Van olyan nő, aki soha nem szeretett volna gyereket és nem is szült? Sőt, ezt nem is bánta meg.
Mi az, hogy magamra veszem? Mar megint mirol beszelsz? Feltettel egy halom kerdest, en valaszoltam. Es reszben igazam is volt. Nem neked van ugyan hala Istennek rossz kapcsolatod a szuleiddel, hanem a testvereidnek. Tehat valahol csak lattad a szomoru peldat. Ezt tenyleg sajnalom. Sajnos ilyen is van a vilagban, de azert ez nem altalanos.
Azt meg senki nem mondta, hogy ugyanugy kell gondolkodni, ezt se tudom, hogy honnan olvastad ki. Azert senki nem itelt el, hogy nem akarsz gyereket, a gond a hatalmas embergyulolettel es egyeb hasonlo eszmeiddel van, az a nem normalis.
Már bocsánat, de honnan veszed, hogy nekem fáj az igazság? Ezt próbálom elmagyarázni, hogy TI nem tudjátok elviselni azt amit gondolok, ami részemről az igazság.
Hogy mi tesz engem boldoggá? - A barátaim, és a velük töltöd idő. A párom, aki (a fentiek szerint is) igen megértő ember. A kutyám. A sok séta Vele, a játékok, az amikor hozzám bújik egy hosszú nap után, és hogy mindig velem van. A szüleim, mert mindig azt adták, ami nekem volt a legjobb. És az írás, az olvasás, vígjátékok, nevetés, tanulás, munka...stb.
Hogyan képzelem el az életem? - Szeretnék egy menhelyet... normális menhelyet. Kutyákkal foglalkozni, az állatokat védeni és a jogaikért harcolni.
Csak ebben az egy dologban vagyok negatív. Elvesztettem az emberekbe való hitemet. És ez napról-napra egyre jobban megbizonyosodik és erősödik. Jó tett helyébe, jót ne várj. :)
Nem kamu a kérdés, dehogy is... az igen csak gáz lenne (még tőlem is :) ) Csak mivel a konkrét kérdéseimre senki sem adott választ, így gondoltam lezárom ezzel. Így is-úgyis én leszek hunyó :)
Kedves 00:15 :
Tény, gyűlölöm az emberiséget... hogy egy elcseszett világban élünk, csak az nem látja be, aki nem akarja. Vagy szerinted a gyilkolás, az állatfajok kiirtása, kínzása, az értelmetlen háború, öldöklés, drogok, fegyverek, balesetek, rablások, a rasszizmus, .... és még sorolhatnám, NORMÁLIS????
Pl. sétálok az utcán, hopp... kés a nyakamnál: - Sz_psz, vagy megdöglesz?!
Másik példa: 7 éves kislány, falun él... nagymamitól kap egy kis zsebpénzt, mert Búcsú van. Még oda sem ér, máris kizsebeli 3 füstölt arcú, jó képességű.
Harmadik: Műhiba szülés közben. A baba magzatvizet nyelt, nem jutott elég oxigénhez az agy, lebénult... orvos mossa kezeit (az, akire bízzuk az életünket). Hány élet megy tönkre? Minimum három, + a nagyszülők. De még ez is belefér, nem? Mert az emberek a legcsodálatosabb lények.
Negyedik: Motor baleset. A sérült, hazasétál és csak utána viszik kórházba (szombat este, 7 óra). Nővérke: ilyenkor kell jönni?
Fejen a sebet beköti, a vállat megröntgenezi. Hazaküldi. Úton hazafelé, elvesztette az eszméletét. 3 gyerek, feleség, 1 ágyban fekvő férj és apa, aki néha tudja, hogy ki ő és ki a családja, de legtöbbször sajnos nem.
Ötödik: 12 éves házőrző kutya, családtag. Lapáttal verték agyon.
Hatodik: 8 éves kislány. A 6 évvel idősebb bátyja vette el a szüzességét, a beleegyezése nélkül.
És ez, csak a jéghegy csúcsa. És persze van még sok-sok apró kis dolog, ami ezek mellett eltörpül. Hazugság, lopás, átverés...
