Anyukám,61 és a nagymamám, 87(saját anyja!)kapcsolata borzalmas.Sosem volt jó,de most pár éve elviselhetetlen kategória és én,37 vagyok az, aki ezt hallgatom,mind 2 féltől,kérésem ellenére.Fárasztó.Máshol is előfordul ilyen viszály?Vezet vmi békére?
Abban a pillanatban ahogy elkezdik a manrtát a szavukba vágva elkezdesz az időjárásról beszélni. Ha nem segít ez akkor pedig elköszönsz, közlőd majd később jössz megint, ezt nem fogod hallgatni.
Amíg hagyod így fog maradni.
#1.Igen, sajnos. Anyám már ki is mondta, amit gondol(mint mindig), hogy akkor nyugszik meg, ha az anyja elmegy. (mikor mondtam neki, hogy el kellene engednie a haragot, mert csak magának árt vele)
Így teszek, egyre ritkábban beszélek velük, mert erre nincs szükségem, de természetesen utána kapom, hogy nem is jelentkezem.
Mintha a falnak beszélnék, komolyan, látom, hogy nem hallják meg, hogy nem akarok belefolyni ebbe és nem tudják összekapcsolni azzal, hogy talán ezért nem jelentkezem.
#2. Ez kitűnő ötlet, kizökkenteni őket egy hétköznapi témával. Nagyon köszönöm, mindenképp kipróbálom!
Tudom, h így marad, hiába kértem szép szóval mind a kettőt. Ők, ők, ők...ez nem szeretet.
#3. Köszönöm, igen, sejtettem, h ebből nem lesz már béke sajnos.
S mindeközben, anyám éppen kezd úgy viselkedni, mint a mamám, amit szid benne, éppen azokat is megteszi velem (a fiú testvéreimmel nem!)
Nagyon remélem, hogy nem leszek ilyen én is.
Abszolút elfáradok utánuk való beszélgetés során, főleg a mama, mert ő tényleg semmi másról nem tud beszélni. Anyukámmal azért történik más is, azt még elmeséli, de a vége mindig a saját anyja szapulása.
És őszintén szólva, nagyon bánt, hogy ennyire semmibe veszik a többszöri kérésemet.
#4. Persze, de azért mégiscsak az édesanyámról és a nagymamámról van szó, nem a szomszédról, h nem beszélek velük többé.
Nálam ez nem így működik.
Természetesen érezhetően ritkult.
Köszönöm mindenkinek a választ!
#4. Persze, de azért mégiscsak az édesanyámról és a nagymamámról van szó, nem a szomszédról, h nem beszélek velük többé. - akkor így jártál. :)
Nálam is hasonló okok miatt alakult így, és nem bánom. Egy életem van, amit nem vagyok hajlandó más panaszkodásának szentelni.
Utolsó 2 válaszoló, természetesen van igazság abban, amit írtok és valamelyest kerülöm is őket.
De nektek nem hiányoznak?
Mármint nyilván nem a panaszáradat, de... Nem tudom, a család az család.
Nekem ezek nehezebben mennek emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!