Akit egyedül nevelt fel az egyik szülője, önhibáján kívül rossz körülmények között, segítség nélkül, előfordult, hogy türelmetlenebb, veszekedősebb volt a szülő? Felnőttként megértetted azt, hogy nehéz helyzetben volt?
Ne haragudj, de szerintem te rontasz el valamit a nevelésben, ha a lányod 9 évesen nem érti meg, hogy lázas beteg vagy.
Nekem is elváltak a szüleim, igen, anyám elég hirtelen haragú, sokszor önző stb., nem is tudom elnézni neki, de ennek semmi köze az anyagiakhoz, max. ahhoz, hogy egyedülállóként soha nem kellett senkihez alkalmazkodjon, nem is tud és nem is hajlandó. De egyedül sem bír lenni, max. engem visel el, de rólam sincs valami nagy véleménye. Patthelyzet.
Nem lehet, hogy elkapatod a lányod, mert így akarod kompenzálni a szűkösebb anyagiakat és versengeni az apával a szeretetéért? Hosszabb távon inkább ezt gondold át!
Amúgy most meg a legfontosabb, hogy meggyógyulj, pihenj, a lányod segítsen (pl. ételt adni neked stb.)
1. vagyok
Én csak azt tudom tanácsolni, hogy beszélgess sokat a gyerekekkel, ne csak a saját problémáid mondd el, hanem hallgasd meg őket, mit olvasnak, mit néznek, mi a kedvenc játékuk, ki a legjobb barátjuk, meg ilyenek. Szerintem az hogy néha kiborulsz és kiabálsz az rendben van, jogod van megélni,hogy neked is sz@r néha, oké ne rajtuk vezesd le, de el se fojthatod, mert az úgyis kitörne valamilyen formában. Próbáld elmagyarázni az ő szinjtükön, hogy egyedül nehéz, de te mindent megteszel és nagyon szereted őket.
Strand helyett van privát mniatűr óceáni beach-etek csak ki kell battyogni a fürdőszobáig. A lányodnak mond, hogy anyának szüksége van hűtő fürdőre engedjen vizet a medencébe, utána ők is pancsikolhatnak, és közbe kapcsolj be valami relax zenét.
9 éves gyereknek ha szépen el van magyarázva, hogy beteg vagy akkor meg érti. Majd bepótoljátok legközelebb a strandot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!