Anyukák, Ti hogyan spóroltok? Ötleteket szeretnék!
Biomosószert használunk, tisztított vizet iszunk a flakonos helyett, mossuk a pelenkát, mi sütjük a kenyeret (és mennyivel fincsibb is!)
Érdekelne, hogy Ti mit-hogy csináltok másképp, hogy kevesebb legyen a havi kiadás, és még a környezet is védve legyen!
Ötleteket várok, mit tehetnék még én... Köszi!
Amiket leírtam, nem pontos számítások, és a gépünk sem a 60-70-es kategória, de hátha kibír 13 évet is. :o)
Viszont nálunk az drágította az árát, hogy olyat szerettünk volna, ami halkan működik, mert amerikai konyha van, így a nappalival egy légtérben dolgozik. Ha külön konyhába kerül, akkor ez nem olyan fontos, és olcsóbban is lehet venni, ami a többi szempontból ugyanolyan jó!
bocs hogy itt offolunk a gépen
Amúgy ami közben eszembe jutott nekem is: rengeteget sütök a gyerekeknek, gyakorlatilag a "nasi" nagy részét én készítem, és ez nagyon megéri, mert a finom/minőségi nápolyik, csokik, sütik nagyon drágák...
azért remélem nem volt gond, mert ide tartozik :)
pékárukon tényleg sokat lehet nyerni, ha az ember maga készíti. bár, pont a kenyeret én nem vállaltam be, mert nem tartom magam elég ügyesnek hozzá, de kérdező, várjuk a receptet!
Köszi mindenkinek! Örülök, hogy kivesézhető kérdést tettem fel!!!
Mosogatógép nekünk is van, valóban spórol, nekem nem volt off!
A dmben elvileg van mosódió meg a müllerben is van valami bio-izé... én mosódiózom.. erre értettem..
www.hazikenyer.hu
A férjem készíti a legtöbbször....tehát nem bonyolult egyáltalán...Ő nagyon élvezi! Nem kell futtatni az élesztőt stb... csak kb 2 perc alatt összegyúrja, megformázza, pihen....és be a sütőbe. Isteni, és a teljes kiőrlésű kenyér valóban az nem pedig valami kakaós izére emlékeztető, színezett kenyér! Ja és pár alkalom után már a formája is olyanra sikeredik mint a pékségi. Zsemlét is lehet, most kalácsot akarok. Van kenyérsütő gépünk is, régebben azon ment a dolog, de így gyorsabb, finomabb, és nem mellesleg nem használ annyi áramot!
Az édességekre én is gondoltam, hogy magam sütném, mármint most is sütök, de igazat megvallva, hébe-hóba csak. Gondoltam babapiskótára, biztos azt is lehet, de hogy kekszet hogy lehet, azt nem tudom.
A hetimenü összeírásos dolog nem rossz, régen csináltuk, lehet újra elő kéne venni!!
Várom még ha van valakinek jó tippje.
És a környezet védelem érdekében mit tesztek? Számít nektek?
Nekem fontos, de igazat megvallva, a papírt meg a flakont válogatjuk, és külön elvisszük a szelektívesbe. De asszem ennyi. Mit tehetnék még? Én úgy gondolom, hogy a környezetvédelem fontos és egyben egyenlő a spórolással is. Ti hogy látjátok?
És még valami.
Én rengeteget mosok. Nem tudom ki hogy van vele, de nekünk nagyon sok össze jön. És egyben utálom is már, mert mosónőnek érzem magam. Persze szupi mosógép és szárító gép is van, de akkor is fárasztó és sok időben pénzben stb. Szárítógépet a szép időre való tekintettel mellőzöm, de pl télen muszáj, mert pont a sok mosás miatt penészesedne a lakásunk. Van két pici, egy 3 és egy 1 éves. Tehát van mit mosni. Ti mennyit mostok?
Közben olvasom vissza a válaszaitokat is.
A családi kiszerelésű tusfürdő stb elég jó ötlet. Lassan a kicsim is használhatná már 1 éves. Mi jó a teljes családnak? A baba termékek?
Ja tipp. Nálunk elég jó az eurós bolt. Sok minden van tényleg jó áron. Pl zsepi, betét, testápoló még a dowe is, stb sokkal olcsóbb!
És mi is megnézzük, hogy hol mit veszünk, hol mi az akciós. Igazán azt hiszem, hogy velünk csak az a baj, hogy ha elmegyünk egy ilyen "megéri" bevásárlásra, akkor egy csomó minden mást is veszünk (ami esetleg nem kéne azt is), sajnos. Na erről kéne leszokni. Ti is így vagytok ezzel? Vagy célirányosan azt veszitek le a polcokról, ami kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!