Anyukák, Ti hogyan spóroltok? Ötleteket szeretnék!
Biomosószert használunk, tisztított vizet iszunk a flakonos helyett, mossuk a pelenkát, mi sütjük a kenyeret (és mennyivel fincsibb is!)
Érdekelne, hogy Ti mit-hogy csináltok másképp, hogy kevesebb legyen a havi kiadás, és még a környezet is védve legyen!
Ötleteket várok, mit tehetnék még én... Köszi!
Aki lepontozta a termelői tejjel és mosogatógép kalkulációval kapcsolatos felvetésemet, az elárulná, hogy milyen indokkal tette? Vagy egyszerűbb, csak nyomogatni a piros kezeket?
még pár dolog, apróság jutott eszembe: szappan és akkor nem kell nagy kiszerelésű tusfürdőt venni, ennek megint csak kevés a csomagolása.
én pl. a pudingot is teljesen magam készítem, instant kakaó helyett főzős, nem használunk ételízesítőt, csak sót (nem csak a spórolás miatt)
arra is gondoltam még, hogy amit magunk nem is tudunk elkészíteni, de más el tud, akkor ki lehet kerülni a nagy cégeket, pl. meska-n vannak fönt saját készítésű dolgok - én vásároltam már ott a gyerekemnek, (olcsóbban és ugyanolyan jó minőséget, mint üzletben) persze az a része lutri, hogy melyik jó minőség.
Mindegy, nem baj. Ott akkor egy picit bántott, (vagyis inkább bosszantott, nem részletezem, hogy miért)de már nem érdekes.
Viszont eszembe jutott még valami:
pl. egy lavór vizet ki lehet rakni nap elején és a nap folyamán lehet abba kezet mosni. (falun láttam egyszer, hogy így csinálják és nem hülyeség)
- vízzel tulajdonképpen, ha belegondolunk, a XXI. századi ember nagyon pazarlóan bánik, sok helyen vissza lehetne fogni a mennyiséget (ezt is hosszan lehetne részletezni)
az a színfogó kendő is mekkora egy parasztvakítás...
bocs, hogy most belerombolok ebbe is, de az sem gazdaságos.
gazdaságos inkább az helyette, hogy: bevársz egy egész mosást, vagy ha a pirossal nem tudsz mit kezdeni, akkor a sötéthez egész nyugodtan be lehet tenni. vagy ha tényleg annyira megfogná a többit, akkor kimosni kézzel.
műszálas anyagok általában hiába színesek, de nem fogják be a többi ruhát, így azokat be lehet másikhoz rakni, stb.
Egyet értek, a színfogó kendő (bár még sosem használtam) tényleg vakítás... pont azért nem fordult meg még a fejemben ennek a dolognak a megvásárlása, mert én is pont úgy mosok, hogy : fehér (néha bele kerül egy két halvány színű is, semmi baja sincs tőle), világos és sötét színes és fekete. De ha a sötét színesből nem gyűlik össze annyi, hogy külön elindítsak egy mosást, akkor megy a feketéhez. Ha pedig mindenből kevés van, akkor a fehéret az előbb leírtak szerint a világos színűekkel keverem, a feketéket pedig a sötétekkel. Ennyi. Ehhez nem kell színfogó kendő. Őszintén szólva, most tudtam meg tőletek,hogy pontosan mire is való.
Más ötlet valakinek spórolásra?
Ja igen ez a lavóros dolog nem igazán tetszik. Igazad van abba, hogy a mai ember pazarolja a vizet, de ezt max kertes házban tudom elképzelni, és ott is a kinti munkák kézmosására. De most komolyan, pici gyerekek vannak itthon, szobatisztaságra nevelés, mindenbe beleturkálás, tempera, kosz, szappan, gyurma, evésből adódó zsiradék.... sorolhatnám.... és volna ezek után még egyszer gusztusod belemosni a kezed?????? Meg a gyereknek is???? Már bocs, de ez egy komplett bacitanya!!!
nagyon jó dolgokat írtatok, hasonlóan spórolok én is.
Nekünk villanybojlerünk van, tehát az tud ám fogyasztani, akárhángyszor megnyitod a melegvizet.
Igyskszünk a férjemmel mindig együtt zuhanyozni, vagy rögtön egymás után, hogy csak egyszer folyjon el a melegvíz.
Picit dinka vagyok, de már azon gondolkozom, hogy van egy hosszú nagyobb termoszunk és abba teszek fürdés alkalmával jó forró vizet és azzal mosogatom el kézzel azt, ami éppen nem fért be a mosogatógépbe. És akkor nem kell külön melegvizet megengednem, sem a fürdőben lévő nagy bojlerből, sem a konyhából lévő kisbojlerből
szerintetek butaság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!