6 hetes terhes vagyok, nem terveztük a babát, sőt a kapcsolatom sem túl stabil. Eleinte úgy gondoltam, hogy megszakíttatom a terhességet, de ahogy telik az idő, egyre jobban ragaszkodom a babához. Sem a családom, sem a "párom" nem támogatna sem anyagilag, sem érzelmileg, az én bevételem pedig kevés még egymagamnak is, nemhogy később kettőnknek. 2 napom van, hogy eldöntsem, megtartom-e a babát.
Tudja a párom, és tudja az édesanyám is. A párom nem tudna anyagilag támogatni, amit meg is értek az ő helyzetében. Édesanyám mereven elzárkózik a gondolat elől, hogy megtartsam. Persze, természetes, hogy nem kéne ennyi idősen a szülőre támaszkodnom, de úgy gondoltam, hogy ha rá nem, akkor másra még úgy sem számíthatok.
2009. jún. 10. 16:57
22/78 anonim válasza:
Nagyon buta válaszokat kaptál. Ez engem elszomorít! Azért azt nem gondoltam volna, hogy ennyien az abortusz melett vannak. Szerintem, ha tényleg a szívedre hallgatsz, rendeződni fog az életed is, csak most még nem láthatod előre, hogy mi lesz. Azért a szülők és a párod szíve is meglágyul, ha meglátják majd a babát. Biztos sosincs az életben! És tényleg babavállalással kapcsolatban nem vagy már fiatal. Az abortusznak igenis súlyos lelki következményi lehetnek az anyánál! Nem mindenki képes ilyen riasztóan hidegen gondolkodni, mint sok előttem szóló! Kérlek, dondold át nagyon alaposan, és csak úgy dönts, ahogy belűlről érzed,mert ebben az elvadult anyagias világban úgysem fogsz hasznos tanácsokat kapni. Abortuszpártiak, pontozhattok!!!!!
2009. jún. 10. 17:05
23/78 anonim válasza:
Szia! Én csak annyit mondanék, hogy olvasgass bele amiket itt írtak a "szeretetből nem lehet megélni" és a "szegényebb családok, kismamák" címszavak alatt. Én voltam az aki felhozta, hogy jobbnak ítélik e meg azokat akik elvetetik, vagy a wc-n lehúzzák stb.
Gratulálok ahhoz, hogy Te legalább mérlegelsz, de ezt tényleg Neked kell eldönteni! Sajnos tény, hogy nagyon sokan élnek ilyen helyzetben, de ha belegondolsz, amikor a picid nagyobb lesz elmehetsz dolgozni is és az lendíthet valamit az anyagiakon. Első babát pedig tényleg szomorú ha el kell vetetni!
Sok sikert a jó döntéshez!!!
2009. jún. 10. 17:52
24/78 vav22 válasza:
Hát nem tudom ki írta a több tíz ezer ft-os bébicipőt,de tuti, hogy a legtöbb kisgyereknek nem több 10ezer ft-os bébicipője van. Hát majdnem leesett az állam amikor olvastam...
Vagy marad vmilyen otthon ha megtartod, mint már egyszer ítam pl. a Lea, vagy a szüleid, ha megtartod más lehetősééged nincs, mert utcára nem szülhetsz. Én abortusz ellenes vagyok, de szerintem senkinek nincs joga kimondottan erre vagy arra rábeszélni, hiszen aki rábeszél az abortuszra nem az fogja viselni a lelki nyomait helyetted, aki meg a megtartás mellett voksol az sem fogja helyetted kifizetni a számlákat, szóval ez a te életed és a te döntésed. Én átérzem a helyzeted, hiszen átmentem ezen, de a párom mellettem volt és volt állása így megtartottuk, de még így is sokan elítélnek és tiszta stressz a terhességem, talán még 1-2 hónap és rendeződünk...
2009. jún. 10. 17:52
25/78 anonim válasza:
tartsd meg a babát
ki tudja, lesz-e még lehetőséged.
a kedves párodat a bíróság kötelezni fogja a gyerektartás megfizetésére
anyukád pedig meg fog enyhülni legkésőbb akkor, amikor meglátja a babát, és imádni fogja.
használt babacuccokat olcsón tudsz venni
van munkahelyed, viszonylag normális fizetésed? mert akkor majdnem annyi lesz a gyed is.
