Vállalnál úgy harmadik gyereket, hogy a meglévő kettő is igen sokat van a nagyszülőknél? Bővebben lent.
Az igen sokat így értem, hogy heti 3-4 napot, nyáron illetve szünetekben pedig heteket. Ha otthon vannak akkor rosszak együtt anyuka bevallása szerint (3, és 5 évesek) és alig várja egy két nap elteltével hogy vigyék már őket el. Persze szeretnek a nagyszülőkkel lenni meg nekik se teher a 2 kisgyerek látszólag. De a kérdésem az lenne hogy minek akkor harmadik gyerek úgy értem, nem gondol bele a 2 szülő hogy ha ne adj isten valami történik a nagyszülőkkel akkor hogyan tovább? Hogyan fogják a 3 gyereket teljes idegi kiborulás nélkül kezelni, meg még esetleg a beteg nagyszülőket segíteni? Vagy ha ne adj isten meghalnak, mert nem olyan fiatalok már (68-70) akkor hogyan tovább majd, a gyereket "visszaküldeni" már nem lehet majd.
Tényleg csak érdeklődöm hogy más ezt hogy látja.
Szerintem épp azért merik bevállalni, mert tudják hogy van nagy segítségük.
Na, nem mintha ez logikus lenne, mert a gyerekeket fel is kell nevelni.
Gondolom nekik tök más a felfogásuk, és amiben benne vannak az nekik normális. Én nem vállalnék úgy még több gyereket, hogy a meglévőktől is kivagyok idegileg, de nem ítélkezhetek, mert nem is az ő életüket élem.
Igen szerintem ők is így vannak vele hogy mivel van segítség ezért bevállalják. Na de azért egy idősebb nagyszülőnél jóval nagyobb a valószínűsége hogy megbetegszik, netán meghal egy pár éven belül és akkor hogyan tovább...
mert jó azt én értem hogy erre nem lehet alapozni hogy ki mikor hal meg hiszen nekem is fejemre eshet holnap egy tégla.
Te ki vagy ebben a történetben? Gondolom, nem az anyuka, nem a nagyszülők és nem is az apuka. Ezt azért kérdezem, mert külső szemlélőként nem mindig lehet ám annyira belelátni egy család életébe.
Az anyuka dolgozik és ezért vigyáznak ilyen sokat a nagyszülők a gyerekekre, vagy mit csinál az anyuka, ami miatt ő nem ér rá? Ha csak "lepasszolja" őket, az szerintem is furcsa, de ha mondjuk dolgozik és muszáj dolgoznia, akkor mondjuk mi mást tehetne?
Az anyuka már esetleg terhes a 3. gyerekkel? Nem lehet, hogy a terhessége miatt nem tud annyit foglalkozni a 2 nagyobbal (rosszullétek, esetleg veszélyeztetett terhes, stb. nem emelegetheti őket)?
A nagyszülők még remélhetőleg jó pár évig fognak jó egészségben élni, ahogy telnek az évek, a gyerekek is már nagyobbak és önállóbak lesznek.
Nagyon en sem ertem.De a kornyezetemben tobb ilyen nagyszulo is van akinel nagyon nagyon sokat ott vannak az unokak ugy h az anyuka otthon van a gyerekkel.Es latom am h persze orulnek az unokaknak de nagyon fardtak is am egyben.Sztem nem helyes ilyen dzinten kihasznalni a nagyszuloket.Es igazat adok annak aki azt irta h aki igy akar 3.at vallalni azt reszben azert teszi mert tudja h van segitsrge.De meg mindig ugy gondolom h nem azert szulom a gxereket h ilyen szinten lepasszoljam.Persze normalis szinten mehet a nagyszulokhoz.Nalunk is igy van kb 2-3 hetente ottalszik 2 ejszakat.
Persze ha valaki dolgozik az megint mad kerdes akkor felmerulhez a napu szinten valo vigyazas, de ez mar mas dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!