Két gyerekünk van, 2 és 4 évesek. Engem nagyon zavar a nagymama hozzáállása. Kimondatlanul, hárítva, de kerül minket. Soha nem sóztuk rá a gyerekeket. Egyedül annyit kértünk, hogy 2 hetente egy napot találkozzunk már, mert hiányzik az unokáknak. Amíg ezt nem kértük, ő havi vagy kéthavi egyszer jelentkezett, de annál is azt éreztük, hogy muszájból tette, mert már gáz volt a helyzet, hogy ennyi ideig nem kíváncsi rájuk. Most meg pedig nyugdíjasként teljes állásban visszament dolgozni. Nincs szüksége pénzre, ezt tudjuk és mondta is. Úgy érezzük, hogy ez is inkább menekülés. Így néha a 2 heti időpontot sem kell tartania, mert nem ér rá...
#19 nem mindenhol nyűg az unoka. Nálunk a nagymama, nagypapa hogyha pár napig nem látja az unokát, már szol, hogy jönne, mert nagyon hiányoznak neki. Ő kéri, hogy aludjon a gyerek náluk hétvégén.
Nyilván mindenki magának szüli a gyereket, de egy jó nagyszülő a gyereknek is nagy kincs, nemcsak a szülőnek esik jól a segítség.
Az én anyosomnak senki nem segített mikor a fiai kicsik voltak, férje külföldön dolgozott, egyedül volt. Mégsem az a hozzaallasa, hogy akkor ő se fog senkinek segíteni. Pont azért mert tudja milyen nehéz egyedül, ő ott van nekünk bármikor.
febr. 17. 13:50
22/77 A kérdező kommentje:
Igen, én is ezt gondolom, hogy azért ne azt állítsuk már be normálisnak, amikor valakinek nyűg az unoka. Nyilván azok mondanak ilyet, akik ugyanígy éreznek, de attól ez még nem normális. Igazából szerintem nagyon durva, hogy sokan az áldozathibáztatáshoz hasonló szöveggel jönnek. A gyerekeiket sajnálom. Majd amikor elmondja szerencsétlen gyerek a baját, az anyja abban az esetben is az egyértelműen toxikus/sérült másik oldalt fogja védeni, a gyerekét meg lenyomja, hogy miért vannak érzései, igényei, véleménye.
febr. 17. 14:02
23/77 anonim válasza:
Az én anyósomnak nagyon sokat segítettek a nagyszülők. Nekem nagyon sokat segítettek anyósék és a szüleim. Én pedig nagyon sokat fogok segíteni a felnőtt gyerekeimnek, és alig várom, hogy legyenek unokáim!
febr. 17. 14:02
24/77 anonim válasza:
Milyen áldozat hibáztatás? Mégis miben vagy áldozat? Abban, hogy anyósod nem szeretne 2 hetente úgy ugrálni, ahogy te fütyülsz?
Vedd már észre mit írsz.
febr. 17. 14:05
25/77 A kérdező kommentje:
Te meg tanulj meg olvasni :) Áldozathibáztatáshoz HASONLÓ
febr. 17. 14:06
26/77 anonim válasza:
Kérdező. Én anyám is sokat van lányommal, hiába nem normális szerinted és szerintem se, hogy ennyire nem érdekelik az unokák....De ez van. Nem tudsz csinálni ellene semmit.
febr. 17. 14:07
27/77 anonim válasza:
Nagymama kB semmilyen módon nem kíváncsi a gyerekre, nem csak úgy nem ,, ahogy a kérdező fütyül ".
Vedd már észre mit olvasol...
Egyébként kérdező, én hagynám, ha ennyire nem érdeklik őt.
febr. 17. 14:08
28/77 A kérdező kommentje:
Én is hagynám szivem szerint. A gyerekek miatt csináljuk ezt az egészet. A 4 évesnek egy kis túlzással minden mondatában a mama van.
febr. 17. 14:11
29/77 babyboom567 válasza:
Nem olvastam végig a válaszokat, de ezt a kapcsolatot TE erőlteted.Ő nem akar minőségi időt, ő nem akar kapcsolódni,nem akar tartalmas kapcsolatot a gyerekeddel.PONT.
febr. 17. 14:11
30/77 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem akar, ezt írtam le. :D
A kérdésem egyébként az volt, hogy másnál hogy van ez a dolog, de ez csak néhány embernek ment át. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!