Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért éri meg gyereket vállalni?

Miért éri meg gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Szeretném kérni, hogy aki gyermekmentes nézeteket vall lapozzon tovább. Itt most tényleg csak pozitív válaszokat szeretnék, nem hergelést.

Szóval neked mi az ami miatt úgy érzed ez a sok nehézség megéri/megérte?

Sok kérdést olvasok mostanában és hirtelen csak a negatív oldal jelenik meg túlsúlyban.

Pl. Nemalvás, tönkrement párkapcsolat, örülhetsz ha 5 percre el tudsz menni zuhanyozni stb

nov. 23. 09:30
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
77%

Azért éri meg, mert különben sosem fogod megtapasztalni azt a semmihez sem foghato szeretetet, örömet, hálát, amit az ember csak a gyerekei iránt tud érezni. Ahogy a 3as írja, más dimenzió.

Szóval persze, rengeteg nehézséggel, faradtsággal jár, sok ideggel, de közben mégis a legjobb dolog a világon. Én sok mindent csináltam gyerek előtt, volt vállakozásom, utaztam is, hobbikert, bulik, mittudomén, de mégis azt mondom, semmi nem adott olyan örömet, minthogy gyerekeim vannak.

nov. 23. 10:12
 12/34 anonim ***** válasza:
39%
A gyerekvállalás sohasem megéri-e alapon működött. Evolúciós, ösztönös a fajfenntartás végett.
nov. 23. 10:15
 13/34 A kérdező kommentje:

Nem tudtam egyszerűbben megfogalmazi a kérdést, nyilván tudom hogy nem ilyen egyszerű, hogy "megéri/nem éri meg"

10 hetes a lányom és sok volt eddig a nehézség, így egyszerűen csak szerettem volna a jó oldaláról is olvasni. Túl sok negatívum jött velem szembe mostanában és egy picit bevallom bepánikoltam vagy hogy mondjam. És igen, tudom zárjam el az internetet...

nov. 23. 10:17
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
12-es vagyok. Azt még hozzátenném, hogy ilyen alapon igen, megéri, mert tovább tudjuk adni a következő generációnak a tudásunkat, lelki értékeinket, hogy az emberiség fent maradjon és egy élhető világban éljenek, s ők is ezt adják majd tovább.
nov. 23. 10:18
 15/34 anonim ***** válasza:
51%

Ó, persze 10 hetes gyerek. Te a szokásos miért éri meg kérdező vagy. Stílus felismerhető.

Nem éri meg, csak nagyon unalmas lenne nélkülük.

nov. 23. 10:26
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet ezt igy merlegre allitani.

Habar en az elso 3

honapban iszonyatosan szenvedtem a babaval (20-30 percenkent kelt ejszaka es hasfajos volt nagyon durvan), meg akkor is megtalaltam azokat az aprosagokat, ami eletbentartott. Pl mosolygott ram vagy sirt, defelvettem es azonnal megnyugodott (volt olyan hogy nem es orakig sirt a kezemben persze, de amikor igen, az jo erzes volt :D ilyesmik. Ahogy naprol-napra ugyesedett, erdeklodo volt, azt is orommel neztem, pedig azt se tudtam hogy elem tul ezt az idoszakot, annyira durva volt.

Viszont ha ezeket most meg nem is latod, ahogy no, egyre tobb ilyen pillanat lesz 😊 Ne keseredj el, lesz meg jobb is!

Most a dackorszakkal es millio hisztivel egyutt is konnyebb nekem mar mint az elso 3 honapban volt. Mert kozben meg van egy egeszen onallo, okos babam (nem baba, tudom, majdnem 2 eves 🥲), akivel mar csomo mindent meg is tudok beszelni, sutit sutunk, “kezmuveskedun”, setalunk, nagyon jol el lehet vele lenni, hiaba a sok hiszti kozben.

En ezt az idoszakot (kb olyan 15 honapos kora ota) elvezem most a legjobban. ☺️

nov. 23. 10:35
 17/34 anonim ***** válasza:
21%

#15 Akkor nem csak én ismertem fel. Már egy ideje nem járt erre, de még mindig ott tart, ahol legutóbb. Csak tudnám, mire jó ez az egész...

#10 voltam

nov. 23. 12:52
 18/34 anonim ***** válasza:
38%

Nekem pl semmi. Bármikor visszacsinálnám, ha lehetne. Meg sokan mások is, csak nem szokás ezt őszintén bevallani.

A cukormázas szövegnek a fele sem igaz.

nov. 23. 12:54
 19/34 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem amúgy ezt csak az agy önbecsapása, hogy elhiteti veled, hogy ez a sok szívás megéri. Közben meg igazából nem, de mivel már ott a gyerek, muszáj gondolkodni róla és végigcsinálni. De valahol mélyen tudjàk sokan, hogy jobb lett volna nélküle.
nov. 23. 12:57
 20/34 anonim ***** válasza:
75%

11 éve nem tapasztalok ilyeneket.. Pedig jó lenne ha én is így tudnék érezni, mint ti

nov. 23. 13:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!