Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg olyan jó harmadik...

Tényleg olyan jó harmadik gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Nekünk kettő van, egy 6 éves lány és 1 éves kisfiú. Mivel van lány és fiú is, így én nem szeretnék 3.gyereket. Úgy gondolom két kezem van, két gyerekre, tudok figyelmet is tudunk szentelni rájuk, nagyszülői segítség van, de ritkán, szóval nem lenne egyszerű..Viszont! Nagyon sok helyről kapjuk az oktatást, hogy mennyire megéri bevállalni a harmadikat, anyagi szempontokból főleg megéri.

Nekünk a legidősebb gyerek pl. nem is számít már bele a babavárós hitelbe, szülnöm kéne negyediket, hogy tényleg annyira jó legyen anyagi szempontból.

Mi a véleményetek?

aug. 19. 00:34
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
41%

"Normalis szakmat adok a kezebe amivel sokkal elorebb lesz mint a penzzel"

Hagyjuk már, nem a 80-as években vagyunk. Ilyen ingatlanárak mellett, aki nem kap szülői segítséget, kb. sosem fog saját ingatlanhoz jutni, még jó szakmával sem. Lakik majd albérletben, nem lesz hova gyereket vállalni vagy kimegy külföldre, ahogy ez a helyzet rentegeg mostani fiatallal is, aztán lehet sírni, hogy nem látjátok őket és nincs unoka.

Önbecsapás azt hinni, hogy manapság olyan nagy dolgot adsz a gyereked kezébe valami érettségi utáni 1-2 éves képzéssel, az most is van már kb. mindenkinek.

aug. 19. 11:27
 22/30 anonim ***** válasza:
0%
Elhiszed hogy boldog lennek ha rendesen kitanulna egy szakmat es megtanulna az idegennyelvet es kint kukfoldon tudna ervenyesulni? :).
aug. 19. 11:43
 23/30 anonim ***** válasza:
80%

Őszintén?

Nem hiszem el.

Egyrészt azért, mert éltem kint évekig külföldön és ezért tudom, hogy a többség utál kint élni, csak nem tud hazajönni.

Másrészt szerintem egy szülő sem örülne igazán, ha ennyire nem lenne része a gyereke életének. Vagy nem tudom, én nem tervezek a nyakukra ülni, de azért annál jobban szeretem őket, minthogy évi 3-4 alkalommal akarjam látni őket.

aug. 19. 11:56
 24/30 anonim ***** válasza:
73%

22# És ő vajon boldog lenne egy szakmával, külföldön távol a családjától és a barátaitól?

Szerintem az a fontos, hogy ez az ő DÖNTÉSE legyen, ne kényszer, ahogy ma nagyon sokaknak az sajnos. Ezt pedig ugye nem tudhatod előre...

aug. 19. 11:58
 25/30 anonim ***** válasza:
57%

Amikor nulla volt akkor nem mondták, hogy már ideje lenne az elsőnek? Amikor megszületett az első, nem mondogatták, hogy jöhetne már a kistesó?

Dehogynem, tipikus más f/szával verni a csalánt, vagy más méhében kutakodni.

Azért gyereket csinálni, hogy felvehesd az elletőhiteleket a legnagyobb baromság. 18 év alatt többe kerül a gyerek mint a plusz pénz amit kapsz érte.

Gyereket akkor kell vállalni, ha akarsz, nem akkor, amikor az állam adósságcsapdába akarna éppen csalogatni a pénzzel.

aug. 19. 12:01
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

Aki a 10-es kérdést minuszolta-annak annyit, hogy az ELTE-n nyugodtan utána lehet nézni-akár a Neptunba is.

De bárhol-fehéren feketén ott áll a lány neve. Jogilag és a diploma, benne az értékekkel hivatalos irat. Felfogtad minuszoló bajnok?DD Az angolja meg felsőfokú, mindegyik tanárja ezt mondta, és magán az Egyetemén is, az adott szak előadója csak angolul tartja az órákat, úgy hogy megint öngólód van:D Hivatalosan tudjuk bizonyitani amit minuszolsz:)

aug. 19. 12:02
 27/30 anonim ***** válasza:
23%

24-es, jól megfogalmaztad. Írhattam volna ezt is.

Mi gyűlöltük a férjemmel, hogy évekig külföldön kellett dolgoznunk, mert semmiféle kezdőtőkét nem kapott egyikünk sem. Későn tudtunk emiatt gyereket vállalni, nyilván a barátok javarésze is elkopott, mindenből kimaradtunk itthon.

Meg is fogadtuk, hogy inkább kevesebb gyerek (pedig 3-4-et szerettünk volna), de teszünk félre és az elindításuk prioritás.

aug. 19. 12:03
 28/30 anonim ***** válasza:
Egy szakmabol 20#as nem lesz haz, kocsi sajnos. Egyhamar. Egy lakas 30 m,haz 80 millio, kocsit normalisat nem kapsz 8 millio ft alatt hasznaltan. Aki nem kap otthonrol egy kis lakast legalabb az iszonyu hatrannyal indul.
aug. 19. 17:26
 29/30 anonim ***** válasza:
Nálunk hamarosan jön a 3. gyerek. Az anyagi része annyi, hogy valamennyit elengednek a babaváróból (2. után kb. 3 milliót), több lesz a családi adókedvezmény és lehetsz főállású anya (ez nagyon kevés pénz). Amennyivel több a pénz, annyival több a kiadás. Mi soha nem vállaltunk volna az anyagiak miatt hármat. Mi akartunk 3 gyereket, mert így érezzük teljesnek az életünk.
aug. 20. 17:26
 30/30 anonim ***** válasza:
Soha nem vállalnék pont 3 gyereket. Vagy 2 vagy legalább 4. Hogy kettő ne tudja kirekeszteni a harmadikat. Elég ilyet láttam már. Nem mellesleg sokkal többe kerül 3 gyerek felnevelése, mint amennyi támogatást adnak rájuk
aug. 20. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!