Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Máshol milyen a nagymama?

Máshol milyen a nagymama?

Figyelt kérdés
Két gyerekünk van, 2 és 4 évesek. Engem nagyon zavar a nagymama hozzáállása. Kimondatlanul, hárítva, de kerül minket. Soha nem sóztuk rá a gyerekeket. Egyedül annyit kértünk, hogy 2 hetente egy napot találkozzunk már, mert hiányzik az unokáknak. Amíg ezt nem kértük, ő havi vagy kéthavi egyszer jelentkezett, de annál is azt éreztük, hogy muszájból tette, mert már gáz volt a helyzet, hogy ennyi ideig nem kíváncsi rájuk. Most meg pedig nyugdíjasként teljes állásban visszament dolgozni. Nincs szüksége pénzre, ezt tudjuk és mondta is. Úgy érezzük, hogy ez is inkább menekülés. Így néha a 2 heti időpontot sem kell tartania, mert nem ér rá...
febr. 17. 11:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 A kérdező kommentje:
38-as. Az én anyósom is ezt teszi. Képeket azt kér, hogy dicsekedjen másnak, hogy ő milyen jó nagymama. Tudom biztosra, mert többbször véletlen nekem küldte el a képeket és a hozzájuk tartozó szöveget..
febr. 17. 15:05
 42/77 A kérdező kommentje:
39es: még annyit, hogy csak nézd meg, az ilyenekről, mint te, mármint akiknek ilyen nagymamája volt/vagy a gyerekének ilyen nagymamája van, mint te, miket írnak az itteni válaszadók.... Hát nem egy szoros kötődést, erős érzelmi kapcsolatot vetítenek előre, hogy finoman fogalmazzak. A sérülésekről meg ne is beszéljünk...
febr. 17. 15:10
 43/77 anonim ***** válasza:
60%
Miben fog serulni? Hogy teszem azt nem 2, hanem 3 hetente akarok találkozni az unokammal és akkor minden figyelmem az övé? Hát ez komoly sérülést fog okozni.
febr. 17. 15:22
 44/77 A kérdező kommentje:
Attól hogy az én esetem 2 hetenkénti találkozásról szól, attól még az sem normális. Nagyon ritka. Ha a gyerekeddel 2 vagy 3 hetente találkoznál babakorától kezdve, szerinted kialakulhatna erős kötődés? Biztos, hogy nem.
febr. 17. 15:25
 45/77 anonim ***** válasza:
88%
De bakker epnem a gyerekemről van szó, hanem az unokáról. Amúgy meg valóban, a két hetenkénti találkozás valóban nagyon ritka. Átlag családnál van két pár nagyszülő, ha kéthetente menne q család mindekettohoz, sose lenne szabad, csak kiscsaladkent együtt töltött hetvegejuk. De amúgy ezekszerint ha a férjed minimum kétnaponta menne az anyjához, az neked teljesen oké lenne, merthat ez a normális, így alakulhatott ki az erős kötődés.
febr. 17. 15:30
 46/77 A kérdező kommentje:
Az éppen most lett 4 éves fiam is mindig azt kérdezgeti, hogy miért nem találkozunk soha a mamával. Már az ő fejében is megfogalmazódik, hogy akit szeretünk, akivel szoros a kapcsolatunk, azzal találkozunk. Napi szintű téma, hogy csak ritkán látogatja meg a mamája.
febr. 17. 15:31
 47/77 A kérdező kommentje:
Te komolyan egy gyerekkort hasonlítasz egy felnőtt férfiléthez? :D Ne haragudj, de ehhez akkor nem akarok hozzászólni. :D Totál felesleges.
febr. 17. 15:33
 48/77 anonim ***** válasza:
50%
Hja, tehát csak a gyerekkor számít. Konkrétan meddig kellene a nagyinak Bubukát körbe ugralnia? 10 éves korig? Vagy 18 a korhatar? Amuyg meg te irtad: "Ha a gyerekeddel 2 vagy 3 hetente találkoznál babakorától kezdve, szerinted kialakulhatna erős kötődés? Biztos, hogy nem."
febr. 17. 15:36
 49/77 A kérdező kommentje:
Amúgy durva hogy ennyi belátásod sincs, hogy a válaszok, akikkel ez történt, is pont erről szólnak... te csak hajtogatod a magad igazát. Az, hogy mit okozotz ez a viselkedés a válaszadók lelkében, az tökmindegy, nem is létezik.
febr. 17. 15:36
 50/77 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem nem.gond ha a nagyi csak 2 hetente találkozik, de cserébe ne is várjon nagy kötődést mert az bizony nem lesz. Én nem láttam apai nagyszüleim kb 20 éve. Nem is hiányoznak,aztán nem értik miért nem megyek🙄 az egy pozitív ami miattuk van,hogy megszerettem az olvasási, mert annyira tojtak rám hogy elkezdtem olvasni náluk 😅
febr. 17. 15:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!