2 vagy több gyerekes családok, ti hogyan spóroltok? Hogyan osszátok be a havi keresetet hogy hó végére is maradjon? Vagy csak nekünk ennyire nehéz?
Utolsó vagyok. Közben írtál. A férjeddel is beszélni kell mindenképp, mert ha ő hagyja a pazarlást, és gyakorlatilag keresztbetesz a spórolásnak nem fogtok előrébb jutni. A nagyfiúról is beszélj vele, igaz, hogy az ő gyereke, de nálatok él, neked is jogod van nevelni, és igen is álljon ki melletted, ha bekeményítesz a költekezés megfékezésében.
10e-t elverni egy buliban rengeteg, ha a sok kapott pénzt félretette volna, már meglenne a jogsijára való.
Van magyarázata a férjednek, hogy miért ne dolgozzon a kamasz? Számomra ez érthetetlen...
Én is dolgoztam a nyarakon, de én abból sok esetben ruhát, iskolai dolgokat fizettem, hogy ne az amúgy csóró szüleimnek kelljen. Esélyem se volt elbulizni, és ezt még jó páran leírhattuk volna...
Egyébként az is csúnya dolog, hogy a nagyobbaknak ki van nyalva a hátsójuk, a kicsinek, csak mert kicsi, mindenből mindig a legolcsóbb, a turis jut.
Nem írtad, szülés előtt mit dolgoztál, de mi lesz, ha mész vissza? Ruházkodnod kell neked is, a kicsire pedig még több ruha kell majd, mert iparilag selejtezi le és növi ki. Magatoknak nem veszel majd semmit, mert a többieket kell kényeztetni?
Apukát vagy kizárni, vagy jobban belevonni a pénzügyekbe. Nem kéregetni kell, hanem a kezébe nyomni a csekkeket, tessék édes, lehet menni a postára.
A nagyfiúnak a külön számlás ötlet szerintem is nagyon jó, ossza be ő a pénzét, ha kap valakitől extra pénzt, berakhatja a számlára.
Ha egyenlőnek tekintitek a három gyereket, miért van az, hogy a legnagyobbnak költséges hobbi, extra igények is ki vannak elégítve, a legkisebbnek meg csak az alapok, mert ő még úgyse tud érte panaszkodni?!
Csodálom, hogy nem adósodtatok el. Amiket leírtál sokkal több, mint a bevételetek. Nem?????
Párom dupláját keresi, az én gyedem is 30 e ft-al több, mint a tied és két pici gyerekünk van, de igen meg kell néznünk, hogy mire adjuk ki a pénzt.
Szerintem is csoda,hogy még nem adósodtatok el.Párom nem keres ennyit, én csak gyest kapok,mégsem élünk így.Nem vesszük meg a coca-cola-t.Néha veszünk üdítőt,de jó a spar-os olcsó citromos.Olyan,mint a sprite, csak jóval olcsóbb. De én simán el vagyok a vizen is,meg a párom is.A kisfiunknak a tea a mániája.Nem is iszik üdítőt,szörpöt.
Az meg tényleg durva,hogy a nagyfiúnak van mindene,a kislányodnak meg turis ruha jut. Azért én a helyedben megkérdezném a férjedtől,hogy figyelj már miért van az,hogy a nagyobbiknak márkás ruha jut, meg 10ezret elbulizhat, a kicsinek a legolcsóbb pelus jut és csak turis ruha?Nem egyformák a gyermekeink?Én ezt így megkérdezném.És mivel te is ott élsz és nem házvezetőnő vagy, igenis van jogod beleszólni.AZ meg megint érdekes,hogy egy egészséges 17 éves miért nem mehet dolgozni?Hát jó,hogy nem becsüli a pénzt, nem tudja mi az megdolgozni érte.Az is igaz,hogy te hiába spórolsz ha más szórja a pénzt.Mondom én a helyedben ma megkérdezném a férjed,amit fent írtam és ha nem vesznek vissza,akkor UGYANANNYI pénzt elköltenék a kislányomra.Avval ne foglalkozz,ha nem lesz pénz számlára.Oldja meg apuka.Ha dőzsölni akkor tudjon spórolni is.Meg főzd meg a paprikás krumplit, nem ízlik?Akkor nem kell enni.Mai világban ez luxus,hogy válogatunk.Azért válogatnak mert tudják,hogy megtehetik.E.
Dehogy nektek nehéz!Most a mai viláhba szerintem majdnem mindenkinek nehéz a megélhetés.4 gyerekünk van s egy halom hitelünk.Van mikor a férjem megkapja a fizetését 10 000 ft ha marad.Nem,hogy hó végéig,de még a közepéig se tart a pénz.
Én emiatt nagyon magamalatt vagyok.Ma is vettem egy kelkáposztának valót egy másfél kilós lapockával+1-2 dolog az Intersparba s máris elment 5000 ft.
Amiből este persze már nincs semmi mivel 7-en vagyunk.
Én hiába próbálok sporólni egyszerűen nem megy!
Minden jót!
Csak itt az a különbség, hogy a kérdező nem az alap élelmiszerek, rezsi megélhetésen aggódik, hanem az eszetlen pazarláson van kiakadva.
Üdítő, éttermi kaja, motor, benzin, jogsi, márkás ruhák, 3. gyerek eltartása, mindezt átlag jövedelemből.
Azért ez nem ugyanaz, mintha éheznének és úgy alig jönnének ki a pénzükből. Náluk lenne min spórolni.
Szerintem.
Én kérdeztem, hogy nem adósodtatok el? Mint pénzügyes, első ránézésre sem stimmel a bevétel és a kiadás oldal.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!