Az anyák többsége miért nem készül rá fizikailag a kisbabás időszakra?
Egy másik kérdés kapcsán jutott eszembe, de máskor is felmerült már. Rengeteget hallom, hogy az anyáknak tönkremegy a dereka, keze, válla, gerince a kisbabás időszakban.
Lehet tudni, hogy a gyerek nem mindig a babakocsiban és/vagy a kiságyban lesz, és hogy sokat kell emelgetni, cipelni, tartani.
Erre az időszakra miért nem készül rá az anyák többsége? Core-izomerősítés, pilates, kettlebell, bármi, ami segít a tartóizmok megerősítésében, a testtudatosság kialakításában, hogy tudja hogyan kell felemelni, tartani egy kisbabát úgy, hogy a legkevésbé érezze meg az ember. És ne utána legyen, hogy jaj itt fáj, ott fáj.
Igen, menjen edzeni karokra az aki cipelni akarja a babáját.
Csak az a baj, hogy az edzést normálisan csinálod, szülés után még folyik a véred, fáj a nunid, a hasad, mindened.
Lokakit sem ér az, hogy edzettel gyerek előtt.
#12 Lehet van mindenkinek olyan mozgásforma, ami tetszene, csak nem biztos,hogy elérhető.
Én hiába szeretek tollaslabdázni, decemberben, egyedül (az 1 éves gyerekemmel) a 60 m2-es panel lakásomban nem igazán tudok tollasozni.
Szeretek korcsolyázni is, december és január között megtehetem egy kB 15x15 méteres pályán, miközben 5 éves gyerekeket kell kerülgetnem.
És ezek nagyon nem segítenének azon, hogy terhesség alatt valakinek ne fájjon a dereka, vagy a 11 kilós gyereket könnyebb legyen emelgetni.
Engem az izgat, miért teszel fel folyamatosan olyan kérdéseket gyermekvállalás alatt, mikor nincs is gyereked?
Érted.. miért érdekel valakit szinte betegesen, olyan témák amihez a közelében sincs?
Számomra meg ez az, ami baromi fura.
1: sose sportolt, nem terhesség előtt vagy alatt fog eszébe jutni
2: rengeteg tévhit van, hogy mit szabad, mit nem terhesen. Sokszor teljesen ellentétes információkat kap.
3: valós oka van, ami miatt nem bírja, elvan tiltva. (Hormonkezelés amitől rosszul van, de kell, hogy lehessen babája. Terhesen:Vészes hányás terhesen, amitől felkelni alig tud. Veszélyeztetett lesz, mert vetélés vagy koraszülés fenyegetett stb).
Én sportoltam, sokáig versenyszinten. Határozottan kimerem jelenteni, hogy már gyerekkorban elcseszik ezt, leginkább a torna órán, némelyik torna tanár! Megutáltatják a mozgást a gyerekekkel, aminek az lenne a lényege, hogy szeresse meg a mozgást, találjon egy neki való sportot, tökmindegy mit. Nem csoda, hogy a rengeteg felnőttnek már-már zsigeri undora van az edzésektől. Mert az kapcsol be, hogy milyen megalázó volt vele a tanár, ha nem sikerült valami. Hogy mennyire egy kötelező rossz volt az egész óra, hogy büntetésből kellett xy gyakorlatot csinálni (futni egész órán stb). Én szertornáztam, mégis élénken bennem van, hogy a kosárlabda mániás tornatanár hogyan beszélt velem, mert nem tudtam kosárra dobi 😑. Hogy hozzámvágta a labdát, hogy a "tornász kisasszony mutassa meg, mekkora sportoló", amikor lepattant a palánkról kinevetett, hogy hogyan lehetek diákolimpia helyezett, ha egy labdát sem tudok bedobni (mintha a kettőnek köze penne egymáshoz)... Ennek már 20éve, sok diákkal utáltatta meg a tornát és a sportokat. De sok felnőttől hallottam hasonló sztorikat, hogy mennyire megutálták gyerekként a torna órák miatt a sportokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!