Vállalnátok harmadik gyereket?
Ha nagyon szeretnétek, akkor szerintem igen.
Mi is gondolkodtunk a 3-on, de a munkáltatóm már nagyon vár vissza 5 év után.
Ugyanez van nálunk is. Kb 100ezer marad, amit elkölthetünk, ha kifizetjük a lakáshitelt és a rezsit. Elég jól elvagyunk így, bár ez nem sok pénz, de a lakáshitelen kívül nincsenek tartozásaink, és hónap végéig is elvagyunk, és nem egy ezres marad.
Ha lenne 3.baba, picivel több lenne a bevétel. Amíg anyatejes és picike, addig szerintem nem több a kiadás sem. Mire meg több lesz a kiadás, addigra visszamegyek dolgozni és több lesz a bevételünk is.
Ez a terv, aztán majd meglátjuk.
De nagyon szeretnénk a 3.babát. Úgy beszéltük, hogy decemberig még érleljük a témát, aztán ráállunk, ha úgy van. Az első kettő is első hónapban összejött egyébként.
A nagy decemberben lesz 3, a pici pedig most lesz a hónapban 1 éves :)
Én mindenképp vállalnám a helyedben! Úgy látom, kenyérgondjaitok szerencsére nincsenek, ráadásul mindig az első gyermek a legköltségesebb, a többinél már van gyakorlatod, és jó esetben nem kell annyi ruhát, játékot venni. Ráadásul egy gyermek annyi boldogságot jelent mindannyiótoknak, amit pénzben nem lehet kifejezni.
Sok sikert a projekthez!
Szerintem is belevághattok még egy babaproject-be.
Tényleg az első gyermek a "legköltségesebb", ahogy írták. És ha még a párod is benne van, mért ne ...
Jó, persze lehet, h nem fogtok tudni minden nyáron nyaralni menni, de lehetnek helyette olcsóbb, hasonlóan boldog családi programok.
Meg sok dolog féláron lesz, az étkezés is az oviban, suliban, a tankönyvek is; meg lehet, hogy kaptok lakásfenntartási támogatást (még ha csak pár ezer Ft-ot is). úgyhogy szerintem a 2 gyerek a "legdrágább" felállás, ott még nem járnak ezek a kedvezmények.
SOK SIKERT! :)
NEM!!
Hiába az alamizsna adókedvezmény, a kiadás sokkal több, ráadásul ez ez ország egy sivatag, itt 10 év múlva éhenhal mindeki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!