Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
6 hetes terhes vagyok, nem terveztük a babát, sőt a kapcsolatom sem túl stabil. Eleinte úgy gondoltam, hogy megszakíttatom a terhességet, de ahogy telik az idő, egyre jobban ragaszkodom a babához. Sem a családom, sem a "párom" nem támogatna sem anyagilag, sem érzelmileg, az én bevételem pedig kevés még egymagamnak is, nemhogy később kettőnknek. 2 napom van, hogy eldöntsem, megtartom-e a babát.
2009. jún. 10. 15:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
50%

Igaz,hogy vannak olyan emberek,akik szinte a nulláról küzdötték fel magukat,gyerek,munka mellett tanultak és így lettek sikeresek,mint pl az én főnököm is,de azért valljuk be,ebből van a kevesebb.És nem lehet mindenki mártír!

Szerintem a kérdező már eldöntötte a kérdést és szeretné a babát,ezért tartsa meg,szíve joga!

Ha nekem gyerekem lesz valaha,én ugyan nem fogok máltaiakhoz,önkormányzatokhoz rohangálni mindenféle segélyért.Magamra nézve tartanám szégyennek,hogy gyereket szültem,és nem tudom megfelelően eltartani.Jó,persze ott a család,rokonok,örökölt cuccok stb,de én nemigen alapoznék arra,hogy ha baj van,nincs pénzem perpillanat erre,arra,"odadobom"a kicsit a szülőknek,aztán ők meg úgyis segítenének,hisz az unokájuk...Nem mindenki az az önfeláldoző típus!

A gyerekvállalás a legkomolyabb,legfelelősebb döntés a nő(férfi)életében,hiszen itt ember életről van szó!Egyáltalán nem mindegy,hogy az "élet ajándékának"milyen élete lesz.Sokan úgy vágnak bele,hogy itt az ideje,meg vágynak rá,vagy csak besikerült és majd lesz valahogy.A szeretet,gondoskodás nagyon fontos,de az anyagiak(sajnos)legalább annyira!Én is szeretnék babát persze,melyik nő nem,de racionális szempontból kell nézni a dolgokat.

2009. jún. 11. 17:49
 52/78 anonim ***** válasza:
63%

A nagycsaládos vagyok.Nem azt mondom,hogy az legyen az igénye,hogy segítségből él,hanem hogy indulásnak az is megteszi!Utána meg el tud menni dolgozni a gyerek 1éves korától is akár.Attól nem lesz kevesebb,ha átmenetileg "segélyből él"!Mi se azon éltünk/élünk,de amikor szükség volt rá,jól jött!És ez a nem mindegy...

De kár ezen vitatkozni,nem a mi életünknem a mi döntésünk.Az alapján,amit a kérdező leírt,nem lehet reális vélemény alkotni,és végső soron nem is biztos,hogy kell.

2009. jún. 11. 17:56
 53/78 anonim ***** válasza:
65%

Terhessegem alatt sulyos hangszal gyulladasom volt(8.hetesen), lazzal. Az orvos antibiotikumot irt fel. A gyogyszertarban is rakerdeztem, h szedhetem-e terhesen es azt mondtak, h igen. Itt van mellettem a kisfiam, tokeletesen egeszseges. Ne ez miatt vetesd el a kis babad!

[link]

2009. jún. 11. 19:05
 54/78 anonim ***** válasza:
48%

Nem értem hogy adhatják meg az esélyt a teherbeesésre, ha szinte semmilyen anyagi hátterük sincs? egyetértek a legelső hozzászólóval.

De ha már így alakult, vállald a következményeket és ne vetesd el a picit. Nagyon fájna a szíved utánna talán örök életedre. Jól gondold át. Az antikbiotikum szerintem sem árthatott.

2009. jún. 11. 22:33
 55/78 anonim ***** válasza:
70%
Szia én nem olvastam végig ezt a rengeteg választ, de az én véleményem hogy ne vetesd el. Egy gyerek a világon a legcsodálatosabb dolog és legtöbbször nem akkor jön amikor nekünk épp megfelel. Ha dolgozol, kapsz majd gyedet ami nem 25 ezer forint. Van e hol laknod? Nem kell anyukádnak támogatnia, legfeljebb fedélt adjon a fejetek főlé. Ha meglesz a baba biztosan imádni fogja ő is. A párod egy igazi szemétláda, remélem ki adtad az útját. Ha megvan a baba és a ki mutatják hogy ő az apa akkor köteles lesz fizetni a gyerektartást. Nem értem mi az hogy az ő helyzetében meg érted hogy nem tudja vállalni. mi van a te helyzeteddel? Mivel 30 éves vagy sajnos van rá esély hogy nem lesz utána baba. Az én nővérem 19 éves volt amikor el vette a babáját mert a kedves párja nem akarta a gyereket, azóta sem esett teherbe, 32 éves. Ez a legszörnyűbb. Azokon akiknek meg nem lehet babájuk, te úgy sem segíthetsz. Az örökbeadás szerintem szintén nem a megfelelő dolog a számodra hisz te akarod a babát.
2009. jún. 12. 09:37
 56/78 anonim ***** válasza:
78%

Légy szíves, írd meg, hogyan döntöttél.

Velem együtt biztosan sokan várjuk a híreket rólad!

2009. jún. 12. 15:25
 57/78 anonim ***** válasza:
78%
Igen igen előttem szólóhoz csatlakoznék, én is nagyon kíváncsi vagyok mi lett a babával.Kérlek írj írd meg!
2009. jún. 12. 17:57
 58/78 anonim ***** válasza:
69%
Szia en is szedtem antibiotikumot terhessegem alatt Augmentint.es a babam teljesen egeszseges lett.most 8 honapos es mar ul maszik es felall,hidd el olyan nagy orom latni naprol napra egyre tobbet es tobbet tud,es az a gondtalan nevetes ,(hat ramjon a siras itt bogok) egyszoval szerintem ne vetesd el lehet utanna mar nem lehetessz tobb babad.!!!! es ha megis csak nem akarod majd megtartani nefelj lessz ra csalad akinek majd kellessz!!! minden jot es hallgass a szivedre!!! ird meg hogy dontottel mert azert sokan aggodnak ertetek!!! irj annak aki felajanlotta a segitseget ne legyel szegyellos!!!
2009. jún. 12. 18:32
 59/78 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és az érdeklődéseket. Biztos sokan el fogtok ítélni, de úgy döntöttem, hogy a babának az lesz a legjobb, ha nem születik meg. Nem bírnám nézni, hogy nélkülöznie kell, velem együtt. Ez volt az egyetlen ok, ami miatt így döntöttem, a többi nem számított volna igazán. A szívem szakad meg, de nem tehetek mást. Mégegyszer is köszönöm!
2009. jún. 12. 21:31
 60/78 anonim ***** válasza:
71%
Csak annyit szeretnék mondani, hogy ha mégis megesne a szíved a kisbabádon. és mégis csak a szíved lenne erősebb, akkor ha tudok én is bármiben segítek! Babaruha stb.Van pl. egy olyan babakocsim is(nagyon jó állapotú), amit nem használok,mert már csak sportkocsit használunk, ezt szívesen felajánlom neked!Tudom , hogy ez még kevés,de el is adhatnám, csak még nem volt kedvem feltenni meghirdetni.de ha ezzel tudnék segíteni egy babán akkor szívesen neked ajándékoznám.meg van nagyon sok gyerekruha is.Igaz tervezünk mégegy babát,de olyan sokat vásároltam az elején amikor megszületett a babóm, hogy azon három gyereket fel lehetne nevelni.
2009. jún. 12. 21:47
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!