Nem kellett volna elmondanom az őszinte véleményemet, hogy hatalmas hiba lenne, ha gyereket vállalna?
A legjobb barátnőm most 45 évesen a fejébe vette, hogy gyereket akar. Én először komolytalan gondolatnak gondoltam, de kiderült, hogy ő halálosan komolyan gondolja. Sajnos rákérdezett nálam is, hogy mit szólok az ötlethez én meg elmondtam a véleményemet, hogy borzasztó, mert az eletében semmi nem adott hozzá és csak a gyerekkel és magával szúrna ki. Erre nagyon megsértődött, hogy én csak sajnálom tőle a boldogságot, meg irígy vagyok, hogy ő még babázni fog (az enyéim már 10 év felettiek) stb. Teljesen begőzölt és azóta minden megkeresésem alkalmával lepattint. Kinyomja a telefont, nem nézi az üzeneteket, e-mail-eket. A közös barátaink meg még engem szídnak, hogy miért kellett ezt mondanom, miert nem hagytam rá.
Ilyen esetben tényleg hazudni illene?
Nekem rokonom csinálta ezt, és mivel nem volt kedvem vitázni meg semmi, én mondtam, hogy szuper, szurkolok. 45 évesen már nagyobb az esélye, hogy a klimax kopogtat, nem a gólya. Lehet ezen picsogni meg megsértődni, attól még az ő érzéseivel se törődik a biológiai óra.
Ilyen barátokkal meg nem foglalkoznék, akiknek fáj a kellemetlen igazság, mert más szellemi szinten mozgunk akkor.
Nekem 3 van, de ő eddig nem akart és nem is úgy él, hogy beleférne az életébe. Elmondása alapján ő végiggondolt mindent, de ez annyiból állt, hogy kifejtette, hogy kinek mi lenne majd a feladata a kicsi körül, ha ő valamiért nem érne rá... Mondtam, hogy ez nagyon nem így működik.
Nála a termékenységgel nincs gond, ez biztos, de nem szeretném, hogy egy év múlva azt hallgathassam, hogy megbánta és segítsek, neveljem én. Ezt már ismerem, mindkét kutyánk tőle van.
"Ezt már ismerem, mindkét kutyánk tőle van."
Na jó, akkor van benne igazság 😂 De mondhattad volna kíméletesebben is. Én nem rég szültem és mindjárt 43 leszek. Rólam mondjuk mindenki tudta, hogy kamasz korom óta akarok gyereket, ezért senki nem mert volna ilyet mondani, de én sem úgy éltem. Miért élne bárki úgy, mintha lenne gyereke, amíg nincs?
Igazad van abban, hogy senki nem fogja a gyereket nevelni helyette, csak mert ő úgy döntött. Valószínűleg ez is csak egy fellángolás tőle, ha a kutyákat is lepasszolta. Tényleg nem tűnik valami felelősségteljesnek és ha annyi önismerete sincs 45 évesen, hogy ezt lássa, akkor végképp nem való neki gyerek. De te állítólag a barátnője vagy, elfogadtad, hogy ilyen. Egy barátnőtől persze, hogy rosszul esik egy ilyen, mert nem támogató, hanem ellenséges. Ha ennyire ismered, akkor tudhattad volna, hogy azzal, hogy ezt a fejéhez vágod, lebeszélni úgyse tudod, viszont megbántod. Annak mi értelme? Persze lehet, hogy nem írtál le mindent, de ha igen, akkor érthető kicsit a reakciója. Használhattál volna észérveket, konkrétumokat. Neked van tapasztalatod vele is, gyerekekkel is.
Mint írtam is, nem gondoltam volna, hogy ez tényleg ilyen komolyan foglalkoztatja. Soha nem akart gyereket. Azt már megszoktam, hogy vannak ilyen fellángolásai, de eddig bevált ugyanaz a módszer és stílus, amit most is alkalmaztam.
Nyilván elmondtam neki az észérveket, nincs és nem is volt stabil párkapcsolata, csak egy szobát bérel, alkalmi munkákból él, a mentális problémáira szedett gyógyszerei nem épp bababarátok. Ezek csak a főbb érvek.
Nem tudom, hogy most miért akar ennyire gyereket. A barátaink hevesen bólogatnak neki, mint máskor is, hogy persze, ez egy szuper ötlet, majd a háta mögött jót derülnek, hogy mekkora hülyeség.
Én is veled értek egyet, de basszus, ha mentális beteg, akkor pláne lehetett volna több eszed. Mondhattad volna pl., hogy beszéljen erről a pszichológusával/pszichiáterével, mit tudom én kivel, mert lehet, hogy már előtte le kéne cserélni a gyógyszereit. (Ez a fedő szöveg, valójában meg a doki lehet, rá tudná vezetni, hogy nem jó ötlet.) Vagy "szobát bérel". Segítesz utána járni, milyen feltételei vannak, hogy hazavihesse a gyereket. Be van-e egyáltalán jelentve valahova, mert hajléktalanként biztos nem.(Utóbbit neked mondom, nem neki mondhattad volna.)Stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!