Tényleg olyan jó harmadik gyereket vállalni?
Nekünk kettő van, egy 6 éves lány és 1 éves kisfiú. Mivel van lány és fiú is, így én nem szeretnék 3.gyereket. Úgy gondolom két kezem van, két gyerekre, tudok figyelmet is tudunk szentelni rájuk, nagyszülői segítség van, de ritkán, szóval nem lenne egyszerű..Viszont! Nagyon sok helyről kapjuk az oktatást, hogy mennyire megéri bevállalni a harmadikat, anyagi szempontokból főleg megéri.
Nekünk a legidősebb gyerek pl. nem is számít már bele a babavárós hitelbe, szülnöm kéne negyediket, hogy tényleg annyira jó legyen anyagi szempontból.
Mi a véleményetek?
Biztos jó, különben nem vállalnának annyian harmadikat.
Nekem is kettő van amúgy.
Szerintem jelenleg anyagilag sem lehet azt mondani, hogy sokkal jobban megéri.
Mármint érted, két gyerekhez képest annyi plusz, hogy havi 40 ezer ft helyett havi 100 ezer az adókedvezmény, azaz havi 60 ezer ft-tal kapsz többet, ugyan már, egy iskolás gyerek többe kerül ennél havonta összességében, ha beleszámolod a ráeső rezsit, lakáshitelt, kaját, ruhát, programot, mindent.
Szóval kapsz 60 ezerrel többet, mintha kettő lenne, de te feltehetően 60 ezernél azért többet költesz rá bizonyos kor után.
Ez valami szar provokatív kérdés?
Nem hiszem, hogy van aki azt mondta neked megéri anyagilag 3 gyermeket vállalni..
Nem is értem minek vergődsz ezen, ha te pontosan tudod nem szeretnél többet vállalni?!
Akkor mi a kérdés?
2 gyerekünk van. 5 és 3 évesek. A nagy nekünk sem számít bele a babaváróba. De mi ezzel a tudattal is vettük fel, hogy megkapjuk a kamatmebtességet azt csókolom.
Én aláírom, +1 gyerek valamennyi pénz elengedést jelent. De. Azt a gxereket fel kell nevelni. Ruháztatni, taníttatni... Az meg kapásból több pénz, mint amennyit nyertél a hitellel.
6 éves a nagyobbikod. Nagy költséged valószínű még nincs rá. De gondolj bele. Egyetem/főiskola, kolesz, albérlet. Esetleg egy jogosítvány. Vagy ha kirepül ne üres zsebbel tegye.... És ez azért nem mindegy, hogy 2 vagy 3 vagy akár 4 gyerekkel.
Arról nem is beszélek, minden gyereknek kell a saját vele töltött időd/figyelmed. 2gyereknél 2 fele kell csak osztódnia. 3gyereknél vagy akár 4nél jóval kevesebb idő jut a gyerekekre.
Van pár 3 gyerekes ismerősünk. Egytől egyig azt mondják, annyira nem jó. Vagy maradtak volna 2nék, vagy kellene 4.
3 gyerek együtt sosem játszik. 2 együtt, a 3.pedig mindig ki van rekesztve. Vagy hallgathatják a sírást, szenvedést, vagy ők is kénytelenek a játékba beszállni, mert különben balhé van.
nekem 3 gyerekem van de nem baba váro ės tårsai miatt vannak, rá adåsul ők már akkor idősebbek voltak mikor ezek bejöttek 2 fiu mellė egy kislånyt szeretünk volna .
kislåny ma már 14 ėves fiuk meg 20+évesek
kedvezmėnyek soha nem annyik magyarorszågon hogy 3. gyereket ezėrt megérje szülni ha nem akkarsz.
Nálunk is mindkét gyerek "benne van" a babaváróban, plusz az első után igénybe vettük a használt csokot, a második után meg a jelzáloghitel elengedést és az utócsokot is. Mindketten lányok, mégsem vágyunk harmadikra (hátha fiú lesz), én ezt sem értem...
Anyagilag: elengednék a babaváró 7 millióját harmadik gyerek érkezésnél, utócsok -1 millió a jelzáloghitelből, jelzálog elengedés - 4 millió. Vagyis azzal, hogy vállalnák harmadik gyereket 12 millióval csökkenne a hitelállományunk, plusz ahogy más is írta, egy csp-vel több és kb. 60 ezer adókedvezménnyel havonta.
Ehhez képest három gyerekkel nagyobb ingatlan és autó lenne már az igény, többe kerül öltöztetni és etetni őket, és akkor még egyiknek sincs fejlesztési igénye, még nem kell őket suliba indítani, még nem akarnak táborba menni, nem indultunk el nyaralni, stb. Ovis gyerekekkel jó pénznek tűnik ez, de ahogy nőnek a gyerekek, kb. csak kényszeredetten nevet egyet az ember, ha azt mondod, hogy van havi plusz 60 ezred. A hitelelengedést meg kb. 2 hónap alatt elfelejti az ember és éli tovább az életét. Nálatok ráadásul kvázi második gyereknek számítana, így közel sem akkora "haszon", mint ami mondjuk nálunk lenne, mégsem ugrunk bele harmadik gyerek projektbe, mert nem szeretnénk és kész.
"Nekem ha lenne 2 gyerekem es ha ugy ereznem erzelmileg belefer , ha mi szeretnenk akkor anyagilag nem tartana vissza hiszen kesobbiekbe se tart sokbol 1 csirkecombbal tobbet sutni."
Nem az 1 csirkecomb a lényeg, hanem hogy amikor nem 5 éves, hanem 18-20, akkor is tudod-e támogatni, el tudod-e indítani jogsival, lakásönerővel, bármivel. Ez már sokmilliós dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!