Konyhában kreatív anyukák? Mit adjak a babámnak enni?
6 és fél hós tápszeres kislányom elég érzékeny bőrű,most is van rajta 1-2 ekcéma folt. Doktornőnk szerint még késleltessem a liszt,babakekszek,háztartási keksz stb. bevezetését. Mindent eszik már egyébként,ami korának megfelelő. Pl. a tízórait szeretném kiváltani,de nem tehetek kekszet a gyümölcsébe,ezért Sinlacba kevertem stb. Sajnos szerintem unja már a főzeléket és a gyümölcsvariációkat is! Mit adhatok akkor neki???
Köszönöm...
úúúú...köszönöm, tényleg sok mindent megtudtam most! Nagyon aranyosak vagytok! :) Még jó,h több embert megkérdezek. Amikor a környezetemben felvetettem,h lehet-e már olajat adni,akkor inkább a vajat ajánlották. Szerintem nektek van igazatok! Szóval a védőnőm sajnos semmire nem jó,csak sorolja az ételeket,amiket én is ki tudok nézni táblázatból,de nincs mellettem tapasztalt anyuka. Persze az anyukám,aki 30 éve ilyenkor már tejbegrízt és csirkemájat adott! :) Hát régen a tej,az tej volt,de ma....
Szóval köszi,és jöhetnek még a tanácsok! :)
6 és fél hósan még nem hiszem, hogy unja az ételeket - nem kell egy ekkora babának olyan változatosan ennie (hiszen igen sokáig csak egyfélét evett...), mint egy felnőttnek. Bőven elégek a szokásos gyümölcsök, zöldségek kombinációi 3-4 naponta újat bevezetve. Szénhidrátnak keverhetsz bele pici rizst, krumplit, és tehetsz a pürékbe pár csepp olívaolajat hidegen.
Ha majd jóval később is liszt ill. tejérzékeny, lehet kapni még rizslisztet, kukoricalisztet, kölest, amarántot, kókusztejport...
Köszi kedves Utolsó Válaszoló! Első gyermekes anyaként lehet tényleg túlspilázom ezt a változatos étrendet! :) Csak ugye mindenki mondja,hogy az ő gyereke így,az ő gyereke úgy...Mindenki kérdezgeti miért nem kap még lisztet stb., az érveimet meg megkérdőjelezik,mert "tapasztalatlan" vagyok(28éves),de ugye első babával. Szóval akkor nem parázom túl! :)
Köszi Mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!