Tényleg olyan jó harmadik gyereket vállalni?
Nekünk kettő van, egy 6 éves lány és 1 éves kisfiú. Mivel van lány és fiú is, így én nem szeretnék 3.gyereket. Úgy gondolom két kezem van, két gyerekre, tudok figyelmet is tudunk szentelni rájuk, nagyszülői segítség van, de ritkán, szóval nem lenne egyszerű..Viszont! Nagyon sok helyről kapjuk az oktatást, hogy mennyire megéri bevállalni a harmadikat, anyagi szempontokból főleg megéri.
Nekünk a legidősebb gyerek pl. nem is számít már bele a babavárós hitelbe, szülnöm kéne negyediket, hogy tényleg annyira jó legyen anyagi szempontból.
Mi a véleményetek?
Szerintem marha egyszerű. Ha nem akartok 3. gyereket és úgy érzitek hogy ez a határ amivel meg elbirtok figyelemmel, anyagilag és mindenhogy akkor ne vállaljatok többet.
Ha úgy érzitek hogy menne és van kedv meg energia és anyagi erőforrás akkor meg hajrá. :D
Ez pont nem olyan téma amiben ezeken kívül más is kellene hogy számítson.
0-18-ig lényegesen könnyebb, mint 2 gyereket nevelni.
Sokkal gyakorlottabb vagy a 3.gyereknél. Olyan mint ha mindig is ott lett volna veletek, a két nagyobb gyerek is sokkal könnyebben befogadja a babát, az anyagi kedvezmények jelentősek. A csp kivételével, De ha dolgoztok akkor jelentős a kedvezmény. Szóval 26 év alapján azt mondom, hogy 0-18-ig szinte meg sem érzed. 19-26-ig na ott valóban húzósabb sokkal. Az nagyon kemény, mert már idősebbek vagytok a férjeddel...
"így én nem szeretnék 3.gyereket"
És mit gondolsz, kinek kéne ezt eldöntenie, ha nem neked?
Orbán Viktornak?
Semjén Zsoltnak?
A szomszédasszonyodnak?
A játszótéri random idegen anyukának?
Nekem muszáj volt, másképp nem tudtam volna miből fizetni az albérletet, koli nem sikerült…
Csúsztam is nem is egy évet…hát ez van. Végül azért elvégeztem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!