Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
6 hetes terhes vagyok, nem terveztük a babát, sőt a kapcsolatom sem túl stabil. Eleinte úgy gondoltam, hogy megszakíttatom a terhességet, de ahogy telik az idő, egyre jobban ragaszkodom a babához. Sem a családom, sem a "párom" nem támogatna sem anyagilag, sem érzelmileg, az én bevételem pedig kevés még egymagamnak is, nemhogy később kettőnknek. 2 napom van, hogy eldöntsem, megtartom-e a babát.
2009. jún. 10. 15:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:
59%
Mint írtad döntöttél, és akkor ha így döntöttél, akkor már úgy néz ki nem szeretnél az életben gyermeket, mert ha most nem vállalod akkor mikor? Mondjuk mi fog változni 5 év múlva, ugyanúgy nehezek lesznek a körülményeid hacsak nem nyersz a lottón, vagy nem fogsz ki egy pénzes pasit.tehát azért mégegyszer gondoldd szerintem át, nehogy elszalaszd életed nagy lehetőségét, egy saját gyermeket.Azt sem érte, hogy párodra mért nem lehet számítani egy ilyen helyzetben.talán nem szeret téged?Ha váltasz pasit, az évekbe is telhet amíg odáig juttok, hogy gyermeket vállaljatok, akkorra már legalább 34-35 leszel.Akkor nem már egy abortusz után nem biztos, hogy ilyen könnyen teherbe esel.Szóval a szívedre is hallgass, és azért ésszel is jól gondold át, mert nem vagy már 20 éves, és ketyeg az a bizonyos biológiai óra.Sajnálom, hogy ilyen szüleid vannak, és iylen párod, akikre nem lehet számítani.Szóval jól gondold át! Éb biztos, hogy megtartanám a kisbabát a te helyedben!
2009. jún. 12. 22:11
 62/78 anonim ***** válasza:
55%

Szia!

Én az a hatgyerekes anya vagyok, aki már írtam.Arra kérlek, NE ÖLD MEG! add inkább nekem, majd én felnevelm!

Nagyon fogjuk szeretni!

2009. jún. 13. 15:31
 63/78 anonim ***** válasza:
50%

Szörnyű amit csináltok!!!!!!!!!!Hagyjátok már békén végre szegény kérdezőt!!!!!

Ha már érdeklődtök akkor legalább fogadjátok el a döntését!!Van neki elég baja!!!Mint leírta kényszerből döntött így!

