Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az anyák többsége miért nem...

Az anyák többsége miért nem készül rá fizikailag a kisbabás időszakra?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdés kapcsán jutott eszembe, de máskor is felmerült már. Rengeteget hallom, hogy az anyáknak tönkremegy a dereka, keze, válla, gerince a kisbabás időszakban.

Lehet tudni, hogy a gyerek nem mindig a babakocsiban és/vagy a kiságyban lesz, és hogy sokat kell emelgetni, cipelni, tartani.

Erre az időszakra miért nem készül rá az anyák többsége? Core-izomerősítés, pilates, kettlebell, bármi, ami segít a tartóizmok megerősítésében, a testtudatosság kialakításában, hogy tudja hogyan kell felemelni, tartani egy kisbabát úgy, hogy a legkevésbé érezze meg az ember. És ne utána legyen, hogy jaj itt fáj, ott fáj.

ma 10:33
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
79%

Tudod mit? Tökre igazad van.

Az első gyereknél nem csináltam semmit. Itt fájt-ott fájt, minden bajom volt. Utána tornáztam, core erősítés, mert hát szétnyílt a hasizmom, pilates, pont, ahogy írod, és mindemellett ugye az egyre növögető kisbaba nonstop cipelése, olyan karizmaim lettek 1 éves korára, hogy ihaj. Szóval utólag már, nyafogva bár és részben a kényszerből, de ráedzettem a következő gyerekre.

Lónak a fütykösét nem érte. A második terhességet rosszabbul éltem meg, fizikailag is, hiába voltam erősebb, az újszülött időszakban meg ugyanúgy nonstop izomlázam volt, pedig hát csak egy 3,5 kilós babát kellett tartanom, nem a 11 kilós nővérét, akivel edzettem előtte, még terhesség alatt is, szóval extrában.

Szóval szerintem aki eleve nem aktívan sportol, mármint hivatásszerűen, hanem csak "hobbiból", hogy egészséges legyen, annak abszolút max a mázlin múlik, hogy mennyire lesz megterhelő a kisbabás időszak. Nagyon sok amúgy sem az edzettségen múlik, hanem a megfelelő pozicionáláson, hogy szoptatásnál ne a babára hajolj rá, hanem hátradőlj, amikor viszed, akkor a feneked ne told be magad alá (ugye a klasszikus "mom-bum"-ot így lehet előidézni), hogy amikor emeled, akkor ne a hátadból emeld, hanem térdből meg ilyenek... Ezek nem edzettség, csak odafigyelés kérdése, mert alapvetően az ilyesmi miatt (na meg a sokáig kitartott, ugyanolyan pózok miatt) fájdulnak meg a tagjai a kisbaba mellett az embernek.

ma 10:40
 2/31 anonim ***** válasza:
24%

Mert az emberek 80%-ában nulla egészségtudatosság van.

Ott kezdődik, hogy a terhesek 60-70%-a túlsúlyos vagy elhízott. Szerinted ha valaki arra nem képes, hogy ne 100 kilóval tervezzen gyereket, az vajon sportol?

Alig van olyan, aki rendszeresen sportol. Maga miatt se teszi meg, a terhesség miatt meg pláne nem.

ma 10:42
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

Kettlebelleztem szülés előtt. Pontosan tudom, hogy kell nehéz súlyt emelni, izomzatom is volt hozzá. A szétnyílt hasizom és a nem alvás miatt ettől függetlenül elég komoly fizikai fájdalmaim voltak, mert a törzsizmaim nem voltak ott, ahol lenniük kellett volna. És nekem nem volt császársebem, ami pluszban gondolom nehezítette volna, bár a gátseb is fáj.

