Anyukák ti milyen módszerekkel spóroltok?
Na megint egy hím soviniszta kérdés.
A legdrágább napi tétel a pelus, baba kaja, törlőkendő. Itt végül is mindenkinek meg van, hogy ár/érték arányban mit szeretne, de mi Tesco márkájút vettük pelus és kendőben, kajában már mást, de az szintén kapható volt a Tescoban. A trükk az, hogy érdemes bevásárolni legalább 2-3 hétre valót (ha kipróbáltad és bejön, biztos elfogy). Így nincs sűrű ingázás csak havi 2x kell bevásárlós napot rendezni.
Ha volt valami jó akció akkor persze átszerveztük ezeket a havi vásárlásokat és volt úgy, hogy ott tornyosult nálunk 20 csomag pelenka, de 1-2 forintért nem éri meg ugrálni, nincs is időnk rá.
Pénzt megfogni ruhán lehet még a kezdetben, ha használtat veszel. Gyorsan nő a baba és nincsenek elhasználva igazán az első év alatt.
Mi meg éppen úgy tudunk spórolni, és szerintem ezért nem veszünk meg semmi baromságot, hogy hetente vásárolunk be nagyban.
Egy normál mennyiségü kaját heti szinten tudsz megvenni. egyrészt a zöldségek, gyümölcsök, tejterméke megromlanak ha ennél tovább tárolod, másrészt meg kb egy hétre elöre tudod mit fözöl.
Ha éppen azon a héten fogy ki a mosópor akkor azt veszünk, így tuti a következön a pelenka, vagy liszt.
De ha elmegyünk igazából semmi mást nem veszünk meg csak ami kell.
Hétközben csak 2x veszünk kenyeret de akkor sem mást.
Mindig abba az üzletbe megyünk ami kell és drága. ha pl mosószer akció van a tescoba akkor ha az kell akkor oda megyünk.
a havi vásárlással az a baj, hogy 4 hét alatt elfogy/megromlik egy rakat dolog, és mehet az ember kisboltokba szinte 2 naponta. friss tej, friss kenyér, friss zöldség, friss joghurt.
heti vásárlásnál meg veszek 6 joghurtot, 2 doboz tejet (ennyi fogy hetente) stb...
ruhákba a gyereknek nagyon jók vannak az aldiba. tölünk nem messze van egy aldi, így mindig figyelem mi lesz, és rengeteg ruháját ott veszek neki.
Mi figyeljük az akciókat, persze nem minden üzletét, de a Lidl-t, Tesco-t mindig. Mindent, ami nem romlik, meg lehet venni akkor, amikor jó árban van. Ez nem 1-2 Ft, hanem néha sok száz. Az elmúlt három héten pl. mindig volt jó áron rostos gyümölcslé (120 Ft-tal volt olcsób/db), így van belőle most itthon 1-1 karton. Ez nem romlik meg, s az ünnepek közeledtével biztosan el is fogy. (ha nem, majd jövőre:)
Ugyanígy felhasználom a kuponokat is. Most hétvégén a Joy-ban található kupont, a Müllerben 20% már nagyon jó, deo, tusfürdő, mosószer szintén betárolható. De itt veszem meg a Duplo-t is, mert így már jobb az ára. Sőt, be is csomagolják ingyen, így azt sem kell már venni.
Ezenkívül mindig írjuk, mikor, mire megy el a pénz, egy klassz kis excel táblázatot csináltam ehhez, számolnom sem kell, s látom, hogy állunk.
én ránézek az akciókra, de a lehető legritkábban megyek vásárolni, az a legolcsóbb. a közeli kisboltban veszek tejet, kenyeret, a többit meg beosztjuk.
pelust és hasonlókat dm-ben, rossmannban veszem az említett akciókat kihasználva. egyszerre sokat, akkor egy ideig nem kell venni.
(dm-ben pontokat gyűjthetsz, amik beváltásával kapsz kedvezményt. de ha csak regisztrálsz a baba bónusz programra, akkor is küldenek kupon füzeteket, meg néha 15%os kedvezményt a vásárlás végösszegéből. na, én ezzel szoktam több doboz pelust, popsitörlőt megvenni.
a Rossmann meg nálunk ad 10%kedvezményt a kuponjára. még van egy csomó belőle. ha Bp.11.kerület közel van nektek, szívesen odaadom egy részét.)
A dm-ben van jelentkezési lap, azt ki kell tölteni és le kell adni bármelyik üzletükben és a baba 2 éves koráig küldenek kuponfüzetet, néha más kuponokat is. Van törzsvásárlói kártyája, gyűjtöd rá a pontokat és ha mész vásárolni, a kihelyezett terminálon váltasz neked tetsző kuponfüzetet. Most már van csak babás kuponfüzet, a legnagyobb márkákra ad 15-25% kedvezményt. Mi ezzel veszünk pelust, popsitörlőt, tápszert, tejpépet, a sok kuponnal a 27000 Ft-os vásárlás helyett 20000 Ft körül fizettem.
