Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan nő, aki soha nem...

Van olyan nő, aki soha nem szeretett volna gyereket és nem is szült? Sőt, ezt nem is bánta meg.

Figyelt kérdés
26 éves vagyok és nem szeretem a gyerekeket... sőt, direkt irritál az, ha gyerekek társaságában vagyok. Most úgy gondolom, hogy soha nem szeretnék gyereket. Érzett már így valaki, és változott a véleménye?
2011. jan. 29. 19:55
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
33%

Biztos, hogy 26 éves vagy? Vagy csak ezt írtad és tizenéves lehetsz? Ha nem, akkor elnézést, csak tényleg picit gyerekes és nem azért, mert nem szeretnél babát, hanem a stílusod miatt talán.

Eléggé általánosítasz és messze nem úgy van, ahogy megírtad. Én pl. nem azért szültem gyereket, mert rám erőltették, sőt. Akkor vállaltam babát, amikor én szerettem volna és úgy éreztem, hogy itt az ideje és hogy nagyon-nagyon szeretném. Annyira vicces és közben nagyon szomorú is, amit írsz, mert szerintem a legtöbb nő nem azért vállal gyereket, mert ráerőltetik, hanem mert ő szeretné. Tudod, milyen boldogság, amikor meglátod a két csíkot a terhességi teszten? Az első ultrahang? A terhesség? A szülés, annak ellenére, hogy baromira fáj? És annak ellenére, hogy utána az első hónapokban még a mellékhelyiségre sincs időd kirohanni és nagyon fáradt vagy, de mégis boldog vagy? Nem tudod! Mert nem tapasztaltad, akkor meg ne írj mások nevében, hogy azért szülnek, mert nekik azt mondta az anyós, após és a többi. Nevetséges, amit írsz! A szülés a világ egyik leggyönyörűbb érzése és neked fogalmad sincs róla.

2011. febr. 23. 11:49
 42/62 anonim ***** válasza:
73%

Én is kételkedem, hogy 26 lennél, bár írtam a gondolataid kb egy 15 éves gyerek szintjén van, úgyhogy akár meg is rekedhettél ott.

Szerintem évtizedek óta nem nevelik bele a lányokba, hogy szülniük kell és nem kérdezi senki, Te Maris miért nem babázik a lányod-pláne nem kötik össze ezt azzal, hogy nem lesz az illetőnek gyereke.

Én egy jó évtizeddel (vagy lehet kettővel) idősebb vagyok, de már az én korosztályom is 30 felett vállalt gyereket, teljesen elfogadott módon.

Úgyhogy 26 évesen ez a te generációdtól mégcsak megfogalmazott elvárás sem.

Mondjuk ha 35 lennél, el tudom képzelni felmerül, hogy miért nincs gyereked, de inkább 40 körül.

Úgyhogy te vagy nem Magyarországon élsz, hanem valamelyik harmadik világbeli országban, ahol valóban erre nevelik a lányokat a fajfenntartás érdekében. Vagy üldözési mániában szenvedsz és nem is akármilyenben (és lehet egy orvos jót tenne) Egyébként pedig a beteg ember onnan ismerszik meg,hogy nem látja mennyire beteg. Úgyhogy ha ennyien így ítéljük meg, te beteg vagy, akkor bizony keress fel egy szakembert. De egyébként mindegy, de az ilyen képzelgések vezetnek súlyosabb állapothoz. Ma még csak azt hiszed Mari nénit zavarja, neked miért nincs gyereked, jővő héten meg kitalálsz valami mást és aztán Mari néninek annyi.

2011. febr. 23. 13:01
 43/62 anonim ***** válasza:
61%

Mari neni is mar, nem csak alienek! Es persze csak neked van igazad mindenben. No akkor tehat mindenki hulye, csak te vagy helikopter? :D

Kiemelted a kerdest, hogy lasd, van-e mas ilyen ember is mint te, hat most lathatod, szabad labon nem maszkal.

Elj egyedul boldogan az undorito vilagodban, mi is boldogan fogunk elni a mi szep vilagunkban - nelkuled. :P Azert meg egy kegyet megadok neked: lepontozhatsz megint, mert latom, ez kielegit. Legalabb ennyi oromod legyen :DD

2011. febr. 23. 18:20
 44/62 anonim ***** válasza:
61%
Alien-ek...? Na, jobb is, hogy te nem vállalsz gyereket. egyébként, a világot pont az ilyen depis, megkeseredett emberek teszik undorítóvá, mit te, kedves kérdező. Ez is az érem egyik oldala. hiszen az életünk az tükrözi vissza, amilyenek vagyunk.
2011. febr. 23. 18:25
 45/62 A kérdező kommentje:

08:36 - Igazad van, és nemhiszem azt, hogy azért szülnek a nők, mert rájuk eröltetik... De sajnos sok esetben ez még mindig így van(nem feltétlenül a szó legszorosabb értelmében). És azt is félreértetted, hogy aki nem szül az boldog. NEM! Mindenkinek meg van a maga életcélja, boldogsága. Csak azért írtam ide ilyet is, mert egyesek betegnek neveztek .

11:49 - Persze, csodás dolog, addig még nem velem történik. A barátnőm, mikor szült én voltam vele. Meghatódtam én is. És most te is általánosítasz... honnan tudod, hogy nekem is ez lenne a legcsodálatosabb dolog? Te sem tudhatod. Sok nő van, aki bántja a gyermekét. Nem szertnék ilyen lenni.

És még:

1. 26 éves vagyok.

2. Ebből a pár sorból számotokra, hogy derül ki, hogy beteg vagyok? A közvetlen környezetem (barátok, szüleim, párom) ezt miért nem látják?