én is azt mondom, hallgass a szívedre
2009. jún. 10. 18:08
26/78 anonim válasza:
és légyszi írd meg, hogyan döntöttél (utolsó vagyok)
hol laksz egyébként?
hátha tudnék segíteni....
2009. jún. 10. 18:09
27/78 anonim válasza:
30 éves vagy,lehet hogy az első és utolsó esélyed arra hogy babád legyen!!!!!!!!!!Hidd el hogy legkésőbb amikor meglátja az anyukád az unokáját,azon lesz hogy minél többet segitsen nektek!A párod is biztos fog tudni majd valahogy segiteni,akarmilyen helyzetben is van most!Sok babaholmit be tudsz szerezni olcsón,vagy ismerősöktől akár ingyen is,szerintem akár innen is sokan küldenének valamit,ahelyett hogy a padláson hagynák porosodni...pár év mulva te is el tudsz ,menni dolgozni,senki nem mondta hogy kost már egész életedben nélkülöznötök kellene a baba miatt,jó,az első idők biztos nehezek lesznek,de szerintem meg lehet oldani csak akarni kell.És igen ha más megoldáas nincs és ha kell én elmennék akár anyaotthonba is addig!!TE DÖNTÉSED,NE HADD MAGAD RÁBESZÉLNI OLYANRA AMIT NEM AKARSZ!!!!!!!!!!!!!!Lehet lepontozni kedves abortusz pártiak.
2009. jún. 10. 18:50
28/78 anonim válasza:
lepontozzátok a választ, amiben azt írom, segíteni szeretnék????!!!!
használt ruhákra vagy ilyesmire gondoltam....
szégyellje magát az,aki lepontozott!!!!
2009. jún. 10. 18:57
29/78 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Remélem segít, ha leírom a saját példámat. Én hitem szerint döntöttem, ami azt mondja, : Ha az Isten bárányt ad, legelőt is ad hozzá!
Hat gyereket szültem, anyagi helyzetünk az átlag alatt volt mindig jóval. Ami a "mindent megadni"-t illeti, az mindenkinek mást jelent. Ha életet adsz neki és szereted az MINDEN! Ha másképp döntesz az élet lehetőségét veszed el...
De nem csak tőle veszel el mindent, hanem magadtól is olyan boldogságot amit most el sem tudsz képzelni! Sokakat ismerek akik az abortusz után sosem lettek a régiek. Örök bűntudattal élnek.
A család majd meggondolja magát ha meglátják a picit! Ha mégsem, akkor nem is érdemlik meg, hogy a családodnak hívd őket.
2009. jún. 10. 19:46
30/78 anonim válasza:
Én még nem hallottam olyanról, hogy Magyarországon éhen halt volna egy kisgyermekes anya a gyerekével együtt... tehát mindig van lehetőség! Ha úgy vesszük, 1,5 évet kell "kihúznod" valahogy, utána vissza tudsz menni dolgozni. Addig szakmát is tanulhatsz, ha esetleg emiatt nem keresel jól. Nézz utána a munkaügyi központokban. A vöröskereszt kirendeltségeiben kapsz segélycsomagot (élelmiszert, ruhát), az önkormányzatnál is lehet kicsit "csapkodni" az asztalt... Ha mást nem, átmenetileg anyaotthonban is el lehet lenni egy darabig. Hidd el, mindig van, aki segít! Hallottam egy érdekes kezdeményezést: "fogadj örökbe egy nagyszülőt" - rengeteg "árva" nagyszülő van, aki szívesen segítene normális nehézsorsú családokon! Aztán ki tudja, hogy a kapcsolatod hogyan alakul, vagy akár lehet egy új is!! Amúgy pedig gyerektartást köteles apuci fizetni, ha tetszik ha nem! (persze ki lehet játszani, de talán nem fogja) Sajnállak! Tényleg nem vagy könnyű helyzetben! Szorítok, hogy jól dönts! "Édesanyád" pedig mélységesen szégyelje magát!!!!! Nem találok szavakat, amivel leírhatnám mit gondolok róla! Nincs mentsége az ilyen viselkedésre!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!