Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
6 hetes terhes vagyok, nem terveztük a babát, sőt a kapcsolatom sem túl stabil. Eleinte úgy gondoltam, hogy megszakíttatom a terhességet, de ahogy telik az idő, egyre jobban ragaszkodom a babához. Sem a családom, sem a "párom" nem támogatna sem anyagilag, sem érzelmileg, az én bevételem pedig kevés még egymagamnak is, nemhogy később kettőnknek. 2 napom van, hogy eldöntsem, megtartom-e a babát.
2009. jún. 10. 15:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/78 anonim ***** válasza:
30%

Figyelj, en ugy gondolom, hogy egy gyereket nem a nagyszuloknek kell tamogatniuk! Egy gyereknek van anyukaja es van apukaja, az o FELELOSSEGUK, KOTELESSEGUK a gyereket ruhazni, etetni, tanittatni es meg egy csomo-csomo mas dolog. A te szuleid mar felneveltek teged es a testereidet (ha vannak). Nem az o feladatuk a tamogatas!

Ez most kozel a 30 evhez a te es a parod feladata!

Ne legyel felelotlen, ne szuljel a semmire gyereket.

2009. jún. 10. 15:26
 12/78 anonim ***** válasza:
72%
Abortusz...egyesek úgy dobálóznak ezzel a szóval, mintha nem is egy emberi életről lenne szó... Hihetetlen! Persze más könnyen beszél, hiszen nem belőle szedik ki a picit. Én biztos megtartanám. Rengeteg féle körülményben fel lehet nevelni egy gyereket. Az anyám háborúba született, mellette volt még 4 testváre, és ma is él boldogan. Gondolj csak bele, rágen hogy neveltek fel gyerekeket, milyen körülmények közt, sőt, még ma is sok ilyen család van, akár 5-6-7 gyerekkel! Mindig van segítség! Mindig van kiút! Ez a pici nem véletlen fogant meg, és akar tehozzád menni! Ha meg nem így van, akkor elmegy úgyis... Nekem ez történt, pedig jók a családi körülményeim, és a párommal szerettük is volna. A lényeg: Ha szeretnéd, tarts ki mellette, és tényleg nem idegenek véleményére halgass, nekik úgyis mindegy! Amit a szíved mond... Drukkolok!
2009. jún. 10. 15:29
 13/78 anonim ***** válasza:
78%
Gondolj bele, 30 éves vagy, és ha ezek után soha nem lehet gyereked? Nem bocsájtanád meg magadnak soha. Szerintem igene is fel tudod, ha akarod nevelni a babát. De azért kérlek írd meg, hogy hogyan döntötték!
2009. jún. 10. 15:32
 14/78 anonim ***** válasza:
34%

Nem igaz hogy mindig van segitseg! Ez oriasi nagy tevedes!

Nem tudom olvastad-e azt a kerdest, hogy az anya az utcara kerult a ket kisgyerekevel, mert nem tudta kifizetni a lakbert! Es? Ki segitett neki? Senki! Gyerektartast nem kap, munkahelye nincs. Csaladi potlekot kap minden honapban. Nem tudom mi lett az anyaval.

Lehet hogy neked van jo anyagi korulmenyed de a kerdezonek eppen hogy az nincs!

Eppen hogy neked mindegy, hogy megszuletik a baba, a SEMMIRE! Te segiteni fogod, vagy ki?

Amikor az utcan latsz egy nyomorult kisgyereket akkor meg azt mondod, hogy - minek szult az anyja ha eltartani nem tudja!

2009. jún. 10. 15:34
 15/78 anonim ***** válasza:
23%

Es gondolj bele abba, hogy megszuletik a baba, es nem lesz neki semmije, csak egy ideges anyukaja.

Persze akinek nem jon ossze a baba, es jo anyagi korulmenyek kozott el nem erti azt a szot, hogy NINCS.

Nincs munkahely, nincs ferj, nincs biztos fizetes, nincs szuloi segitseg, semmi sincs. Csak remeny. Ebbol viszont nem lehet jol lakni.

Meg szamlak, amiket fizetni kell.

Kerdezo gondolkodjal, hiszen azt irod meg magadat se tudod eltartani!

2009. jún. 10. 15:40
 16/78 anonim ***** válasza:
74%

Egyáltalána párod meg a szüleid tudják hogy terhes vagy?

Szerintem előbb beszélj velük is! Sokan azt mondják a gyereküknek hogy nem segítenek ha terhes lesz....