2009. jún. 13. 17:16
 64/78 anonim ***** válasza:
42%
Nem akarok senkit bántani, de egy 30 évesnek azért nem kellene, hogy legyen már valamilye az életben? Ha nem is ház, de minimum egy kis lakás vagy valami,mivel lesz jobb szegény kérdezőnek 5 év múlva az élete?Talán valami csodára vár?szerintetek másnak job a helyzete mikor gyermeket vállal? Tudok olyat aki albérletbe szült három gyermeket, nem élnek fényesen, mégis boldogok!Le a kalappal előttük.Szóval kérdező nem tudom mire vársz még ha már 30 vagy és ott a baba a hasadban?Mivel lesz jobb ha később szülsz? Semmivel, még lehet rosszabb lesz a körülmény mint most, ezzel az erővel akkor nem lesz soha gyermeked?Én nem bántani akarlak hidd el! Csak jól gondold át a dolgot!
2009. jún. 13. 20:13
 65/78 vav22 ***** válasza:
74%
Én 21 évesen a nagy nullára lettem terhes véletlenül. De legalább a felelősséget vállaltam és bár jelenleg (amég kicsit összeszedjük magunkat) a szüleimnél lakom, megtartottam a babát. Egy életről van szó. Annak a picinek már dobog a szíve! Már él! Egy gyerek a fogantatással megszületik már nem csak kilenc hónap múlva. Ha téged megkérdeznének, hogy bár kissé nélkülözve, de akarsz-e élni vagy úgy inkább nem akkor mit válaszolnál??? Én azt, hogy inkább élek kissé nélkülözve, minthogy elvegyék az életem, hiszen azért gondolom nem arról van szó, hogy éhezne a gyerek. De szegény baba csak rád számíthat, 1-2 hét választja csak el attól, hogy törvény védje őt is. 1-2 hét... pfff... az semmi, és neki még is az életébe fog kerülni. Pedig akár élhetne is, de kiszolgáltatott helyzetbe van, sajnos neked. Azért ezen gondolkozz el, mert te már nem egy 16 éves tini vagy, akinek tönkreteszi az életét, mert még az iskoláit sem tudja befejezni... Szegény kis Élet... :'(
2009. jún. 14. 00:47
 66/78 A kérdező kommentje:
Szegény kis Élet... van egy lakásom, hitelre. Havi 45.000 Ft a törlesztő. Van a rezsim, havi 40 körül. Marad 5.000 Ft-om. (a bejelentett fizetésem bruttó 90) Szegény kis élet biztos megértené, ha megszületne, hogy most azért nem eszünk, mert másra kell a pénz... Hogy mire várok? Arra, hogy legyen mellettem egy olyan Társ, aki vállalja a közös gyermekünket, aki büszke lesz arra a kis életre, amit tőlem kaphat.Ennyi. Kérném a további kommentek mellőzését! Köszönöm!
2009. jún. 14. 09:59
 67/78 anonim ***** válasza:
58%
Kedves kérdező, én vagyok az aki még a 38 ezres alig használt babakocsim is felajánlottam volna ezért az életkéért, csak azért, hogy éljen, ha nem akarnék mégegy babát akkor az ágyacskánkat is felajánlanám neked, sőt nagyon sok olyan kisruhácskákat is tudnék adni neked, ami fiúnak is lánynak is jó.Mi is fizetésből vettük, és mégis felajánlottam volna neked pár dolgot,amit már nem használunk.Sőt járókát egyáltalán nem használtunk, mert nem maradt meg benne a kicsim.Szóval én inkább elajándékoztam volna neked ezeket a babacuccokat, pedig jó pénzt kaphatnék a babakocsiért is 40 ezer volt.Igaz van nekünk egy másik is azt kaptuk rokonoktól.De mivel könnyebb lecipelni az emeletről,mert nincs lift a házban így amit kaptunk azt használom.Nah mindegy, most nem is ez a lényeg, hanem, hogy én nem pénzt csináltam volna ebből, hanem próbáltam volna egy életkének segíteni, hátha ez segítséág lett volna, de az anyuka nem kér az ingyenbabakocsiból, inkább eldobja ezt az életet.Nah mindegy, gondolom a hiteled több évre vetted fel, ha már letelik, akkor már nem hiszem, hogy fogamzóképes leszel.De te tudod! Várj csak a következő partnerre, hátha több pénze van neki!Érdekes emberek vannak,azt mondja a kérző, hogy segítsetek mit tegyek, de nem hallgat senkire, hanem jó döntés dumával etveteti majd a kisbabáját, akikt szeretne de fél a felelősségtől!Itt ez a probléma, tudod?Egyszerűen félsz a felelőségtől és kész!Benőhetne már a fejed lágya 30 vagy, vállad a felelősséget ha nem vigyáztál, nem védekeztél, mert nem gólya hozz a ám a kisbabát vagy nem tudtad? Én mindenben szívesen segíítenék neked és van még itt rajtam kívül sok olyan ember aki egy élet megmentése céljából biztos, hogy segítene babacuccokkal.De te még azt sem mondtad, hogy köszi hogy ilyen aranyosak vagytok, hogy értékes tárgyakat, felajánlotok a bbaámnak, de én köszönöm nem kérek belőle, én döntöttem már nem kell ez a kisbaba.akkor ha jól sejtem te is éhezel?Mert ha igen akkor megértelek, de ha nem akkor egyáltalán nem értelek meg!ezek után ha mégis úgy döntenél, hogy megtartod, akkor én még mindig szívesen odaadnám a mi nem használt majnem új babakocsinkat.Én nem voltam soha önző és írigy ember, ha tudtam szívesen segítettem embereken, pedig nekem sem gazdagok a szüleim,sem a párom.Fizetésből élünk, nekünk is van kölcsönünk nem is egy, mégis tervezünk a gyermekünknek egy tesót.Köszi, hogy elolvastad még a válaszom.Egy 1 éves boldog kislány anyukája.
2009. jún. 14. 11:57
 68/78 anonim ***** válasza:
60%
Olvasom a kérdező egyik kommentjét, hogy az ő érdekében kell elvetetnem".Hát ez szép!A babának az az érdeke, hogy ne éljen talán?!Te vagy az anyja,és neked az az érdeked, hogy ő éljen!Neked kell megteremtened a feltételeket!Kutya kötelességed!És ha másnak sikerült ez, neked is fog!Csak akarni kell!Nem pedig fület farkat behúzva menekülni a felelősség alól!Ez a legkönnyebb döntés, és hogy azt mondod, hogy az ő érdekében veteted el a bébit, evvel magad akarod felmenteni az alól, hogy nem te montad ki az ítéletet felette.Pedig te döntöttél így!Te nem védekeztél!(nah meg afelelőtlen párod)És most fel akarod magad menteni, mintha nem te lennél ezért a felelős.Tudod mit?Meg is érdemled, hogy elveteted, mert aki elveteti a gyermekét abban semmi anyai ösztön nem szorult!Csak azt a szegény kis babát sajnálom, akinek a szíve ott dobog a te szíved alatt.Még az állatok is ölni tudnának a kölykükért!Csak tekints be az állatvilágba!Vehetsz róluk példát!Bocsika ha igazat, mondtam, most tudom fáj az igazság, de ha magadba tekintesz, akkor belátod mondok némi igazságot.
2009. jún. 14. 12:18
 69/78 anonim ***** válasza:
61%
Utsó vagyok, ha lepontoztok, akkor is igazam van!
2009. jún. 14. 15:16
 70/78 anonim ***** válasza:
61%
Talán azért pontoztatok le ennyire, mert fel mertem ajánlani egy közel 40 ezres babakocsit ennek a szerencsétlenül járt nőnek? El is adhatnám, de inkább el fogom ajándékozni egy rászorulónak, pedig még simnán el lehetne adni, mert szinte új az állapota annyira meg lett kímélve.Ha ez valakinek nem segítség,akkor megkérdezem, hogy ki az aki tud segíteni még,és nem csak pofázni itt, hogy vetesd el a babát!
2009. jún. 14. 15:20
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!