2 vagy több gyerekes családok, ti hogyan spóroltok? Hogyan osszátok be a havi keresetet hogy hó végére is maradjon? Vagy csak nekünk ennyire nehéz?
Szerintem a baj hogy patchwork családban senki sem úr.
Ha a párod fia nálatok lakik akkor kaptok gyerektartást anyától? Vagy egyik sem fizet mert megfelezték a gyerekeket?
Szóval kezd ott, hogy elkezdesz kasszát írni. Ha külön kasszán vagytok is tudsz ilyet tenni, mi különön vagyunk de írok már hónapok óta, hogy lássuk mire is megy el pénz.
Aztán egy gyors húzással leülni a pároddal és megbeszélni, hogy chips, kola, csoki csak ünnepekkor van. te fözöl, megpróbálsz kedevnceket, de akkor igen is esznek borsófözeléket, meg spenotot mert az terem a kertben.
Nekem a férjem sokszorosát keresi ennek a bevételnek, de nálunk elev nincs chips csoki tejszelet vagy ilyen dolgok csak hébe hóba. habár még nem tinik a gyerekek, de akkor sem lesz. van víz, és joghurt, max szörp (de azt sem ihatják mindig).
Ha veszek túrórudit napi 1 a megnegdett, ugyan ez más ilyen nyalánkságokkal is. de ez sem minden hetes bevásárlásnál van. néha csinálok pudingot, vagy épp egy adag muffint csináltam, ez azért lényegesen olcsobb és talán egészségesebb is (legalább is tudom mit tettem bele).
17 évesen igazán kereshet munkát magának, föleg nyárra, én ilyenkor már nyári munkán egy büfében (pedig anyukámék is igen jól kerestek mindig) 90ezret kerestem meg havonta, habár akár 14 órát is dolgoztam, de az én pénzem volt.
Nézd, ha te mész vásárolni, te osztod be a kajapénzt, miért is van a hűtőben kóla, a kamrában chips és egyebek? (A joghurtot, ha csak nem extra márkás és drága, nem tekintem édességnek.) Nem veszed le a polcról és nem viszed haza. Lázadás van? Akkor mehet és dolgozzon meg érte. Ha nincs, nincs.
Tulajdonképpen ki viszi a te konyhádat, háztartásodat?
Nálunk nem fordul elő ilyen helyzet, mint a tiétek, mert a háztartásban én vagyok a kapitány, én látom, hogy mikor fogy ki a klozetpapír vagy a gyümölcs. Azt veszünk, ami kell és amire telik. Ha csokira, chipsre, üdítőre nem telik, nem veszek erőmön felül.
Ha nem tetszik a főzelék, ehet vajas kenyeret.
Te hiába spórolsz, próbálnád fogni a pénzt, ha a többiek két kézzel szórják...
Találjatok ki közösen menüket, előre egy hétre. Otthon is lehet remek édességeket készíteni, egy rácsos linzer, egy tepsi muffin nem nagy munka és kiadós.
Szia!
Szerintem is az igényekből kéne lefaragni. Azt írtad, hogy te vásárolsz. Ahogy írtad az előbb legközelebb ne vegyél colát, chipset, egyéb drága nasikat. Ezzel sokat lehet spórolni. Régebben mi is minden vacakot megvettünk ha kellett, ha nem, na sokat is hagytunk a boltban, pedig csak ketten voltunk. Lefaragtunk mindent, és tényleg csak azt vesszük ami kell. A pipere, tisztítószerekből akkor tankolunk fel amikor akciós, de akkor is mértékkel. Ugyanezt csináljuk a pelussal is (nekünk a Pampers vált be, a többi nem), amikor a nagy doboz akciós, akkor feltankolunk.
A családot meg tessék rászoktatni a paprikáskrumplira. Ha nem tetszik marad a vajas kenyér. Előbb utóbb megesznek mindent.
A nagyfiúnak pedig már tudnia kellene, hogy mi mibe van. Ha ennyi minden kell neki ebből is faragni kellene (benzin, divatos ruha, jogsi, magas telefonszámla). Ha nem léptek időben, nem fogja tudni beosztani később sem a pénzt. Nem kell mindig divatos ruha, és a havi 3500,- Ft telcsire is sok, főleg a Skype világában. Gondolom a haverokkal beszél, akikkel úgyis naponta találkozik.
Nála talán azt kéne, hogy nyittok neki egy bankszámlát (diákszámlák ingyenesek) ráutaltok neki mondjuk 10e-t havonta, hogy ebből oldja meg a telefont, a benzint, ruhát, szórakozást. Ha 1 hét alatt elveri, akkor sem adni neki többet. Hamar rájönne, hogy ti sem lopjátok a pénzt, és esetleg takarékoskodna is.
A diákmeló sem lenne rossz nyáron, de ezt írtad, hogy kilőve, pedig akkor megtanulná, hogy azért a 2000,- Ft-os pólóért mennyit kell gürizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!