3. Nem csak nekem van igazam. Olvass vissza, kedves 18:20-as. Mindenki engem támadott, védekeztem.

4. Véleményem szerint, egy hazug társadalomban élünk, ahol ha valaki őszinte és felvállalja az érzéseit, azt már az úgynevezett normális emberek betegnek titulálják (jobb esetben lemaradottnak)

Ennek itt nincs értelme. Ha az alien, ennyire bántja a szemeteket, akkor elárulom nektek, hogy ezt egy kedves, Sci-Fi függő barátom használta saját magára. Ő, egy többdiplomás, 28 éves, 2 gyermekes NŐ.

Ja, és SOHA senkit nem pontozok le! Ha szimpatikus egy válasz, azt viszont jelzem.

Köszönöm a közreműködést. Csak annyit sajnálok, hogy kort, családi állapotot, illetve azt, hogy kinek hány gyermeke van, nem írta senki.

Záró rész: Megtudod magyarázni, hogy miért szültél? Ösztön? Hiányzott valami? Szóval csakis magad miatt? Mit vársz tőle? Eltart? Gondolod nem rúg beléd? Valaha meghálálja, hogy szeretted, óvtad, nevelted? Mi az a nagy titok, amit én nem tudok és ezért itt mindenki kővel dobálna?

2011. febr. 23. 19:33
 46/62 anonim ***** válasza:
47%

A zaro reszedre ennyit valaszolnek, vagyis inkabb kerdeznek: anyukaddal milyen a viszonyod, hogy ilyeneket kerdezel? Nekem az enyemmel nagyon jo, nem, nem rugok bele, mert szeretem, FELTETEL NELKUL (tudod ez lenne szulo-gyerek kapcsolat lenyege, a feltetel nelkuli szeretet... bar szerintem nem tudod, ha ilyen kerdeseid vannak, azt viszont nagyon sajnalom). Ahogy az apukamat is. Es en halas vagyok nekik mindenert.

A csaladi kapcsolatokat es kort egyszer sem kerdezted. De szerintem nem is lenyeges, ugyanis az ertelmes valasz nem korfuggo.

En is pontokba szedhetnem itt a valaszomat, de a tobbire, amit leirtal, nem erdemes tobb szot vesztegetni -reszemrol- mert ugyse erted, hogy mi, az "undorito tarsadalom" mirol is beszelunk. Szep estet.

2011. febr. 23. 20:29
 47/62 anonim ***** válasza:
47%
*Marmint az apukamat is ugyanugy szeretem. :)
2011. febr. 23. 20:31
 48/62 A kérdező kommentje:

Mindenki azt vesz magára, amit csak akar. Te ezt! Oké :)

Csodálatos a kapcsolatom Édesanyámmal és Édesapámmal is. De van 2 testvérem. 1 "nővérem" és 1 "bátyám", akik leköpték, és mindennek lehordták a szüleimet. Azokat az embereket, akik mindent megtettek értük, felnevelték, segítették... és most? Ennyit érdemelnek? Nem hinném... egy szülő sem. Főleg az nem, aki tiszta szívből szereti a gyermekét. A szívem majd megszakad, mikor látom anyukámat Karácsonykor, vagy a születésnapján. Szenved, és csak a kaput figyeli... vajon eljönnek végre? Persze nem. És ami "poén": az unokahúgom ugyan így fordított hátat az anyjának-nővérem. A miheztartás végett: nővérem 13, bátyám 15 évvel idősebb nálam.

2011. febr. 23. 20:56
 49/62 anonim ***** válasza:
26 evesen 12 eves kislany szintjen gondolkodik errol a kerdezo, igy lehet, hogy o keson ero es majd 38-40 evesen fog megerni az anyasagra, ha meg nem, hat nem. Ez van. Van, akinek nem kell gyerek. Nem ezzel van a gond, hanem ezzel az embergyulolet szoveggel meg hasonlokkal. A tinik szoktak igy beszelni. Lehet, hogy nagyon keson ero vagy es ennyi a magyarazat. Par 10 ev es beersz.
2011. febr. 23. 21:08
 50/62 A kérdező kommentje:

Persze! :D Köszönöm! Már sírok a nevetéstől némelyik hozzászóláson. Az a legviccesebb, hogy a környezetemben mindenki azt mondja, hogy túlságosan komolyan veszem az életet és az embereket, és hogy úgy gondolkodom, mint egy 60 éves öreglány. De ilyet... hehe... 16, sőt, 12 évesnek még soha sem tituláltak.

Már bocs, de amelyik 12 éves így vélekedik az életről... hát... khm.

Nekem nem az a lényeg, hogy holnap mit veszek fel, hogy melyik pasi írt rám SMS-t, mikor vesztem el a szüzességem, stb.

A másik meg: ha egy 12 évesnek tényleg ilyeneken töri a fejét, és így vélekedik mint én, akkor megint csak nektek kellene elgondoskodnotok...

De amit végképp nem értek: Miért kell lebetegezni, lehülyézni, elmaradottnak nyilvánítani az őszinte véleményemért és érzéseimért? :)

Tényleg úgy gondoljátok, hogy az a normális, ha mindenki ugyan azt akarja? Ha mindenkinek egyforma a véleménye, az ízlése?

Jó! Akkor ez csak egy próba volt... mondjuk úgy, hogy közvélemény kutatás.

Szeretem a gyerekeket, ők a jövő. Alig várom, hogy végre én is anya lehessek, érezzem őt a szívem alatt, és így teljesüljek ki, mit NŐ. Hisz erre lettünk teremtve.

Na! Remélem, sokakat kielégítettem :D

2011. febr. 23. 22:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!