Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg olyan jó harmadik...

Tényleg olyan jó harmadik gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Nekünk kettő van, egy 6 éves lány és 1 éves kisfiú. Mivel van lány és fiú is, így én nem szeretnék 3.gyereket. Úgy gondolom két kezem van, két gyerekre, tudok figyelmet is tudunk szentelni rájuk, nagyszülői segítség van, de ritkán, szóval nem lenne egyszerű..Viszont! Nagyon sok helyről kapjuk az oktatást, hogy mennyire megéri bevállalni a harmadikat, anyagi szempontokból főleg megéri.

Nekünk a legidősebb gyerek pl. nem is számít már bele a babavárós hitelbe, szülnöm kéne negyediket, hogy tényleg annyira jó legyen anyagi szempontból.

Mi a véleményetek?

aug. 19. 00:34
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem marha egyszerű. Ha nem akartok 3. gyereket és úgy érzitek hogy ez a határ amivel meg elbirtok figyelemmel, anyagilag és mindenhogy akkor ne vállaljatok többet.

Ha úgy érzitek hogy menne és van kedv meg energia és anyagi erőforrás akkor meg hajrá. :D

Ez pont nem olyan téma amiben ezeken kívül más is kellene hogy számítson.

aug. 19. 00:54
 2/30 A kérdező kommentje:
Azért meghallgatok egy pár véleményt arról a bizonyos anyagi előnyökről.
aug. 19. 00:59
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem lenne az az anyagi előny hogy bevalljak egy 3. gyereket ha egyébként nem szeretnek.
aug. 19. 01:02
 4/30 anonim ***** válasza:
29%

0-18-ig lényegesen könnyebb, mint 2 gyereket nevelni.

Sokkal gyakorlottabb vagy a 3.gyereknél. Olyan mint ha mindig is ott lett volna veletek, a két nagyobb gyerek is sokkal könnyebben befogadja a babát, az anyagi kedvezmények jelentősek. A csp kivételével, De ha dolgoztok akkor jelentős a kedvezmény. Szóval 26 év alapján azt mondom, hogy 0-18-ig szinte meg sem érzed. 19-26-ig na ott valóban húzósabb sokkal. Az nagyon kemény, mert már idősebbek vagytok a férjeddel...

aug. 19. 01:06
 5/30 anonim ***** válasza:
95%

"így én nem szeretnék 3.gyereket"

És mit gondolsz, kinek kéne ezt eldöntenie, ha nem neked?

Orbán Viktornak?

Semjén Zsoltnak?

A szomszédasszonyodnak?

A játszótéri random idegen anyukának?

aug. 19. 01:07
 6/30 anonim ***** válasza:
60%
4+ Nálunk a probléma még az, hogy késői szülők voltunk+10-15 év az ő korosztályuk szüleitől, ugyan akkor pont úgy kezeltek minket mint a tőlünk fiatalabb szülőket:D Utolsó év volt a legnehezebb..
aug. 19. 01:09
 7/30 A kérdező kommentje:
4-es. Én is így gondolom, hogy amíg gyerekek, addig tényleg jól kijön belőle az ember. Aztán ha felnőnek, akkor lesz az igazán kemény… én egyetem alatt dolgoztam, szüleim támogattak, de nyilván nem annyival amennyi ténylegesen elég lett volna. Talán kettőt könnyebb támogatni felnőtt korukban.
aug. 19. 01:14
 8/30 anonim ***** válasza:
48%
7 A lányom szakán lévő egyik gyerek sem tudott melózni menni, mert annyira nyomták őket. Esélytelen volt, hogy nem is erőltettük. Egyikőjük sem bulizott a szakon, azon csodálkoztam, hogy végig bírta vinni, abból a hátrányból amiből ő indult.
aug. 19. 01:24
 9/30 A kérdező kommentje:

Nekem muszáj volt, másképp nem tudtam volna miből fizetni az albérletet, koli nem sikerült…

Csúsztam is nem is egy évet…hát ez van. Végül azért elvégeztem

aug. 19. 01:29
 10/30 anonim ***** válasza:
0%
9 Végül is az a lényeg..Nálunk államis volt végig.Azért küzdötte a gimit végig, hogy sikerüljön bekerülnie államira, mert nem tudtuk volna finanszírozni a fizetőst.Azért nem ment felsőfokú angolra, holott az angol tanára, meg mi is toltuk hogy menjen, meg van hozzá abszolút a tudása-mert hogy nehogy elrontsa, és fizetnünk kelljen pluszt..
aug. 19. 01:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!