De amikor meghallják hogy ott a baba a pocakodban és mivel már 30hoz közel vagy, tehát nem vagy fiatal hozzá szerintem nem elleneznék!

Egy nagyszülő (párod és a te részedről is) boldog ha a 30 éves gyermeke szül egy kisbabát, aki az unokája lesz...

Szerintem mindenképp jelentsd be otthon! És ha nagyon ellenzik, aminek én kis esélyt számítok, akkor még mindig el tudod vetetni.

A párod dolgozik?

Egyébként csak egy példa az enyém:

Én épp hogy 18 évesen, 2 hónapos kapcsolat után lettem terhes, mert 1-1 szem kimaradt a gyógyszerből! Elvettettem, ilyen okok miatt mint te tennéd! Ugyan az a srác mára már a férjem, eltelt 5 év! 2 éve nem szedek gyógyszert és a baba még sehol.... Én teljesen meg vagy ijedve hogy lehet e még babám.

2009. jún. 10. 16:03
 17/78 anonim ***** válasza:
41%

Gratulálok az értékelőknek!!!Jó munkát végeztek!!!

: ) :) : )

2009. jún. 10. 16:13
 18/78 anonim ***** válasza:
74%

Jól teszed,hogy ragaszkodsz a babához, és maradjon is ez így! Hallgass a szívedre!!!!

Az összes többi népnek meg csak annyit mondanék: ÉS A BABÁT KI KÉRDEZI MEG????Hogy letépik a végtagjait és szétroppantják a fejét????

Mert erről beszélünk itt gyerekek, ne szépítsük.

Igenis lehet boldogulni. Igenis találhat magának olyan párt - ha már más a családból vagy barátok/rokonok között nem segít, aki mellette lesz.

Az önkormányzatok számos anyagi segítséget is nyújtanak ( a szokásosakon kívül), adott helyen utána kell érdeklődni. Biztos, hogy itt, ezen az oldalon is vannak olyanok, akik nagyon szívesen odaadnak cuccokat neki, mert nem kell már.

És ha végszükség esetén vásárolni kéne ruhát neki - amit kötve hiszek, akkor a vöröskeresztnél lehet rendkívül olcsón venni.

2009. jún. 10. 16:25
 19/78 anonim ***** válasza:
82%

jajj Istenem! Ne kérdezz senkit! Ne hallgass senkire! Csak magadra! És döntsd el Te, milyen mederbe folytatódjon tovább az életed. Ez nagyon nehéz kérdés, amire nem is lehet felelősen válaszolni.

Elméletben tényleg könnyű az abortusszal dobálózni ld.: készült egy felmérés, amely szerint az anyák 80% !!!! elvetetné a magzatát, ha előre tudná, hogy homoszexuális lesz. Ez azért durva. Keménynek kell lenned. Sok erőt!!!!

2009. jún. 10. 16:28
 20/78 anonim ***** válasza:
59%

Persze,hogy ki kell tartani,biztos lesz,aki segít,milyen boldogságot ad egy kisbaba,de csupa boldogságból és szeretetből tudsz neki venni több tízezer forintos(jó minőségű)bébicipőt?Vagy később megkérdi a gyereked,anya nekem miért nincs ez és ez?Mondod te,nincs rá pénzünk kisfiam,de azért nagyon szeretlek téged!Itt most nem a legújabb csilivili,trendi játékra tessék gondolni!

Ha valaki nem képes biztosítani a legalapvetőbb dolgokat(akár szerényen is)a gyereke számára,az inkább ne vállalja be!Használt ruha,örökölt játék,babakocsi stb megteszi,de ha még a villanyszámlával is gondok vannak,akkor el lehet gondolkodni a gyerekvállaláson,mikor csak a havi pelenkaadag is több ezer forint,és ez még a legelemibb holmi.Arra meg én nem alapoznék,hogy majd csak lesz valahogy,mint a mesében.

Nem tartanám meg,pedig szeretem a gyerekeket,de mindennek megvan az ideje.Először legalább az alapokat fektessük le,legyen állás(akármilyen is,de viszonylag állandó),fedél a fejünk felett(még ha bér is),na meg kiegyensúlyozott párkapcsolat apukajelölttel.

Amíg ezek nem teljesülnek,addig teljes mértékben felelőtlenség!Most lehet azt mondják néhányan,ezzel a szemlélettel már kihalt volna az emberiség,de szerintem ezek annyira alapvető tények!

Válaszommal nem megbántani akartalak,csak a véleményemet fejeztem ki!

2009. jún. 10. 16:55
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!