Ami a legszörnyűbb, ezeket nem a kisujjamból szoptam. Bár gondolom ezekért simán a fejemet vennétek.
Tudom, nem ebben kellene élnem, nem ezekre gondolni... de nekem senki ne mondja azt, hogy nem normális a felfogásom az emberekről.
Huhh, rendesen elfajult ez a kérdés. Szóval úgy érzem, hogy én itt fejezem be.
Köszönöm az "együttműködést"! :)
Egyetértek, ezekkel a dolgokkal az ember először tizenévesen szembesül, akkor próbál valahogy "lázadni" ezek ellen. Azért 26 évesen kicsit durva. Nem azt mondom, hogy nem kell ezekkel foglalkozni, mert kell! De gy dolog látni ezt, undorítónak nevezni, verni közben a mellünket, hogy ez szörnyű és majd én foglalkozom a kutyákkal és megmentem őket és közben nem tenni semmit... Tudod, az igazán önzetlen ember, aki segíteni akar és tesz is valamit az ilyenek ellen, nem hangoztatja ezt és nem veri a mellét és nem undorítozza a világot közben. Nagy a különbség. És pont, hogy az lenne a lényege, hogy ilyen típusú munkában fontos a jóindulat, akár még az állatmenhelyesnek. Fontos a hit a szebb és jobb jövőben, hogy ezt érezhessék a rászorulók, mégha adott esetben csak kutyusokról van is szó. Kiegyensúlyozott pozitív gondolkodású segítő kezekre van szükség. Nem érted sajnos a különbségeket.
Én sem törődöm bele, hogy van ilyen szörnyű oldala is a világnak, igen felháborító, szomorú, és ha tehetek valamit ellene, mégha aprósággal is tudok hozzájárulni, akkor megteszem, amikor tudom. Senki nem fordítja el a fejét az ilyen dolgogtól, szerintem itt az oldalon sem sokan.
Viszont azt nagyon sajnálom, hogy nem látod, nem akarod látni az élet szép oldalát is. Merthogy van. A világon nem tudsz változtatni, más embereket nem tudsz megváltoztatni, akik rosszat cselekszenek. De magadon és a hozzáállásodon igen. Fel vagy háborodva, hogy undorító a világ, de te nem akarsz adni és negatív vagy. És mégcsak nem is érted a lényegét. Csak mondod a magadét, de nem érted, mit akarnak itt a legtöbben sugallni neked. Elég szomorú.
Utolsó szerintem ne beszélj addig amig nem értesz a kutyákhoz. Mi sem oktatunk ki gyerek ügyben. Egy dolgot kell JÓL megjegyezni: a kutya SOSEM, tehet róla, ha valami rosszat csinál. MINDIG a gazda tehet róla. De persze könnyebb az állatra fogni. Egy kicsi gyerek sem tehet róla ha komolyab bünt követ el. És a kutya egy kicsi gyerek szintjén van (2-3-4 éves). Ha a kutya harap az a gazda hibája. Mert rosszul nevelte vagy eleve beteg idegrendszerrel született. Ennyire egyszerü. Úgy képzeld el, mint hogyha lelőnek valakit és azért a fegyvert hibáztatnák hiszen ő ölte meg az embert. De nem a fegyver a hibás hanem a kéz amely meghúzza a ravaszt. Az állatok nem képesek gonoszságra. Az állatok nem képesek bosszúra, sem hütlenségre. Ez csak az emberi fejlettség 'kiváltsága'. Vagy most komolyan szerinted egy kutya gonoszságból, élvezetből fog valakit 'szétmarcangolni'? Az ilyen állatok betegek.
Szóval nem értem miért fáj neked ha valaki nem akar gyereket és hogy miért akarod te eldönteni hogy kinek mi a legcsodálatosabb érzés a világon. Nem, nekünk nem a gyerek és ezt fel kéne dolgoznod, bár egyszerüen nem tudom felfogni hogy miért ekkora trauma ez egyeseknek. Lehet hogy a kérdező gyerekes és sötéten látja a világot és nem szimpatikus de mások is vannak itt és a világon akiket megsértesz ezzel, pedig lehet, hogy ők normálisak csak épp gyereket nem akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!