Mit tennétek a helyemben?
Igaz,hogy vannak olyan emberek,akik szinte a nulláról küzdötték fel magukat,gyerek,munka mellett tanultak és így lettek sikeresek,mint pl az én főnököm is,de azért valljuk be,ebből van a kevesebb.És nem lehet mindenki mártír!
Szerintem a kérdező már eldöntötte a kérdést és szeretné a babát,ezért tartsa meg,szíve joga!
Ha nekem gyerekem lesz valaha,én ugyan nem fogok máltaiakhoz,önkormányzatokhoz rohangálni mindenféle segélyért.Magamra nézve tartanám szégyennek,hogy gyereket szültem,és nem tudom megfelelően eltartani.Jó,persze ott a család,rokonok,örökölt cuccok stb,de én nemigen alapoznék arra,hogy ha baj van,nincs pénzem perpillanat erre,arra,"odadobom"a kicsit a szülőknek,aztán ők meg úgyis segítenének,hisz az unokájuk...Nem mindenki az az önfeláldoző típus!
A gyerekvállalás a legkomolyabb,legfelelősebb döntés a nő(férfi)életében,hiszen itt ember életről van szó!Egyáltalán nem mindegy,hogy az "élet ajándékának"milyen élete lesz.Sokan úgy vágnak bele,hogy itt az ideje,meg vágynak rá,vagy csak besikerült és majd lesz valahogy.A szeretet,gondoskodás nagyon fontos,de az anyagiak(sajnos)legalább annyira!Én is szeretnék babát persze,melyik nő nem,de racionális szempontból kell nézni a dolgokat.
A nagycsaládos vagyok.Nem azt mondom,hogy az legyen az igénye,hogy segítségből él,hanem hogy indulásnak az is megteszi!Utána meg el tud menni dolgozni a gyerek 1éves korától is akár.Attól nem lesz kevesebb,ha átmenetileg "segélyből él"!Mi se azon éltünk/élünk,de amikor szükség volt rá,jól jött!És ez a nem mindegy...
De kár ezen vitatkozni,nem a mi életünknem a mi döntésünk.Az alapján,amit a kérdező leírt,nem lehet reális vélemény alkotni,és végső soron nem is biztos,hogy kell.
Terhessegem alatt sulyos hangszal gyulladasom volt(8.hetesen), lazzal. Az orvos antibiotikumot irt fel. A gyogyszertarban is rakerdeztem, h szedhetem-e terhesen es azt mondtak, h igen. Itt van mellettem a kisfiam, tokeletesen egeszseges. Ne ez miatt vetesd el a kis babad!
Nem értem hogy adhatják meg az esélyt a teherbeesésre, ha szinte semmilyen anyagi hátterük sincs? egyetértek a legelső hozzászólóval.
De ha már így alakult, vállald a következményeket és ne vetesd el a picit. Nagyon fájna a szíved utánna talán örök életedre. Jól gondold át. Az antikbiotikum szerintem sem árthatott.
Légy szíves, írd meg, hogyan döntöttél.
Velem együtt biztosan sokan várjuk a híreket rólad!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!