Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért éri meg gyereket vállalni?

Miért éri meg gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Szeretném kérni, hogy aki gyermekmentes nézeteket vall lapozzon tovább. Itt most tényleg csak pozitív válaszokat szeretnék, nem hergelést.

Szóval neked mi az ami miatt úgy érzed ez a sok nehézség megéri/megérte?

Sok kérdést olvasok mostanában és hirtelen csak a negatív oldal jelenik meg túlsúlyban.

Pl. Nemalvás, tönkrement párkapcsolat, örülhetsz ha 5 percre el tudsz menni zuhanyozni stb

nov. 23. 09:30
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
33%
Nem éri meg. De az ösztön hajt sokakat.
nov. 23. 09:32
 2/34 anonim ***** válasza:
83%

Leírhatatlan érzés mikor odajön, megölel, bújik.

A nagyobb óvodás, mikor megyek érte ugrik az ölembe és mondja, hogy nagyon szeretlek, hiányoztál. Na az az a pillanat amire azt mondom, hogy túlcsordul a szívem. Egyszerűen annyira cuki, annyira tiszta szeretet ami köztünk van.

nov. 23. 09:34
 3/34 anonim ***** válasza:
89%
Ez nem ilyen dolog, hogy megéri-nem éri meg, es akkor excelbe lehet írni az előnyöket meg a hátrányokat. Ez az egész egy másmilyen "dimenzióban" van, ez egy életfeladat, ami veleményem szerint a felnőtté válás utolsó lépése, teljes felelősséget vállalni egy új emberi életért. Ha már valamihez hasonlítani kell, akkor mondjuk egy kihívást jelentő feladathoz egy olyan munkában, amit szeretsz. Nehéz, de valahogy jó, a nehezségével együtt.
nov. 23. 09:35
 4/34 anonim ***** válasza:
21%
CSOK, babaváró, adókedvezmêny.
nov. 23. 09:39
 5/34 anonim ***** válasza:
81%
2-es valaszolohoz csatlakozom. Akármilyen fáradt, kimerült vagyok, a leirt dolgok felbecsülhetetlenek.
nov. 23. 09:42
 6/34 anonim ***** válasza:
90%
Ha valahogy meg kéne fogalmaznom, akkor azt mondanám, hogy olyan szintű boldogságot ad, amiről korábban nem is tudtam, hogy létezhet. És amint megtapasztalod, azért válik az "élet értelmévé", mert a többi dolog nem ad ekkora örömöt. Nyilván boldoggá tesz egy csomó más dolog is, nem vagyok elfogult, és rengeteg árnyoldala is van, én is tapasztalom, de azok a pillanatok, amiket átélhetsz a gyereked által, az olyan, amit más nem fog tudni pótolni vagy felülírni. Ezt nem fogja érteni senki, amíg nincs benne, így gyerek nélkül valóban tűnhet úgy, hogy kihagyható. Ha már benne vagy, nem csinálnád vissza.
nov. 23. 09:47
 7/34 anonim ***** válasza:
83%
Nagyon jó érzés szeretetet adni és kapni. Jó érzés gondoskodni róluk. Jó érzés, hogy valakinek igazán fontos vagyok. Soha, egy pillanatra sem bántam meg, hogy gyermeket vállaltam, akkor sem, ha valamilyen nehézség adódott.
nov. 23. 09:49
 8/34 anonim ***** válasza:
92%
Nem "éri meg", anyagilag minden esetben ráfizetés, rengeteg munka, energiabefektetés kell a gyerekhez, de aki tényleg szereti a gyerekét, annak ezt teljes mértékben kompenzálja az a szeretet, amit a gyerektöl kap
nov. 23. 10:01
 9/34 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy megéri? Ez nem üzlet. Aki szereti a gyereket, szeret róla gondoskodni, akinek örömet szerez, hogy látja, hogyan fejlődik, okosodik, akinek nem teher és nyűg, hanem öröm a vele való foglalkozás, annak úgy is mondhatnánk, hogy megéri. De ez ennél sokkal több. Nincs gyerekem, de minden barátomnak van, és látom, milyen boldogok és büszkék rájuk.
nov. 23. 10:08
 10/34 anonim ***** válasza:
80%
Egyébként gyanús nekem ez a kérdező...
nov. 23. 10:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!