2,5x-ös mennyiségű vízzel főzd meg, akkor biztosan jól megpuhul, jó mászkos lesz!Könnyebb turmixolni és a kicsi is könnyebben megemészti. Szerintem a másik válaszoló is így értette, hogy sok vizet vesz fel.
A búzadara, zab, rozs, azaz minden gabonaféle glutént tartalmaz, így ha tényleg érzékenyebb a babád, inkább ne kísérletezz. Ha ekcénma-gyanús, akkor a tápszere is HA-s?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!