Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az anyák többsége miért nem...

Az anyák többsége miért nem készül rá fizikailag a kisbabás időszakra?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdés kapcsán jutott eszembe, de máskor is felmerült már. Rengeteget hallom, hogy az anyáknak tönkremegy a dereka, keze, válla, gerince a kisbabás időszakban.

Lehet tudni, hogy a gyerek nem mindig a babakocsiban és/vagy a kiságyban lesz, és hogy sokat kell emelgetni, cipelni, tartani.

Erre az időszakra miért nem készül rá az anyák többsége? Core-izomerősítés, pilates, kettlebell, bármi, ami segít a tartóizmok megerősítésében, a testtudatosság kialakításában, hogy tudja hogyan kell felemelni, tartani egy kisbabát úgy, hogy a legkevésbé érezze meg az ember. És ne utána legyen, hogy jaj itt fáj, ott fáj.

ma 10:33
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Hát aktív sportoló, folyton kiránduló, evező, mászó... unokatesómnak hasi sérve lett, amit műteni is kellett.

Én most (első gyerekkel trombózis, másodikkal gerincsérv) tényleg készültem a harmadik gyerekre, de hát öreg vagyok, megint császár lesz, ülőmunkám volt, majd meglátjuk... A terhességet mindenesetre most viseltem eddig a legjobban, félidősen még hazabicajoztam a hegyünkre is, amit pár éve el nem tudtam volna képzelni, tehát már megérte. :)

ma 13:54
 32/35 anonim ***** válasza:
Miért zavar téged ez egyébként? Nagyon sok opció van egy terhességben, és utána a gyereknevelésben, amit nem tudsz tudatosan előre befolyásolni. Még ugyanarra a helyzetre,állapotra is két ember két különböző módon reagál. Miért zavaró számodra, hogy vannak anyák, akiknek fájdalmai vannak a szülés után is?
ma 14:21
 33/35 anonim ***** válasza:
Első terhességemnél semmi bajom nem volt, semmim sem fájt, pedig 4 kg volt a baba és 54 centi. Császárral szültem de azt is nagyon jól éltem meg. Ugyanúgy mentem, ültem törökülésben meg minden. Aztán jött a második terhességem. Nagyon fáj a szeméremcsontom, este fordulásnál, mintha késsel bökdösnének ott alul. Mivel lazulnak az ízületek erre tök mindegy milyen edzést csinál az ember. A hasam nagyobb, mint az elsőnél így nehezebb mindent is csinálni, főleg egy totyogó mellett. A derekam is fáj, ha sokat sétáltam előző nap. Pedig kisfiam után aztán futottam, szinten minden nap játszótér, séta, illetve emelgetni is kell. Az a baj a terhességnél vannak dolgok amikre ráedzhet az ember, de nem mindenre.
ma 15:40
 34/35 anonim ***** válasza:

Na most ha rákeresel egy sportra, hogy szabad-e terhesség alatt, nagy valószínűséggel azt fogják írni valamelyik oldalon, hogy nem. Aztán ha nem hallgat ezekre és baj lesz, az anyukát hibáztatják, hogy miért nem vigyázott a babára. Vetélés után én olyat kaptam meg, hogy biztos azért, mert túl sokat sétáltattam a kutyát! Szerencsére az orvosom azt mondta, hogy esetemben a legtöbb mozgásfajtát lehet, amit terhesség előtt is végeztem, egészen addig, amíg jólesik (nálam a laza tenisz és a kényelmesen munkába biciklizés miatt volt kérdés). A kutyasétáltatással kapcsolatban meg kinevetett, hogy a séta az egyik legjobb.

Egyébként meg oké, számít az edzettség a szülésnél és utána is, de vannak babák, akikre semmilyen sport nem készít fel! Mert napi sok órát valami lehetetlen testhelyzetben kell vele tölteni azért, hogy mondjuk elaludjon. Igaz, nekem az ízületeimmel már terhesség előtt is akadtak gondok.

ma 15:54
 35/35 anonim ***** válasza:
#34 Nekem azt mondta az orvosom, hogy amennyit lehet feküdjek, szex szülésig ne legyen és rendszeresen fertőtlenítsem a hüvelyem Betadine kúppal. Ilyen terhesgondozás mellett mit várunk a kismamáktól? (Nem voltam veszélyeztetett terhes, semmi bajom nem volt, életemben nem volt hüvelyi fertőzésem, gombám, semmi ilyen.)
ma 16:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!