Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, Ti hogyan spóroltok?...

Anyukák, Ti hogyan spóroltok? Ötleteket szeretnék!

Figyelt kérdés

Biomosószert használunk, tisztított vizet iszunk a flakonos helyett, mossuk a pelenkát, mi sütjük a kenyeret (és mennyivel fincsibb is!)

Érdekelne, hogy Ti mit-hogy csináltok másképp, hogy kevesebb legyen a havi kiadás, és még a környezet is védve legyen!

Ötleteket várok, mit tehetnék még én... Köszi!

2012. máj. 17. 07:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
62%

Környezetvédelem? Persze, hogy fontos:

- mindent szelektíven gyűjtök, (nyilván amit tudok: papír, műanyag, fém, üveg, elem, olaj - ezeket tudom gyűjteni. Ha vidéken laknék, akkor valószínűleg komposztálóm is lenne, de erre nincs lehetőség)

- mosható pelus kapcsán gondolkodom, hogy miért ne használhatnánk textilszalvétát, nekem jobban is tetszenek, mint a papír. (esetleg zsebkendőt, papírtörlő helyett is inkább konyharuhát, mosható betéten is gondolkodtam, de az valahogy nem... viszont az intimtölcséren erősen gondolkodom, bár még emésztgetnem kell egy kicsit)

- nem vasalok :), mondjuk azért sem, mert utálok

- ajándékoknál ha már papírcsomagolás, akkor az újra használható zacskót részesítem előnyben

2012. máj. 17. 09:58
 22/76 anonim ***** válasza:

célirányos vásárlás:

listával megyünk és kb. annyi pénzzel amire szükségünk lesz, így fizikailag nem is tudjuk megvenni azt amit csak azért vennénk mert elkapott a hév

2012. máj. 17. 10:00
 23/76 A kérdező kommentje:

Na igen. Már én is gondolkodom azon, hogy a bankkártya helyett inkább kiveszem a fizetésem és pénzzel megyek mindenhová.. igazad van.

A szelektívet sajnos ennyire tudom csak gyűjteni, nálunk nincs ennyi lehetőség. Ja az elemeket én is külön teszem, meg az üvegeket vissza visszük már amit lehet. A textil szalvéta tényleg szuper ötlet! És mennyivel szebb is. Mondjuk konyha ruha eddig is volt a papírtörlő mellett is, de valóban azt is majdnem teljesen el lehetne hagyni. Mosható betéttel én is csábulok. De még emésztem. Valahogy izés.. De lehet hogy csak annyira mint a mosható pelus.. nem tudom, még emésztem. De pl tisztasági betét helyett miért ne lehetne? Az még csak nem is véres. És ha a bugyinkba nem teszünk egy nap tisztit, akkor pont úgy kerül a szennyesbe mint ha a varrottat raknánk be. Csak nem tudom mennyire kényelmes. A papír zsepi. Na ez jó kérdés. Szerintem nem tudnám megszokni a vásznat. Vagy még is? Minden fejben dől el... valaki használ ezek közül valamit???

Ja az intim tölcsérről már én is hallottam és erősen elgondolkodtató!!! Ismeritek?

2012. máj. 17. 10:15
 24/76 A kérdező kommentje:
Ja és én sem vasalok :) Én is utálok :) és munka... meg áram... Persze amit muszáj, férjem ingeit stb azt igen. De csak azt. Úgy teregetek, hogy ne legyen gyűrött a ruha.
2012. máj. 17. 10:17
 25/76 anonim ***** válasza:
90%

Tök jó, hogy te is így állsz hozzá a dolgokhoz: semmit se vetsz el véglegesen, mindenre nyitott vagy.

A papírtörlőt nekünk valóban sikerült elhagyni. Konyharuhát , vagy rongyot használunk ablaktörlésre, zsír lecsöpögtetésére, a gyerek kezének/szájának törlésére. Gyakorlatilag amire csak lehet. Ennyivel többet kell mosni, de ez nem nagy mennyiség méretre, befér a többi mosnivaló mellé.

