Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Máshol milyen a nagymama?

Máshol milyen a nagymama?

Figyelt kérdés
Két gyerekünk van, 2 és 4 évesek. Engem nagyon zavar a nagymama hozzáállása. Kimondatlanul, hárítva, de kerül minket. Soha nem sóztuk rá a gyerekeket. Egyedül annyit kértünk, hogy 2 hetente egy napot találkozzunk már, mert hiányzik az unokáknak. Amíg ezt nem kértük, ő havi vagy kéthavi egyszer jelentkezett, de annál is azt éreztük, hogy muszájból tette, mert már gáz volt a helyzet, hogy ennyi ideig nem kíváncsi rájuk. Most meg pedig nyugdíjasként teljes állásban visszament dolgozni. Nincs szüksége pénzre, ezt tudjuk és mondta is. Úgy érezzük, hogy ez is inkább menekülés. Így néha a 2 heti időpontot sem kell tartania, mert nem ér rá...
febr. 17. 11:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 anonim ***** válasza:
91%
Majd a sok "mama nem ér rá", mama dolgozik" és a ritka találkozások után nem fogja hiányolni.
febr. 17. 14:15
 32/77 anonim ***** válasza:
65%

Nálunk első unoka, dédunoka férjeméknél első lány a családban. Nagyon szereti mind anyu, mind anyósom. Alig várják, hogy időt töltsenek vele. Viszont nagy a távolság, így havonta látogatjuk őket. Anyu busszal 2-3 napra elszokott jönni hozzánk, anyósom nem igazán akar tömegközlekedni. Videóhívásban szoktunk beszélni.

Apám is nagyon szereti, mindenkinek beszéli, sajnáltatja magát mennyire hiányzik neki. Ő 10 percre lakik tőlünk, de 3 hetente ha bejön 5 percre sokat mondok, így nem is ismeri, tart a nagypapától.

Még kicsi, így csak az elmúlt 9 hónapról tudok nyilatkozni. Tervben van, hogy megy majd nyaralni vidékre a mamákhoz. A nagyik nagyon várják már.

febr. 17. 14:16
 33/77 anonim ***** válasza:
86%
Jajj, és lemaradt hogy aktívan dolgozik mindenki.
febr. 17. 14:18
 34/77 A kérdező kommentje:
24es: egyébként pont az ilyenekről írtam, mint te. A gyereked érzelmi fejlődése érdekében kérlek, változtass magadon, mert rettenetesen toxikus, amit művelsz egy fejlődő érzelemvilágú ember számára. Rám nem hatsz, de a gyerekdre sajnos igen.
febr. 17. 14:30
 35/77 A kérdező kommentje:
Azt még írni akartam, hogy nárcisztikus hajlamaid vannak, de így neki is azok lesznek. Pszichológus sürgősen.
febr. 17. 14:32
 36/77 anonim ***** válasza:
88%
Nalunk az anyosomek egy angyalok, mindig rajuk lehet bizni a lanyt, mindig vesznek vmit neki, kerdezoskodnek felole. Na de az en szuleim, meg annyit se kerdeznek h hogy vagyunk. En kimondottan nem is keresem oket. Minek? Ilyen nagyszulo nem kell a gyerekem eleteben aki meg havi egyszer se tud erdeklodni. 🤷‍♀️
febr. 17. 14:37
 37/77 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, neked kéne egy pszichológus de sürgősen.
febr. 17. 14:41
 38/77 anonim ***** válasza:
88%
Hát elhiszem hogy rohadt nehéz és szar is. Én is hasonló helyzetben vagyok nekem a szüleim mérgezőek,az egész gyerekkorom egy terror volt,anyám alkoholista,depressziós, öngyilkos haklammal ,apám meg terrorista narci. Egy jó emlékem nincs csak a ygomorgircs parentifikacio,az állando veresek. Nem tartom a kapcsolatot velük mar hosszú ideje. Az unokájuk sem érdekli őket. Anyós...hát minden is fontosabb csak a gyerek nem. Pasizik,utazik,de elvárná hogy mindig vigyük. De ott se vigyáz rá,csak vigyük,fussunk utána az anti gyerek barát lakásában,még adjunk neki képeket róla,hogy legyen mivel dicsekedni. A gyerek neki nyűg,csak akkor van el vele,amíg mosolyog. Haeg a normál én semmit se tudok,de ő felnevelt két gyereket....hagyjuk. a férjemet kb az anyai nagymamája nevelte fel,mert anyospajtas nem bírt magával sose,pasi ügyben. Aposom az unokáját se látta,nem érdekeli kicsit sem. Én is rohadt egyedül vagyok sokszor, a férjem fürdetésre ér haza,van,hogy munka miatt utazik. Két éves lesz a lányom,egy órám nem volt nyugodtan születése óta. Hát nem egyszerű. Nekem az esik rosszul,akinek azért van-e gy két épkézláb nagyszülő,és ossza az észt,hogy biztos én nem "kultivalom" a kapcsolatot. Ezért az anya aratsagokat is feladtam már.
febr. 17. 14:42
 39/77 anonim ***** válasza:
59%

"Szerintem aki ilyet ír, annak biztosan nincs gyereke."

De van, és kapaszkodj: épp úton van az első unokám is. 😘

febr. 17. 14:45
 40/77 A kérdező kommentje:
Utolsó: lehet, de attól még ezt a kötődési mintázatot ne állítsuk már be normálisnak. Mert nagyon nem az. Ez egy rettenetesen sérült kötődési mintázat. Attól, hogy valami létezik, nem azt jelenti, hogy normális is. Te azt csinálsz, amit szeretnél, de ebben a következő generáció fog sérülni.
febr. 17. 15:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!