Nem kellett volna elmondanom az őszinte véleményemet, hogy hatalmas hiba lenne, ha gyereket vállalna?
A legjobb barátnőm most 45 évesen a fejébe vette, hogy gyereket akar. Én először komolytalan gondolatnak gondoltam, de kiderült, hogy ő halálosan komolyan gondolja. Sajnos rákérdezett nálam is, hogy mit szólok az ötlethez én meg elmondtam a véleményemet, hogy borzasztó, mert az eletében semmi nem adott hozzá és csak a gyerekkel és magával szúrna ki. Erre nagyon megsértődött, hogy én csak sajnálom tőle a boldogságot, meg irígy vagyok, hogy ő még babázni fog (az enyéim már 10 év felettiek) stb. Teljesen begőzölt és azóta minden megkeresésem alkalmával lepattint. Kinyomja a telefont, nem nézi az üzeneteket, e-mail-eket. A közös barátaink meg még engem szídnak, hogy miért kellett ezt mondanom, miert nem hagytam rá.
Ilyen esetben tényleg hazudni illene?
Szerintem nem a mondanivalóval van a baj, hanem a stílussal lehetett. Ő vágyik valamire, amire lehet őszintén reagálni úgyis, ahogy te tetted, meg úgyis, hogy "ez egy nagyon szép terv Gizus, de ugye tudod, hogy a babát nem viheted haza egy szobába?", vagy "támogatlak mindenben Gizikém, de kérlek beszélj a pszichiátereddel, hogy mi lesz a gyógyszereiddel".
Ezek nekem támogató, aggódó megjegyzések, míg ha a barátnőm lehülyéz, hogy nem való nekem gyerek, az bántó és rosszul esik.
Megértelek, mert nem fér bele egy barátságba, hogy nem lehetek a másikkal őszinte. Nekem viszont az sem fér bele, ha a terveimre kvázi pofán b*sznak egy péklapáttal, hogy hülye vagyok én, hát mit akarok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!