Persze a regenerálódás talán könnyebb volt, mint másoknak, sportmúlt nélkül. De nekem így is hónapokig voltak gondjaim, pedig sziklakemény hasizmom volt.

ma 10:43
 4/31 anonim ***** válasza:
30%
Magam kárán mondtam én is barátnőmnek, aki a közeljövőben akar babázni, annyit válaszolt hogy "nem ér rá".
ma 10:43
 5/31 anonim ***** válasza:
80%
Na, megint egy gyerektelen zseni. Képzeld, terhesség előtt aktívan sportoltam, amitől meg is szűnt az akkor már létező erős derékfájásom. Veszélyeztetett terhesen meg kb.meg se mozdulhattam. 23kilót híztam, majd szültem egy 4 és fél kiló fölötti gyereket. Ja, hosszú vajúdás után császár lett, melynek eredményeként még mindig random előjön a fájdalom a gerinc érzéstelenítő helyén, hogy majd besz@rok. Na, erre mit mondasz, okoska?
ma 10:45
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

En “keszultem” Egesz eletemben sportoltam, terhesseg alatt is vegig.

Aztan megis faj mindenem 🤷‍♀️

Teljesen mas terheles szinte folyamat cipelni a babat, mint az, hogy elmegyek heti 4x edzeni.

Meg persze az elso 6 honapban nem tudtam edzeni, szoval nyilvan ez is ratett. De amikor a gyereked 30-40 percenkent kel ejjel-nappal, orulsz, hogy elsz.

ma 10:48
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

Édesem, hiaba erősítettem én gyerek előtt és voltam szuperfitt, ha a terhesség alatt veszélyeztetettség miatt semmit nem csinalhattam, a szüléssel pedig szétnyílt a hasizmom és sérvem (hüvelysévem és méhsüllyedésem is) lett.

Egyébként nyilván tudtam hogy kell emelni, de ez önmagában nem segít és a regeneráció így is évek voltak.

ma 10:49
 8/31 anonim ***** válasza:
78%
Lehet, nekem szerencsém volt, de nekem nem fájt soha semmim. Ráadásul én mindig hordozóba vittem a babát, mert vak vagyok, tehát babakocsiba csak az apjával toltuk. Ha mentem egyedül a gyerekkel, egyik kezembe a fehérbot volt, rajtam hordozóban a gyerek és a feje mögött a másik kezem. 175 cm és 60 kg voltam mikor várandós lettem, és 72 kg-val mentem szülni. Jártam kismama tornára, a szülés sem volt nehéz, 2 óra alatt megszületett a lányom. Utána is jól bírtam mindent.
ma 10:50
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Én világ életemben sportoltam. Pilates + küzdősport. Nem mondanám, hogy nem voltam edzett/ izmos stb...

Ennek ellenére 2 gyerek után oda a hátam, derekam. Pedig a gyerekek fél éves korukat ahogy betöltötték, folytattam a sportot.

Emellett masszőrhöz is jártam.

ma 10:53
 10/31 anonim ***** válasza:
83%

Mondjuk azért, mert valaki gyűlöli ezeket és nem szeretné a munka mellett azt a kevés szabadidejét ezzel tölteni, hogy aztán vagy jobb legyen vagy nem? Őszintén én inkább kibírtam a terhesség alatti derékfájást, minthogy előtte kB. egy évig heti órákat csesszek el az életemből arra, hogy olyan dolgot csinálok, amit szívből gyűlölök.

Nehezen jött a baba, szóval volt egy pár összeomlás, hogyha nem mozgok akkor biztos soha nem lesz gyerekem (a súlyommal semmi gond nem volt, ponthogy túl vékony voltam), jártam úszni pár hónapig, de az is azzal végződött, hogy zokogtam a konyha asztalnál, hogy én ki.eszettül nem akarok uszodába menni, ha ezen múlik akkor inkább nem lesz gyerekem.

De végül lett. Az sokkal fontosabb volt hozzá, hogy jól érezzem magam a bőrömben, mint az, hogy olyan egészségesnek mondott dolgokat erőltesse magamra, amiktől csak rosszul érzem magam.

ma 10:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!