Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az anyák többsége miért nem...

Az anyák többsége miért nem készül rá fizikailag a kisbabás időszakra?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdés kapcsán jutott eszembe, de máskor is felmerült már. Rengeteget hallom, hogy az anyáknak tönkremegy a dereka, keze, válla, gerince a kisbabás időszakban.

Lehet tudni, hogy a gyerek nem mindig a babakocsiban és/vagy a kiságyban lesz, és hogy sokat kell emelgetni, cipelni, tartani.

Erre az időszakra miért nem készül rá az anyák többsége? Core-izomerősítés, pilates, kettlebell, bármi, ami segít a tartóizmok megerősítésében, a testtudatosság kialakításában, hogy tudja hogyan kell felemelni, tartani egy kisbabát úgy, hogy a legkevésbé érezze meg az ember. És ne utána legyen, hogy jaj itt fáj, ott fáj.

dec. 16. 10:33
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
69%

#38! Na, igen. Van, akinek a sportban, van, akinek az olvasással vannak nehézségei. Én írtam, hogy terhesség ELŐTT aktívan sportoltam. Gondolom, nincs gyereked, ha szerinted a veszélyeztetett terhességet kitaláljuk magunknak. Kezdjük ott, hogy aki terhesség előtt aktív, pont nem akar terhesen feküdni. Nagyon nem. Ehhez képest leírtuk páran, hogy terhesség ELŐTT sportoltunk, mégse ért sokat.

dec. 16. 20:31
 42/50 anonim ***** válasza:
62%
De a tàppénz nem egyenlő azzal,hogy otthon fekszik.
dec. 16. 20:33
 43/50 anonim ***** válasza:
52%

Ki nem tud olvasni?

A kérdező kérdése az volt, hogy a kisbabás nők többsége miért nem készül fel?

Erre jött egy rakás okos, aki vérig van sértődve a kérdésen, mert "ő bezzeg sportolt, mégis szar volt", holott baromira nem is neki szólt.

Hallottad már az, "akinek nem inge...." kezdetű mondást?

Lehet, hogy rajtatok éppen szart sem segített a sport, de bizony a többségnek segítene, ha nem egy plöttyedt hájkupacként állna neki a terhességnek. De hát manapság olyat sem szabad mondani, hogy "Jucika, mielőtt terhességet tetszik vállalni, ugyan fogyjon már le a 140 kilójából legalább 40-et", mert rögtön jön, hogy mekkora szemét, aki ilyet mer mondani.

dec. 16. 20:36
 44/50 anonim ***** válasza:
100%

Utoljara 14 eves koromban tancoltam, most a duplaja vagyok. Egy eve teszteltem pozitivat, azelott evekig harom muszakban dolgoztam egy gyarban, 8 kilos alkatreszeket pakolgattam ide-oda, muszakonkent tobb, mint 100 darabot. Szoval teljesen nem voltam ellustulva, de ezen eletmod mellett nem fert bele a sportolas.

Most 4 honapos a gyerek, csaszarral szultem, jelenleg masodjara vagyok korhazban, lehet, hogy sclerosisom van, fogalmam nincs, hogy es milyen modon tudok elkezdeni sportolni.

Egyebkent 168 cm vagyok, 70 kiloval kezdtem a terhesseget, 80 voltam szuleskor, most 75 vagyok.

dec. 16. 21:10
 45/50 anonim ***** válasza:
76%

38: Abban igazad van, hogy nem minden veszélyeztetett terhesnek kell napi 23 órát ágyban feküdnie. Az elsőnél nekem is magas kockázatot írtak be az előzmények miatt, de a terhességgel magával nem volt semmi gond. Kicsit sűrűbben jártam orvoshoz (TB alapon, nem a pénzre ment) és volt, amire külön figyelmet fordított.

De ahogy 35-ös írta, sok múlik az orvoson. Ha engem úgy beparáztat és eltilt mindentől, mint őt, akkor valószínűleg én sem sportoltam volna terhesség alatt. Tudom, hogy milyen a vetélés. Szerencsére a védőnő és a nőgyógyász is normális volt. Én egyébként végig fáradt voltam a terhesség alatt, ha nem kellett volna ezt-azt csinálnom, szerintem végigalszom (a vérképem jó volt).

dec. 16. 23:46
 46/50 anonim ***** válasza:
En pl hónapokig hánytam, az utolsó edzés után amin voltam kb 8 hetrsen a parkolóban hánytam egyet, na azóta nem voltam. Utána jártam kismamatornára gyógytornászhoz. Szülés után próbálkoztam csinálnu a gyakorlatokat, de véreztem, a gatseb feszült, mell bedurranva , nuku alvást..szerintem sokan tudjuk milyen. De itt még istenes volt. A baba meg egy hónaposan több mint 5 kg volt. Itt még nem is annyira fájt izületem , de a dwrekam kikeszult mert 2 orankent stopott , és nem birtam az ülést. Hiaba tornáztattam. Utána meg jött 1,5- 2 év tömény sz.pás, mert baromira nem aludt, ugyhogy kb élni alig volt erőm...tornaznék én de egysheruen nem birok. És most nem arrol a pár mozdulatrol beszelek hogy mozgasd kicsit meg itt meg ott magad, mert az kb semmot nem ér, hanem normális edzésről. Trx re jártam régen , az tényleg jót tett. Amint alszik normálisan visazatérek de most ennyi. Vele meg nem lehet tornázni mert vagy legyilkolja magát egy pillanat alatt vagy a s.ggembe van végig és cwimpaszkodik meg húzza a hajam közbe stb..
dec. 17. 22:12
 47/50 anonim ***** válasza:
Hú jó sok mindent félre írtam, bocsi kb jojózott a szemem...
dec. 17. 22:13
 48/50 anonim ***** válasza:
100%
Én nem sportoltam soha. Miért? Mert unalmas, fárasztó, és van jobb dolgom is a szabad idômben. Mondjuk elhízott se voltam soha, mert az evés se érdekel különösebben. Két gyereket szültem 34 és 37 évesen, soha se fájt semmim se a terhesség alatt se azóta, pedig már 44 éves vagyok. Semmi érdemem nincs benne, de ez ilyen. Az élethez szerencse kell, meg jó genetika.
dec. 18. 11:36
 49/50 anonim ***** válasza:
77%
A gyerekvállalás szétcs.szi a nő testét, ez tény. Lehet bármilyen sportos, edzett, akkor is tönkremegy benne.
dec. 18. 21:47
 50/50 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, írta-e már valaki, de itthon imádják letiltani a kismamákat a sportról. Eközben külföldi ismerőseim (egészséges terhesség esetén) folytatják a sportot, amit korábban űztek; aki futott, az fut a terhessége alatt is, aki kettlebellre járt, az jár a terhessége alatt is stb.

Persze, optimális esetben az ember mindig - terhességtől függetlenül is - odafigyelne a gerince egészségére, de... nem vagyunk túl egészségtudatos nép, sajnos.

dec. 20. 11:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!