Betéttel nekem az a problémám, több is van:

- ha nem tudod magad megcsinálni, akkor csináltatnod kell, úgy nem is olyan olcsó

- azért vért kimosni sokkal nehezebben lehet, mint egy picit kakifoltos pelust (de biztos ennek is megvan a technikája)

Ha valaki használ rendszeresen tisztaságit (én nem), akkor azt mindenképp érdemes kipróbálni. Az gyorsan visszahozza az árát. Itt a reklám helye :) nekem van pár darab (csak egyet próbáltam ki, mint menstruációs, de nem igazán jött be), gyengébb napokra is használható, mert vízzáró az alja. Ha érdekel valakit, keressen meg priviben. Természetesen fel tudom rakni aukciós oldalra is, hogy minden hivatalos legyen.

2012. máj. 17. 10:25
 26/76 A kérdező kommentje:

Köszi én még emésztgetem egy darabig. A pelust is most kezdjük majd használni, na igen fogalmazhattam volna úgy is, hogy mosható pelusozni fogunk.

Egyébként köszi, tényleg nem vetek el semmit, amíg nincs letesztelve, kipróbálva.

Ötlet még?

2012. máj. 17. 10:39
 27/76 anonim ***** válasza:
Zöldség/gyümölcsöt a piacon vásárolok. Olcsóbb, finomabb. Heti egyszer próbálok menni kocsival, csüt/péntek környékén, és egész hétre előre megvenni a dolgokat. Így elég azt a pár dolgot pótolni, ami kifogy kedd-szerda magasságában. Úgy próbálom megvenni a dolgokat, hogy ami puhább/romlósabb, azt megfőzni/enni az első napokon, és olyat is venni, amin látszik, hogy direkt jó neki, ha még pár napot áll, na azt hagyom későbbre.
2012. máj. 17. 10:56
 28/76 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Jó az ötlet! De hogy jársz autó helyett? Gyalog? Busz? Stb?

Mert a menetjegy árak sem olcsók... Mondjuk ahová lehet én is gyalog megyek. De sajnos nem lehet mindenhová... Pedig az üzemanyagon eszméletlen sokat lehetne spórolni!!

2012. máj. 17. 11:00
 29/76 A kérdező kommentje:

Tudjátok mit? Mivel úgy is a gyereknevelés kérdés alatt fut a kérdésem, nézzük meg hogy lehetne spórolni a gyerekek méregdrága gyógyszerein! Arra gondolok, hogy a nagy bölcsis, hazahoz mindig minden nyavaját. Amit a kicsi is a maga természetes módján elkap. Orrszívás, láz köhögés stb. Legutóbb 3 hétig kúráltam a semmit nem érő antibiotikumokkal őket, utána persze probiotikum. Gyógyert csak mert gyógyszert szedsz alapon.

Utálom már az egészet! Sajnálom is őket, hogy ennyit betegek, visítanak az orrszívó-porszívózás miatt, mert egész nap kell nekik. Nem beszélve a káros mellékhatásukról a gyógyszereknek. Legutóbb 15.000 volt egy ilyen kis 3 hetes betegeskedés a 2 gyereknek!

Na erre adjatok ötletet, minden érdekel!!!

Pl immunerősítés elsőkörben! De az is hogy ki mit tesz egy vírus, vagy baci okozta, arcüreggyulladásos, lázas, stb betegség ellen, illetve ha mégis beteg lesz a gyerek, akkor mit tesz ez alatt. Hogy kíméljük a gyerekeinket a gyógyszerektől és a pénztárcánkat is.

2012. máj. 17. 12:01
 30/76 anonim ***** válasza:
Napi egy gerezd fokhagyma, az orvost távol tartja! Ha a gyerekek még kicsik, a fokhagymát, fokhagymanyomóval tejfölbe, joghurtba bele lehet nyomni. Esetleg lereszelni. Sok gyümölcs, zöldség. Az alma is kiváló. Gyógyteák,de nyáron Citromos víz frissítőként is nagyszerű. :)
2012. máj. 17. 12:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!