Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám,61 és a nagymamám,...

Anyukám,61 és a nagymamám, 87(saját anyja!)kapcsolata borzalmas.Sosem volt jó,de most pár éve elviselhetetlen kategória és én,37 vagyok az, aki ezt hallgatom,mind 2 féltől,kérésem ellenére.Fárasztó.Máshol is előfordul ilyen viszály?Vezet vmi békére?

Figyelt kérdés
Egyik kutya,másik eb kategória.A mamám fiatalon nem volt anyám mellett, mikor szükséges lett volna,stb.Ez vmiért anyámból idős fejjel bukott ki,verbálisan bántalmazza a nagyimat(annak ellenére, h főz rá).Nagyi egyébként szintén nem piskóta,egy rafkós öreg hölgy, vág az esze,mint a borotva,de simán eljátssza az ártatlan, védtelen nagyit.Szerintem nem lesz béke már sajnos,olyan régi,mély sebek ezek.Makacs mind a kettő.Nekem egyikkel sincs vita,(sem túl jó anya-lánya kapcsolat), de évek óta nekem panaszkodik folyamatosan mind a kettő, hiába kértem nem egyszer őket,h ne tegyék,nem érdekel a fröcsögés, teljesen leszív lelkileg Önző dolog. Mi lehet a megoldás? Természetesen kapcsolatot megszakítani nem akarok, de engem már nem tölt el örömmel, ha beszélnem kell velük, egy igazi teher, egy kötelesség.

2023. jan. 15. 07:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
65%
Hiányoznának persze, de ha nem lehet úgy a kapcsoaltot fenntartani, hogy az mindkét félnek kellemes legyen akkor semmi értelme sincs, hisz csak szenvedés.
2023. jan. 15. 11:06
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Tudd meg kikapcsolni az agyad ilyenkor!

Nekem volt egy imádott nagynéném, akinek többet köszönhettem az életben, mint a saját anyámnak.

Nos, ő amikor elhagyta a 60-at, fokozatosan beszűkült és semmi másról nem tudott beszélni órákon keresztül mint a vizelettartási nehézségeiről. Ha végére ért, kezdte elölről egy beszélgetésen belül.

Heti 1-2x felhívtam, mert nagyon szerettem, de amikor rákezdte kihangosítottam a telefont és letettem valahova, közben tettem a dolgom.

Időnként egy "Hát igen!" meg "Nem könnyű dolgok ezek!", "Őszintén sajnálom!" megjegyzések elegendőek voltak, mert gyakorlatilag nem beszélgetni akart, csak kibeszélni magát és ez elég is volt neki.

Valami hasonlót csinálj, ne vegyél aktívan részt a témában!

2023. jan. 15. 11:34
 13/16 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, ez az ő dolguk, nem a tiéd. Két felnőtt ember dolgába kár beavatkozni, csak magadat szívatnád.
2023. jan. 15. 12:13
 14/16 A kérdező kommentje:

#12, Köszönöm, megpróbálom! Ritkán sikerült, de nehéz egyik fülemen be, másikon ki. Gyakorolnom kell.

#13 Abszolút nem akarok beleavatkozni, épp ez az, hogy akaratom ellenére benne vagyok,mert nekem mondják mindketten, pedig nem érdekelne.

2023. jan. 15. 13:35
 15/16 anonim ***** válasza:
73%

"Egyik kutya,másik eb..."

Hívd rájuk a sintéreket:DDD

Én felvetném nekik a temetést...készülnek e a másikéra-elmennek e, illetve sajátjukra.Milyen temetést akarnak..., mert lassan itt lesz.

Ezen jobbára elgondolkodnak ilyenkor, mert kikerülhetetlen és jobbára feleszmélnek, hogy hül_eséget művelnek.

Mondjuk az is lehet, hogy egyik másik megtiltja neked a temetésen való részvételt:DDD

Persze, be is adhatod nekik, ha így viselkednek a wc-n lesznek lehúzva;)

2023. jan. 16. 15:51
 16/16 A kérdező kommentje:

#15... 😂

Hát lehet tényleg ezt kellene, van igazság abban, amit írsz :D

2023. jan. 16. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!