Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Máshol milyen a nagymama?

Máshol milyen a nagymama?

Figyelt kérdés
Két gyerekünk van, 2 és 4 évesek. Engem nagyon zavar a nagymama hozzáállása. Kimondatlanul, hárítva, de kerül minket. Soha nem sóztuk rá a gyerekeket. Egyedül annyit kértünk, hogy 2 hetente egy napot találkozzunk már, mert hiányzik az unokáknak. Amíg ezt nem kértük, ő havi vagy kéthavi egyszer jelentkezett, de annál is azt éreztük, hogy muszájból tette, mert már gáz volt a helyzet, hogy ennyi ideig nem kíváncsi rájuk. Most meg pedig nyugdíjasként teljes állásban visszament dolgozni. Nincs szüksége pénzre, ezt tudjuk és mondta is. Úgy érezzük, hogy ez is inkább menekülés. Így néha a 2 heti időpontot sem kell tartania, mert nem ér rá...
febr. 17. 11:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 anonim ***** válasza:
50%

jaj, de szeretném, ha nekem ennyi időm lenne itt lógni, mint neked...

És kérdez, tíz évnél régebben megszűntek a korendegedményes és korkedvezményes nyugdíjak, csak a nők 40 van. Ha régóta nyugdíjas, az mondjuk legalább 10 évet jelent, azt mondod, 17 évesen már dolgozott?

febr. 17. 16:45
 62/77 anonim ***** válasza:
100%

jaj, de szeretném, ha nekem ennyi időm lenne itt lógni, mint neked...

Pedig láthatóan neked is elég sok van. :D Sok sok unatkozó perced.

febr. 17. 17:09
 63/77 A kérdező kommentje:
Nagyjából egész életeben dolgozott. ;) Remek, irigyek is vagytok a sok időmre. :)
febr. 17. 17:11
 64/77 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk bántalmazó. Így meg kellett szüntetni a kapcsolattartást.
febr. 17. 17:52
 65/77 anonim ***** válasza:
79%

Csak azt nem értem hogy lett szoros a kapcsolat, amikor alig megy?

61 apám már 14 évesen ment dolgozni pl. Régen ez nem volt nagy szám.

febr. 17. 18:06
 66/77 babyboom567 ***** válasza:
82%

Nézd ,én megértem,hogy jó nagymamát akarsz a gyerekednek, de sajnos nem azt kaptatok.Az amit te elképzelsz és es számodra elvárás és amit a gyerekednek is közvetítesz, az csak egy "nagymama idelá".És az egész ott csúszik el, hogy a "nagymamára" és a gyerekedre is ezt vetíted ki,ezért van feszkó.Ha neked nem lennének "elvárásaid" a nagymamasággal, azt a gyereked is természetesnek venné,hogy havonta ,kéthavonta van nagyis nap.

Most hogy a kérdésedre is válaszoljak.Az anyám szociopata,mérgező ,évente max 5x találkozunk,a gyerekem mégis rajong érte.Az én gyerekem szerint az anyám jó nagymama ,de azért gondolja ezt,mert neki ez a normális,ebbe született bele, gőze sincs,hogy milyen volt a világ legjobb nagymamája mellett felnőni.De én nem akartam ráhúzni a saját nagymama mintámat sem anyámra se a gyerekemre.Hagytam, hogy kialakuljon a saját mintájuk.És igen, az én gyerekem is volt,hogy hazaúton elsírta magát a vonaton, hogy hiányzik neki a mamája,hát ott belül a lelkembe bőgtem, majd megszakadt a szívem,de megbeszéltem vele, hogy mamával ennyit tudunk találkozni, mert más dolgai is vannak,testvérei,barátai,rájuk is kell időt szánnia.És pont,elfogadta a gyerekem.

febr. 17. 18:44
 67/77 anonim ***** válasza:
100%
Én apám szociopata,nem engedtem a gyerekem közelébe, nem tudja hogy van nagyapja. Minek? Csak bőgne hazafelé hogy hiányolja mert ritkán látná( legjobb esetben), vagy kárt tenne a gyerekben lelkileg vagy fizikailag legrosszabb esetben. Sajnálom hogy nem lehet nagypapa de magának okozta. Nem is értem minek a gyerekre erőltetni egy rossz nagyszülőt akkor az is jobb ha nincs neki.
febr. 17. 18:51
 68/77 A kérdező kommentje:
Ezek a válaszok teljesen jogosak. De hogy itt valaki a nagymama "oldalán áll", mondván normális, amit művel, az kész vicc, hogy ilyen létezik. Velük ezért nem is mentem bele további vitába.
febr. 17. 19:04
 69/77 A kérdező kommentje:

"Jaj de szeretném, ha ennyi időm lenne"

Bár te degradáló megnyilvánulásnak szántad, mégis az a helyzet,hogy ez van. Nekem van, neked nincs. :D Elhiszem, hogy te is szeretnéd. ;)

febr. 17. 19:24
 70/77 anonim ***** válasza:
100%
#66 babyboom, ez hogy lehet? Mármint egy szociopata hogy tud jó nagyi lenni? Azon túl,hogy gondolom,neked minden találkozás egy gyomorgorcs,és gondolom mindig van hozzád egy két "jó" szava is. Ezt hogy lehet lereagalni,amikor a gyerek előtt alaz? ( Az én anyósom csak szimplán egy egoista barom,aki szerint csak ő tud mindent,én meg semmit. A gyerek lehet szeretné,mert nála mindent is lehet,szarik mindenre az oreglany. A lányom pont abban a korban van,hogy ha én nem engedem,akkor majd a nagyi,mert ő jó. Alig várom,kinője)
febr. 17. 21:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!