Sokszor vásárolok az Euro Family boltban, főleg kozmetikumot, tisztítószereket, kávét stb. A márkás termékek legtöbbje is 290 Ft (Fa, Palmolive tusfürdő...) 2-3 hónapra szoktam betankolni itt, így már megéri elmenni.
Kenyeret mindig kis kiszerelésűt veszek, vagy ha nagyot, akkor fagyasztom és annyit veszek ki, amennyi kell. Soha nincs penészes vagy száraz kenyér. Mindig 2-3 napra főzök, ha fagyasztható, akkor a maradék megy a fagyasztóba (pörkölt, bolognai szósz) stb.
Mindig a termék kilós, literes vagy db árát nézem, és így látom, hogy valóban olcsóbb-e a nagyobb, vagy jobb a két kicsi.
A gyerkőc ruházkodásánál mindig figyelem az akciókat, pl. most ősszel sok pulcsit, pólót vettem neki 400-1000 Ft között. 1-2 számmal nagyobbat vettem, tavasszal pont jó lesz rá, vékony pulcsi mindig kell. Így nem a tavaszi drága dömpingben kell ezeket megvenni. Leginkább bababörzén vásárolok, nálunk minden hónapban van. Múltkor 100 Ft/db-jáért vettem bodykat, hibátlanok, kúszni-mászni, leenni tökéletes.
Mi már kerüljük a hipermarketeket, mert mindig van egy rakás dolog, amire elcsábulunk és felesleges. Így a helyi szupermarketben vásárolunk, heti 1x.
Ha vendégek jönnek, már csak délutánra hívom őket, ilyenkor elég néhány szendvics, kávé, házi süti és nem kell komplett ebéd és uzsonna is. (Tudom, ez szemét dolog, de ez van...)
Most karácsonyra már jó előre elkezdtem vásárolni az ajándékokat, a fél családnak már megvan. Leárazva vettem plédeket, a gyerkőcnek 50%-os kedvezménnyel vettem vasúti pályát, műanyag étkészletet... Ha kaptam valakitől valamilyen desszertet, azt eltettem és továbbadom. (Persze, vigyázva, hogy ne az adónak adjam vissza.:D) Így legalább nem az én kilóim szaporodnak. :)
Igazán ne spórolok, soha nem is tudtam
pelust mindig kuponnal vettem DM-ben, hiperekbe nem nagyon jórok (főleg a undorító teszkóba), ráadásul azt vettem éeszer, hogy már drágőák is.
Egy-két dolgokból nem veszek márkásat: mosószer, mosogatószer, oblítőt nem használok
A kaján meg főleg nem spórolok.
Őszintén úgy éljem le az életemet, hogy mindig mindenról elmondajk, soha nem menjünk sehova....hát nem., mert akkor megette a fene az egészet
előző
meg lehet venni az teszkóban, auchanban, lidl-ben, aldi-ban az olcsót, de milyen felvágott az ami 100 ft ba kerül
Egyszer evttem az Aldiban téstát, soha többet.
Több kárt okoz, mint hasznot:-(((
9:43-as!
Nem ugyanarról beszélünk szerintem. A spórolás nem azt jelenti, hogy le kellene mondani valamiről, hanem azt, hogy ésszerűen végiggondolva döntesz egy dologról, amit megveszel. Semmiről sem kell lemondani, ha tudatosan vásárolsz. Sem a jó minőségű élelmiszerekről, sem a szórakozásról, sem a gyerekem Lego Duplo mániájáról, sem az évi nyaralásról. Ráadásul ez a divatos "nézzük le a multikat" (Tesco, Aldi, Lidl) nézet sem állja meg a helyét. Minden üzletben lehet gagyit és prémium minőséget is venni. Az ember pénztárcája dönti el sajnos, hogy melyiket emeli le a polcról, és nem az, hogy ő szándékosan akar gagyit venni a gyerekének.
"...Mi meg éppen úgy tudunk spórolni, és szerintem ezért nem veszünk meg semmi baromságot, hogy hetente vásárolunk be nagyban. ..."
Félreértettél. Amikor azt írtam, hogy havi 2x vásárlunk azt az ott leírt pelenka, törlőkendő és baba kajára értettem.
Elmegyünk a hippermarketbe és ezekből több hétre előre veszünk, olcsón.
Az élelmiszerekből a nem tartósat viszont már átlagban 3-4 naponta vesszük meg a környéken lévő kisboltokban. Gyalog megyünk, nincs extra költség. (kenyeret szeleteljük és fagyasztjuk már évek óta).
Ezekben a kisboltokban a napi élelmiszer nem drágább sokkal mint a nagyoknál, de itt mindig lutri, hogy van-e normális pelenka és hogy mennyiért.
Félre értésre az adhatott okot, hogy én lakótelepen élek, de ha valaki falun vagy kertvárosban ott nem mindenhol olyan jó az ellátottság, nyilván jobb heti szinten bevásárolni egy hipperben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!